65 inç için alım tavsiyesi

Revolution Çevrimdışı

Revolution

Yeni Üye
1 May 2018
3
52
Merhabalar burayı bir arkadaş sayesinde öğrendim ve gördüğüm kadarıyla seviyeli bir muhabbet var çok hoşuma gitti; en çok hoşuma giden takım tutar gibi marka tutan yok :))

İlk önce kafamda ama fiyatların düşmesi yüzünden birde Sony 65XE8505 eklendi :)
yabancı sayfalarda testlerde en iyisi sony gözüküyor ayrıca mağazalarda benim gözümede en güzeli sony geldi...
ama UH850'nin 3D olması, ayrıca testlerde (XE8505 göre) movie ve HDR movies'de daha çok puan alması beni cezbediyor.
Bunlar benim düşüncelerim ama bunlar haricinde tavsiye edeceğiniz başka marka veya model varsa onlarda bakabilirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar burayı bir arkadaş sayesinde öğrendim ve gördüğüm kadarıyla seviyeli bir muhabbet var çok hoşuma gitti; en çok hoşuma giden takım tutar gibi marka tutan yok :))

İlk önce kafamda ama fiyatların düşmesi yüzünden birde Sony 65XE8505 eklendi :)
yabancı sayfalarda testlerde en iyisi sony gözüküyor ayrıca mağazalarda benim gözümede en güzeli sony geldi...
ama UH850'nin 3D olması, ayrıca testlerde (XE8505 göre) movie ve HDR movies'de daha çok puan alması beni cezbediyor.
Bunlar benim düşüncelerim ama bunlar haricinde tavsiye edeceğiniz başka marka veya model varsa onlarda bakabilirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Hoşgeldiniz Değerli Kardeşim;

Öncelikle 3D panellerin teknik hücre yapısı nedeniyle zaten falso oranı yüksek olan LCD teknoloji dünyasında arıza olasılığını daha çok yükseltip aynı zamanda işlemciye ek yük getirdiğini de belirterek başlamak isterim.

Elbette görsel keyif çok çok önemli ancak nadir kullanılacak bazı özelliklerin (3D gibi Curved gibi) SÜREKLİ olarak size risk teşkil edecek olması konusunda bilgilendirmek de bizim görevimiz. Tabi bunlar benim düşüncelerim, belki Can abi veya diğer arkadaşlar daha farklı düşünürler.

Bu doğrultuda ben aslında marka model konularına girmeden evvel sizin kullanıcı profiinizi öğrenmek isterim.

Yine de ilk planda Siyah başarısı, Kontrast oranı, VA yapısı, Panel tepkimesi gibi nedenlerle SONY nin ön plana çıktığı aşikar.

Bakınız gerek Can abimiz gerekse ben bu panel dünyasının içerisinden gelen ve halen içerisinde olan insanlarız. Bizler konulara site verileri veya kaıt üzeri oranlara göre yaklaşmayı tercih etmiyoruz. Panel söz konusu olduğunda Can abinin tecrübesi beni 8 e katlar. Bu anlamda biz (ben) size öncelikle bu teknolojide Full Falsosuz bir beklentiniz olmamasını önereceğim.

Siz bu bilinç ile hareket ettikten sonrası zaten inanın çok kolay.

Yukarıdaki satırları size şu sebeple yazdım, Biliyor görünmek için karmaşık teknik terimler ile insanların kafasını karıştırmaya gerek yok aslında. Eğer öyle istesek Can abi de ben de burada GERÇEK teknik bilginin dibine vururuz ama anlamsız olduğu düşüncesindeyim.

Bu nedenle o karmaşık bilgiler ile sizi bir markaya İKNA etmeye çalışan değerli arkadaşlarımıza çok kulak asmayınız.

Ben her zaman şunu yazarım. Forumlardan FİKİR alınız ancak forum bilgileri ile KARAR almayınız lütfen.

Sizin karar vermenizde en önemli etken, buradan aldığınız fikir ve öneriler doğrultusunda kendi gözünüze SÜPER gelen tv hangisi ise onu almak şeklinde olmalıdır.

