gelen tavsiyeleri bir kanera not aliyorum suan.
3 asagi 5 yukari sekilledi sistem.
bütçeyi bir tik daha arttirma durumu var.
ekran karti olarak rtx 2060 alabilirmiyiz ona bakacaz.
butce yukseltmeye onay ciksin. bakacazInno3D, GALAX gibi firmalar imdadınıza yetişebilir belki.
butce yukseltmeye onay ciksin. bakacaz
hadi hayırli olsun. pusuda bekliyoruzHayırlısı, son 3 bileşen haftaya elimde, güç vereceğim sistemime inşallah.
Foto atarım foruma.
gelen tavsiyeleri bir kanera not aliyorum suan.
3 asagi 5 yukari sekilledi sistem.
bütçeyi bir tik daha arttirma durumu var.
ekran karti olarak rtx 2060 alabilirmiyiz ona bakacaz.
monitor konusunda gonlum 2K yana.Bence RTX 2060 verdiğiniz farka değmez. RTX 2060 için ortalama olarak GTX 1660Ti için ayırdığınız paranın üzerine 1000 lira koymanız gerekiyor. Bu rakam 1660Ti'ın yarı parasına tekabul ediyor. Buna karşılık aldığınız performans artışı %10-15 civarında. Mimari olarak RTX serisi ile aynı özellikleri taşıyor. Monitör 1080p olacaksa bence 1660Ti ile idare edilebilir.
RTX 2060 vs GTX 1660 Ti Performans Testi
monitor konusunda gonlum 2K yana.
monitoru full hd tercih edecek olursak 1660ti almak kacilmaz olacak.
Bu konuda haklısınız. Ama zaten sizin de bildiğiniz gibi 500w yazan bir güç kaynağı 500w gücü bilgisayara verir ama buradaki soru şebekeden ne çeker? Bu yüzden uzun vadede elektrikten tasarruf edilmek isteniyorsa gold sertifikalı güzel bir güç kaynağı alınabilir. Gönül ister ki her parçası son derece kaliteli komponentlerden oluşan kaliteli bir kasa toplayalım. Ama malum ekonomi nedeniyle toplayacağımız bilgisayarı 6 ya değil de 9 a toplarız. Performansa da aman aman bir faydası olmaz ama uzun ömürlü ve kaliteli olmuş olur. Gerçi uzun ömürlü diyoruz ama dediğiniz gibi dark, frisby gibi Çin'den ithal edilen hiçbir sertifikası olmayan 40-50 liraya satılan ve 8-10 sene çalışan PSUlar gördüm ben.
Hocam kaç watt yazarsa yazsın farketmez sistem parçaları gerektiği kadar elektrik tüketimi yapar 1000watt almaniz 1000wattlik bir tuketim saglamaz o psu nun maximum gucu elektrik olarak harcanan gucu sistemde kullandiginiz parça lar belirlerBu konuda haklısınız. Ama zaten sizin de bildiğiniz gibi 500w yazan bir güç kaynağı 500w gücü bilgisayara verir ama buradaki soru şebekeden ne çeker? Bu yüzden uzun vadede elektrikten tasarruf edilmek isteniyorsa gold sertifikalı güzel bir güç kaynağı alınabilir. Gönül ister ki her parçası son derece kaliteli komponentlerden oluşan kaliteli bir kasa toplayalım. Ama malum ekonomi nedeniyle toplayacağımız bilgisayarı 6 ya değil de 9 a toplarız. Performansa da aman aman bir faydası olmaz ama uzun ömürlü ve kaliteli olmuş olur. Gerçi uzun ömürlü diyoruz ama dediğiniz gibi dark, frisby gibi Çin'den ithal edilen hiçbir sertifikası olmayan 40-50 liraya satılan ve 8-10 sene çalışan PSUlar gördüm ben.
Bilgi
Hocam kaç watt yazarsa yazsın farketmez sistem parçaları gerektiği kadar elektrik tüketimi yapar 1000watt almaniz 1000wattlik bir tuketim saglamaz o psu nun maximum gucu elektrik olarak harcanan gucu sistemde kullandiginiz parça lar belirler
Yazılım desteği konusunda pek düşünceli davranmıyor sanırım Asrock.
Asrock kullanıcılarında gördüğüm izlenim bu gibi.
Henüz Asrock'ı deneyimleme şansım olmadı.
Gigabyte'da RMA konusunda, satış sonrası hizmet konusunda oldukça sorunlu bir firma diye biliyorum ama emin değilim.
Normalde anakart alma arifesinde iken ASUS, MSI, Gigabyte arasında gidip geliyordum.
Gigabyte hakkında iyi şeyler duymayınca elemek durumunda kaldım.
Kur artar endişesi ile ASUS ROG Strix B450-F Gaming almak zorunda kaldım. Normalde MSI B450 Tomahawk alacaktım.
Aldıktan 1 hafta sonra da stoklar yenilendi iyi mi! Şu an 848 TL olan B450 Tomahawk o dönemler 650-700 TL arasıydı.