65UA9090 Memc Sorunu (!)

M Çevrimdışı

Mahir35

Yeni Üye
11 Eki 2022
25
35
Merhaba. Saçma bir durumla karşı karşıyayım. Dün 65ua9090 kurulumu yapıldı, ama bir sorunum var çözemediğim… MB185 anakartla bu cihazda memc özelliği (mjc olarak geçiyor) var bildiğiniz gibi, fena da çalışmıyor ama tivimate, xciptv, ott gibi herhangi bir iptv player açınca cihaz sapıtıyor ve bu özellik devre dışı kalıyor ayarlarda açık olmasına rağmen… Bir kere bunları açınca o dakikadan itibaren leş gibi bir görüntü alıyorum, altyazılar okunmayacak derecede titriyor vs, YouTube, prime video gibi diğer programlara girsem bile sorun devam ediyor. Tv’yi kapatıp açınca düzeliyor, bu iptv playerlara girince yine tekrarlıyor.

Bu sorunu benden başka yaşayan var mı?
(Sadece implayer adlı iptv programında olmadığını fark ettim ve onu kullanmaya başladım ama aklıma takıldı açıkçası… Bu yazılımsal bir problem mi yoksa cihaz mı sorunludur sizce?)

Ek olarak, TCL konu başlığında Adem hocam’la UA 9090 ile ilgili inceleme yapmam konusunu konuştuk ama gel de incele şimdi 🤔
F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sevgili Cezmi Kardaş hocamla daha yarım saat kadar evvel telefonda yaptığım sohbetin konusu :)
Televizyonlarda sunulan bu hizmetlerin kullanıcılara iyilik değil kötülük yaptığı konusunda uzun zamandır ısrarcıdır Cezmi Hocam :ok

M Çevrimdışı

Mahir35

Yeni Üye
11 Eki 2022
25
35
:bilmiyomSevgili Cezmi Kardaş hocamla daha yarım saat kadar evvel telefonda yaptığım sohbetin konusu :)
Televizyonlarda sunulan bu hizmetlerin kullanıcılara iyilik değil kötülük yaptığı konusunda uzun zamandır ısrarcıdır Cezmi Hocam :ok
Sayın hocam, bu modele sahip olup tivimate gibi bir iptv player kullanan ve bu sorunu yaşayan başka insanlar var mı diye merak ediyorum. Ancak bu şekilde televizyonda bir sorun olup olmadığını anlayabilirim. Konuyu açma sebebim budur aslında Adem Helvacı Adem Helvacı

Servis kaydı oluşturmuştum ancak sürüsüyle iptv player kurup çoğuyla denedim, sadece implayer adlı iptv oynatıcıda sorun yaşamadığım için talebi şimdilik iptal ettim. Ama bu çözümü deneme yanılmayla buldum ve saatlerimi aldı diyebilirim. Bu tv ile ilgili eldeki bilgiler o kadar az ki :bilmiyom

T Çevrimdışı

Trsmurf

Yeni Üye
24 Ağu 2022
37
39
bende de 55ua9090 var benim tespitimde çözünürlük düşük olunca daha çok sapıtıyor haraketli sahnelerde adamın etrafında hava katmanı var gibi duruyordu yatay demir parmaklıklar ekliyor o derece sabitte durmuyo gidip gelyo bende mjc özelliğini kapattıp öyle izliyorum

M Çevrimdışı

Mahir35

Yeni Üye
11 Eki 2022
25
35
bende de 55ua9090 var benim tespitimde çözünürlük düşük olunca daha çok sapıtıyor haraketli sahnelerde adamın etrafında hava katmanı var gibi duruyordu yatay demir parmaklıklar ekliyor o derece sabitte durmuyo gidip gelyo bende mjc özelliğini kapattıp öyle izliyorum
Mjc kapatınca da görüntü yabancıların judder dedikleri titreyen şekildeymiş gibi geliyor hocam bana. Sorun iptv programlarını açınca oluyor (İmplayer hariç hepsinde tv sapıtıyor.) Aldığımdan beri YouTube, Prime Video, tarayıcıdan film, USB’den video filan bayağı denedim bir sorun göremedim. Ben normalde uydu kullanmıyorum iptv üstünden izliyorum, bu yüzden bu programların stabil çalışması benim için önemliydi. Ancak yalnızca biri sorunsuz çalışıyor. Ben bunun yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum yoksa şu an dediğim programla bu şekilde sorunsuz çalışmazdı. Vestel’in bir güncellemeyle buna çare bulması gerek ama böyle bir şey yapacaklarını hiç sanmıyorum :bilmiyom

M Çevrimdışı

Mahir35

Yeni Üye
11 Eki 2022
25
35
Konuyu açtığımdan beri nerdeyse 1.5 yıl olmuş. Son durumu yazayım belki fikir veren olur veya birinin işine yarar. Bazı programların net şekilde görüntü iyileştirmelerini bozduğunu fark ettim. Yani bozmaktan kastım mesela MEMC (menüdeki ismiyle MJC) açık görünmesine rağmen deaktif oluyor. Bunu gerek İptv, gerekse Uydu yayınlarındaki kayar yazılardan net şekilde anlayabiliyorum. Görüntü bozulmaya başladığında Amazon Prime’a girince ekranda yırtılmalar görüyorum. TV’yi yeniden başlatınca sorun düzeliyor.

Daha önce bazı İptv player’ları denedim tivimate vs. Hepsi sorun çıkarınca o tarihte İmplayer kurmuştum. O zamanki sürümünde sorun çıkarmıyordu mesela. Fakat şimdi, en son sürümünde (3.7.1) kesinlikle sorun çıkarıyor. Saatlerce denedim ve mevzunun TV’nin uzun süre kullanılması olmadığını anladım. Çünkü ApkPure sitesinden programın eski versiyonlarından birini yükledim (3.6.5) ve yine saatlerce kullanmama rağmen en ufak bir sorunla karşılaşmadım, her şey olması gerektiği gibi çalışıyor. Kaç saat kullanırsam kullanayım (ki İmplayer, uydu yayını, youtube, usb üzerinden film izleme gibi çeşitli işlemler yapmama rağmen sorun olmadı.) Amazon prime’da video açtım, o dediğim yırtılma problemleri filan da görülmedi, MEMC filan da iyi çalışıyor.

Buradan şu sonuca vardım. Yazılımsal bir problem var. MB185 anakart kullanan diğer Vestel TV’lerde bu problem var mı bilmiyorum ama UA 9090’da var sanırım. Bazı programlara girdiğin anda görüntü stabilitesi bakımından TV direkt sapıtıyor, yeniden başlatana kadar da asla düzelmiyor. Benim kullanım senaryomda sorun İptv oynatıcısı gibi görünüyordu, zaten düzgün çalışan bir tek İmplayer, onun da en yeni sürümü sorun çıkartıyor, eski sürümlerinden birini yükleyerek şimdilik çözüm buldum diyebilirim. Başka programlar sorun çıkarıyor mu emin değilim. Buraya yazayım, belki benzer durumu yaşayanlar için bir fikir olur.

Geri
Üst Alt