65 inç tv tavsiyesi

erdemcagla Çevrimdışı

erdemcagla

Yeni Üye
19 Tem 2022
4
31
merhaba arkadaşlar, benimle aynı yaşta halen çalışır vestel tüplü tv'mi hurdaya attıktan sonra 65 inç tv almaya karar verdim.
Şu ana kadar filmleri sürekli 29 inç LG IPS monitörümden izledim. TV satın alma konusunda biraz araştırma yaptım. Bazı modellerde ışık sızması sorunu olduğunu öğrendim. Monitör kalitesine alıştığım için ışık sızması ve siyahların siyah olmaması beni çok rahatsız eder.

TV'den beklentilerim;
  • Işık sızması olmasın,
  • Youtube & Netflix.
oyun hiç oynamam.

Aslında onvo 65f900 alıp çok fazla beklenti içine girmeyip geçmeyi düşündüm ama almışken de kaliteli bir şey olsun ne de olsa 10 sene kullanacağım diye düşündüm. Model konusunda önerilerinizi istirham ediyorum.

M Çevrimdışı

metal67 

Yeni Üye
13 Eki 2018
20
52
Merhaba bende 65 inç tv arayışı içine girdim mediamarkt da gördüğüm Grundig 65 GGU 9760A modeli hoşuma gitti ama hakkında fazla bilgiye ulaşamadım isterseniz bir bakın

Serindalga Çevrimdışı

Serindalga 

Aktif Üye
28 Ara 2019
106
38
65SM8200pla lg nanocell tv var kullanılmamış kutusunda ilgilenirsen uygun fiyata bırakırım

B Çevrimdışı

bahri77

Yeni Üye
15 Haz 2019
18
43
Umut Barış tarafından söylenen söylem kesinlikle haklı.... Geçen ay 3 senelik Samsung LED TV paneli bozulup 2000 TL harcayınca ben de salon için xioami mi box ile kullanılacak alt model 65 " TV bakıyorum. Awox, onvo vs arasında gidip geliyorum.. zaten diğer odamda Samsung 8 serisi TV var. Bunu sadece panel olarak alacağım. Burada tavsiyelerinizi takip edeceğim..

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Umut Barış tarafından söylenen söylem kesinlikle haklı.... Geçen ay 3 senelik Samsung LED TV paneli bozulup 2000 TL harcayınca ben de salon için xioami mi box ile kullanılacak alt model 65 " TV bakıyorum. Awox, onvo vs arasında gidip geliyorum.. zaten diğer odamda Samsung 8 serisi TV var. Bunu sadece panel olarak alacağım. Burada tavsiyelerinizi takip edeceğim..
Tahmini bir 8-10 yıl önce baba diyebileceğimiz high end modeller vardı piyasada.
İçi zaten ayrı bir dünyaydı.
Şimdi görüntüde mühendisliği tutturup allayıp pullasak yeter kafası var.
Üretici bu kadar masrafa girmek istemiyor.
Pioneer, Toshiba, Panasonic bunlar bu işten çekildi.
Şimdilerde isimleri var. Eski ürünleri, mühendislikleri yok muhtemelen.

Tabi ömür mevzusu da şans faktörüne giriyor.
Günde 2 saat çalıştırıp 10 yıl gitmesi ile, 8 saat çalıştırıp 10 yıl gitmesi aynı değil.
Kartlara bir şey olmasa bile panel gidebiliyor.
Ki panel gitti mi gerisi ederine satılıyor, panel değişimi mümkün değilse veya aşırı pahalıysa.

Üst serilere ben de ilgi duyuyorum ama 5 sene boyunca aydınlatma arızası vermeden gidebilir mi mesela merak etmiyor değilim.
QLED, Mini LED bunların aydınlatması değiştirilebilir mi bilmiyorum.
Sökülemeyen, yapıştırma panelse komple panel + aydınlatma değişecek.
O da 1 TV parası rahat.
Garanti içerisinde olursa, en babası 3 sene garantinin, şanslı sayılırsınız.

Bana ilginç geliyor mesela, anneannemin Vestel LCD'si 13 yıldır çalışıyor.
LG panel var içinde.
Tabi eski LCD TV'lerden.
Slim gibi ofsayta düşürecek tasarımı yok.
Muhtemelen soğutma vs işini hakkıyla yapıyor.
İçini de sadece 1 kere açıp temizledim, halini siz düşünün.
Günde rahat 5 saat çalışıyordur tahminimce.

Geri
Üst Alt