60-65 İnç 4 kenar Ambilightlı Android Televizyon Tavsiyesi

Ç Çevrimdışı

Çağatay Cihan 

Aktif Üye
22 Ara 2021
83
34
Merhaba 4 kenarı ambilight olan 60-65 inç ölçülerinde akıllı android olan bir televizyon almak istiyorum. Ben genelde film yada dizi izlerim. Ailemde haber ve spor. Mümkünde yenileme hızı yüksek, tepki süresi düşük, bağlantı girişleri çok olan bir televizyon bakıyorum. Panel kalitesi vs hiç anlamıyorum. Ses olarak 7+1 sistem var onu kullanıyorum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,469
55 olarak çıkıyor. Sitesinde 65 inç 3 taraflı olanlar var. 65OLED810/12 şu modeli buldum yerel 122 değişken 144 hz yenileme yazmış. Bu televizyonda oled ama paneli nasıldır? Tepki süresi yazılmamış. Ps daha almadım ama sorun yaşamam umarım.
Var mı 2025 modelleri Philips oledlerin satışta bilmiyorum. Türkiye de gerçekten garip işler yapıyorlar. Ne ürün giriyor. Yeni model eski modeller birbirine girmiş. Ne fiyat politikası var belli degil
Oled810 modeli,
Lg nin C5 modeli
Samsung S90F modeli
Aynı segmentte. Aynı kalitede, lg nin woled panelini kullanır. Oledlerin tepki süresi iyi olur.

Ç Çevrimdışı

Çağatay Cihan 

Aktif Üye
22 Ara 2021
83
34
Var mı 2025 modelleri Philips oledlerin satışta bilmiyorum. Türkiye de gerçekten garip işler yapıyorlar. Ne ürün giriyor. Yeni model eski modeller birbirine girmiş. Ne fiyat politikası var belli degil
Oled810 modeli,
Lg nin C5 modeli
Samsung S90F modeli
Aynı segmentte. Aynı kalitede, lg nin woled panelini kullanır. Oledlerin tepki süresi iyi olur.
Mediamarkt ve vatanda hep teşhir ürünleri var. Nerden bulurum hiç bilmiyorum. Televizyon kırılınca yine ambilightlı bir model alayım dedim ona alıştık.

Fiyatlar çok tuaf doğru. 55 inç olanlare 50 civarı 65 e çıkıyorsun fiyat bir anca uçuyor 2ye 3e katlanıyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,367
Mediamarkt ve vatanda hep teşhir ürünleri var. Nerden bulurum hiç bilmiyorum. Televizyon kırılınca yine ambilightlı bir model alayım dedim ona alıştık.

Fiyatlar çok tuaf doğru. 55 inç olanlare 50 civarı 65 e çıkıyorsun fiyat bir anca uçuyor 2ye 3e katlanıyor.
Talep yüksek boyutlara olunca 50-55 uyfun fiyatlı tutulup yüksek boyutludan geçiriyorlar.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,725
İlla Ambilight demiyorsanız LG veya Samsung alın derim.
Philips Türkiye ile uğraşılmaz. Bir sorun olduğunda yani.
LG Türkiye'de çok iyi değil satış sonrası konusunda ama Philips'ten iyidir diyebiliriz.
Samsung bu ikisinden de ciddidir servis konusunda.

Göz zevkiniz hangi tür renk algoritmasına yatkınsa o firmadan ilerleyin.
Samsung'un renkleri ile LG'nin renkleri bir olmayabilir.
Panel aynı olsa bile yazılım sonucu fark olabilir.
Kişisel tahminim bu tabi, teknik bir tecrübem yok.
Philips'in renkleri nasıl bilmiyorum, görüntü işlemcisi üst serilerde güzel, Philips'lerde renkler vivid midir yoksa natural midir hatırlamıyorum.
Samsung ve LG'nin renkleri genelde vivid olurdu.
OLED'den bağımsız konuşuyorum.

Eskiden bir Sony vardı, doğal renk seven biri olarak Sony derdim.
WEBOS hantallığı nedeniyle Samsung QLED tercih ettim. (Miniled olan modellerden)

Konu OLED panel olunca çok incelenebilecek yanı yok.
Siyah performansı, kontrastı muazzam.
Arka aydınlatma derdi ve dertleri zaten yok.
Giriş gecikmesi de düşük.
Üstüne bir de Freesync veya G-Sync oldu mu oyunda da güzel olur.
Kıyaslanan modellerde panel aynıysa fark görüntü motoru ve algoritması olur düşüncesindeyim.
Orada da tercih sizin göz zevkinize ve izleme şeklinize kalmış.
Dikkatli, inceleyen biri misiniz yoksa görüntü işleme kusurlarını görmezden gelebilir misiniz vs.

Mağazalarda kumandayı elinize alıp ayarlamaları vs yaparak inceleyebilirsiniz.

Ç Çevrimdışı

Çağatay Cihan 

Aktif Üye
22 Ara 2021
83
34
İstediğim tv internette var aslında ama kargoda ekran hasarı olursa. Servis kargoya, kargo servise atarsa diye cesaret edemiyorum. O kadar para verip birde adam peşinde koşturmak istemem.

Yada internetten daha ucuz tv alıp grove mi ne var. Aynı ambilight gibi yapıyor onlarda mı alsam. Deneyen oldu mu o cihazı?

Geri
Üst Alt