Biz size ''Aman abi naaaptın LG alınır mı hiç?'' deriz, siz bir gidersiniz ki arkadaş LG den görüntü kalitesi ekranın dışına taşarken SONY solda sıfır kalmıştır.

Görsel deneyimlerin %100 ü yoktur değerli kardeşim zira adam astigmattır, ne gösterirsen göster ''Bu TV iyi değil'' der :kiskis

Şimdi kararı siz verin, Eğer arzu ederseniz en teknik terimler ve derin araştırmaların sonuçları ile size ''ŞU'' diyebiliriz.

Gayet insani bir şekilde halk dili ile ''Kardeşim şu sanki size daha uygun gibi'' de diyebiliriz :ok

Revolution Çevrimdışı

Revolution

Yeni Üye
1 May 2018
3
52
Teknik konulara girmenizi ve bu nedenle, bu model demenizi daha çok isterim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
"Pioneer" alın geçin gidin yaw:mutlu

ülen bu da benim "ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin o zaman" olayına benzedi gibi:haha

İçine ettiğimin bir tane sitesi var(ben nasılsa her foruma veya kişiye v.s saydırdığım için) abi herifin birisi yani süzme dallama
birisi illa ki "Samsung" diyor! ülen zaten saha da oıyuncumu kaldı da illa Samsung deniyor!

Android hastalık imiş,ülen o zaman üç-kuruşa artık satılan bir tane Android TVBox alırsın bütün dünya değişir,dingil!
ne diye işi bilmeyenler sürekli Andro yaramaz yok WebOs bilmem neymiş yok Tizen de aman aman aslında dğeilmiş deyip de
milletin aklını çeliyorsunuz! alırsın TVBox $ 20/30 kağıda bile vardır!!! veya biraz daha iyisi $ 50-80 kağıtlara çıkarsın
istediğin tüm atraksiyonları da neredeyse sınırsız yaparsn,yok panelin dahilisi yok panelin Androdu cart-curt düşünmezsin
üstelik bunlar üç-kuruş yaw neyin hesabını yapıyorsunuz

++

Samsung samsung deniyor(özellikle 2017 modeller ve dahi 2018 ler) yaw Bluray den adam gibi smooth 24fps yi işleyemiyor be:hayir
Motion da sıkıntılı! hız olı değil panel çünkü! mağazada demo izliyor abi olay bitti yaw diyor!

Sony Film/Game motion olarak daha iyi dir! fiyatı pahalı imiş,valla ben ona karışmam,bana da pahalı geliyor ve alamadım o yüzden
Philips de motion da iyi hatta Sony den daha iyidir!

Haybeye marka diye Samsung/Sony ye para vermeyin,"hesap" yapıyorsanız ben hespa yapmıyorum ama hesabı henüz tutturamadım yaw:hmm

Bütün kriterleri forumda iş tutan iki ayaklı çakallar adeta kıçlarını yırtarcasına onu alma bunu al diyorlar! milletin aklını çeliyorlar
TF/DH satıcıların istilasında dır yoksa adma nedne kıçını yırtsın da millete onu-bunu al desin!

Vatan millet aşkı demeyin sakın ha!! alırım ehliyetinizi haa

Gidin cebinize gözünüze uyan paneli alın geçin izleyin!
Hepsi sorunlu,Samsung için kıçını yırtanlar bir de Samsung Servis te durumlar nedir onu da sorsunlar!
Sony de alsan rezillik Philips saç baş yolduruyor yaw ben şimdi bir MARKA yı buna göre nasıl tavsiye ederim?????

Ancak satıcı/fake/firma elemanları v.s olursa bunları yaparım+

Vestel/Beko gruplarıyla işe başlayın! yaw bunlar da sorunlu v.s demeyin sakın,hepsi "aynı" beyler!!
Ciddi dökülüyor paneller! her soruna herifler "abi bunlar böyle" diyorlar !

Geri
Üst Alt