M
m.menguc
Kayıtsız / Doğrulanmamış
Umut Barış muratala53
Asrock ilginç bir firma. Bazı konularda çok problemli gibi görünürken bazende insanı şaşırtıyor. Aslında çok uzun zamandır ürünleriyle pazarda yer edinmiş bir firma. Bazı üreticiler anakartın ‘a’ sı hakkında calıas yapmıyorken bu adamlar üretiyorlardı ancak sanıyorum fiyat bazında rekabeti benimseyip operasyonlarını buna göre yönetiyorlar.
Zira, anakart bileşenleri kalitesiz demek hak yemek olur ancak orta kalitede diyebilirim. Saglam bir overclock peşinde olmayanları tatmin edecek düzeyde.. windows altında kullanılacak yazılımları da eh işte dedirtecek cinsten.. accıkcası hiç birini kullanmayıp herşeyi biostan yapmayı uygun görüyorum desem sanırım ne derece iyi olduklarını anlatmış olurum Driver desteği veya bios update konusundaki tutumlarıda ortanın altı diyebilirim. Bios konusunda bir sorun mu yaşadınız? Allah sabır versin Bekle ki gelsin Kısacası ben bi sistem toplarım acarım oyunumu oynarım, didiklemeyi sevmem, fazla kafayı takmam, beklentımde performans anlamında cok fazla degildir diyenler görece daha makul fiyatları için alabilirler. Ama pc düşkünleri için ben asus veya gigabyte gibi markalara yönelmelerini dogru buluyorum. Msi neden telaffuz etmedim? Kendileriyle cok saglam sorunlarımız oldu. Aynı anakartı (üst seviye) 3 arkadas aldık. 3 ümüzün ki de benzer sürelerde yandı. Bir arkadasımızın ki bozulmasına ragmen servise gönderince anakartı kırıp geri gönderdiler ve kullanıcı hatası dediler.. Yani 4 tane üst üste olumsuz tecrübe beni uzak tutmaya itiyor. Ha kötü bir firmamıdır msi? Değildir... Ama dedigim gibi cok fazla üst üste sorun yaşadıgım ıcın psikolojik olarak uzagım.
ASRock yaşadığım örnek bir olayı da anlatayım efendim;
2 sene önce kendilerinden aldıgım orta üst segment bir anakartta VRM ler üzerinde kusurlu heatsink kullandıklarını tespit ettim. Sistemi toplayıp bir kaç gün kullandım. Sistem sıcaklıkları konusunda fazla duyarlı olduğum için arada kontrollerimi yapıyordum. Anakart üstündeki VRM lerin cok fazla ısındığını tespit ettim. Bu tespitler neticesinde internette araştırmaya başladım ve gördüm ki benzer sorundan muzdarip olan azımsanmayacak bir kitle mevcut. Anakartı cıkartıp gözle kontrol etmeye başladığımda heatsinkin metal malzemesinin daha ince, altında kullanılan thermal paste nin ise heatsinkten bile daha kalın oldugunu farkettim. Durum bunun tam tersi olmalıydı mantık olarak. Sonra internette bulduğum bir link üzerinde okuduklarım beni doğruya yönlendirdi. Bu anakartın birinci versiyon üretimlerinde bu sorun vardı. Konuyu aktarmak üzere türkiye distribütorüne ullaşmaya calıstım. Ancak ne e-maille ne de telefonla asla ulaşamadım. İnadım inat deyip konuyu Tayvan’a yani firma merkezine anlatmaya karar verdim. Önce sorundan bahsettim sonrada distribütöre ulaşamadıgımdan bahsettim. Kendileri Sagolsun adresimi alarak Tayvan’dan bana yeni bir heatsink yollamışlar. 2 Yıldır aktif olarak kullanıyorum bir sorunumuz yok..
Yani Asrock alınabilir ama türkiyede bir destek gerekirse veya yazılımsak bir sorun yaşarsanız allah sabır versin diyorum. Yinede uygun maliyetleri ve odenen ücret/sunulan özellik tablosunda tercih edilebilir anakartları var. Pc performansı konusunda duyarlı uzman kitlenin isefarklı markalarda arayış içinde olmasını tavsiye ederim.
Ben de msi ile şuan bir sorun yaşıyorum. Son bios güncellemesinden sonra(güncellemez olaydım) pc açılırken açılış logosu geliyor pc kapanıyor tekrar logo gelip öyle açılıyor. Biostan fast boot ayarını açınca bazen direkt açılıyor bazen hiç açılmıyor logoda kalıyor.
Asrock tavsiye ettim çünkü biri intel biri amd(tavsiye ettiğim) iki anakartı iki farklı sistemde kullanıyoruz şuan. Sorunsuz çalışıyorlar. AMD olan anakartımıza geçen ay bios update geldi. İnternette bir sürü incelemesi var. Ayrıca Asrock anakartta uzmanlaşmış bir marka. Yabancı alışveriş sitelerine bakarsanız amazon, newegg gibi çok satılan ve tutulan bir markadır. Olumlu feedbackler alıyor. İllaki olumsuz deneyimler elde edenler de olmuştur her markada olduğu gibi. Fiyat ve malzeme kalitesine gelirsek. Aynı malzeme kalitesine sahip asus, msi anakartı 800 liraya alıyorsanız, aynı kalitedeki asrock anakartı 500-600 e alırsınız. Ben şahsen kendi yaptığım hatalardan ders çıkardım. Markaya aldanıp ürün almayacağım. Çünkü şuanki sistemimde MSI H170 Gaming M3 Anakart ve MSI GTX 1070 Gaming X modellerini sırf daha iyidir, daha kalitelidir diyerek aldım ama sorunlar yaşadığım zamanlar oldu. Zotac, Galax, Asrock, Asus falan alsaydım çok birşey değişmezdi.