-evet parmağının tersiyle çok hafif vur panele,harelenme efekti oluyorsa VA dır,IPS e tekme de atabilirsin
-dediğim gibi bu tip modeller de(TPV ye özgü) örneğin 65 lik IPS ler dediğin gibi renkler de biraz daha iyidir
VA ya göre bu konuda daha başarılıdır,ancak 65 için VA/IPS olma ihtimali vardır,ben şahsen bu tür/segment v.s
panel de bu "ebat" da kesinlikle VA tercih etmem!
65 VA için HiEnd panele bakmak gerekiyor veya ebat küçültüp herhangi bir panel de olabilir
ancak ben "canlı" veya "parlak" v.s resimleri natural resim den şayet daha yüksek seviyede yaratıyorsa öyle bir
resmi sevmiyorum,ama bunlar kişilerin göz zevkiyle alakalıdır
kısaca TPV de 65 lik panel şayet IPS ise bahsettiğin izlenimine göre daha tercih edilebilir
-çakma 10-bit olunca da 120Hzde ola bile! renkler tam doğru olmaz v.s
yazılımla bir şeyler yine olmuyor çünkü ebat büyüdüğü için!
Not;örneğin yerli montaj paneller "hepsi" her yerlerinden kırpılmış oldukları için A dan Z eye elemanlar
ciddi fakir olunca "yazılım" denen zımbırtılar da hiç bir boka yaramıyorlar!
herifler kanunmuş gibi "ortaya karışık" aynı malları 185 tane farklı modelerle sürüyorlar!
ülen bunun HiEnd lerin de yap dandik giriş seviyeleyini yap,orta seviyelerini yap v.s
benzer uyanıklığı çoğu üreticide böyle yapıyor,TPV özellikle bu işler alt yapı olarak v.s çok çok iyiler
ama ortada böyle bir mal yok!
Not TPV servis konusunda iyi değildir!