55 inch Tv <4k Tl

D Çevrimdışı

DoktorT

Yeni Üye
10 Şub 2018
4
Selam arkadaşlar,

Yeni evlendim ve henüz tv almadık.
Gelişi güzel almak istemedim, biraz araştırdım ve <4k tl 55 inch kategorisinde seçtiğim ürünler 

Samsung MU7000
Lg Uj630v

Bunları araştırırken 
Vestel Ud9300 
önerildi mağazada baktım hoşuma da gitti.

Vestel tv lerini biraz araştırdım ve panel belirsizliği beni biraz tedirgin ediyor. Ve vestel de fazla bilgi yazmıyor sitesinde. 

Sizden ricam Vestel in ud 9xxx serisinin modellerini bana biraz açıklayabilir misiniz?

Bu modelleri tanıyan veya kullananlar karar vermemde yardımcı olabilir misiniz?

Salon şu şekilde:

Tv ile karşısında ki oturma grubun arasında 4 metre olduğundan 55 inch bir tv rahat olur diye düşündüm.

Tv internette gg gibi sayfalarda 3k tl gibi fiyatlara da satılıyor ne kadar güvenilir acaba? 
4k ödeyeceğime 3k öder bir de soundbar alırım diye düşünmüştüm çünkü.

Saygılarla

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamlar;

Sizin düzenlemiş olduğunuz resmi işaretledim.
Eğer oturma düzeniniz bu ise ve olumsuz işaretlenmiş noktalardan da MUTLAKA tv izlenir derseniz zaten listenizden hem VESTEL in ilgili modellerini hem de SAMSUNG markasını çıkartmanız gerekir.

LG tv lere ben oldum olası ısınamadım taaa ki markası LG olmasına rağmen içinde CMO panel olduğunu tespit ettiğim günden beri. Ayrıca webos denen o illet yazılım için uzay mühendisliği okumanız gerekir algısı beni ayrı sinir eden bir durumdur. O neden açıkçası çok inceleme de yapmam ilgili marka için.

Ancak şu bir gerçek ki LG PANEL dediniz mi bende akan sular durur ::ok: bir de şu kontrast işi ve tepkime gecikmesi çözülse tadından yenmez lakin çözümü yok zaten.

siz 55 UD 9400 de incelermisiniz rica etsem.

Sonra tekrar devam edelim duruma göre LG den bir model de bakarız :ok:

D Çevrimdışı

DoktorT

Yeni Üye
10 Şub 2018
4
Sağol Ado hocam  :hihi:
Zaten sizin bu forum da olduğunuz için buraya başvurdum.
Başka forumda sizin yorumlarınızı okuya okuya vestele karşı güvenim arttı.
Tv dünyasını sizin sayenizde çok iyi anladım. 

Ud9400 modelini 9350 ile karsilastirdiniz o konuyu okudum hoşuma gitti inşallah o ayrı özellik tatmin edicidir. wcr miydi emin değilim şimdi. 

Ama 9400 ve 9650 arasında veya diğer modelleri arasında çok fark varmı? 
Port sayıları pek önemli değil 2/3 tane olsa zaten yetiyor da artıyor.

Isaretlediginiz yerler önemli değil oralarda oturan zaten çok yakın olur tv ye bakmasa da olur xD

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: 55 inch Tv <4k Tl

DoktorT' Alıntı:
Sağol Ado hocam  :hihi:
Zaten sizin bu forum da olduğunuz için buraya başvurdum.
Başka forumda sizin yorumlarınızı okuya okuya vestele karşı güvenim arttı.
Tv dünyasını sizin sayenizde çok iyi anladım. 

Ud9400 modelini 9350 ile karsilastirdiniz o konuyu okudum hoşuma gitti inşallah o ayrı özellik tatmin edicidir. wcr miydi emin değilim şimdi. 

Ama 9400 ve 9650 arasında veya diğer modelleri arasında çok fark varmı? 
Port sayıları pek önemli değil 2/3 tane olsa zaten yetiyor da artıyor.

Isaretlediginiz yerler önemli değil oralarda oturan zaten çok yakın olur tv ye bakmasa da olur xD

Neydi gençlerin tabiri ile ''Takip'e Takip'' yapayım o zaman ben de size :))

Önemli değil derseniz illa ki IPS panel olmasına gerek yok bence, zira IPS panele odaklandığımızda panel tepkimesi ve yüksek kontrast avantajından ödün vermek durumunda kalırız. Bu nedenle ilgili modeli yazdım. Yalnız normal SAMSUNG panelli bir ürün almanızı önermem, en azından ben renklerini bir türlü kabul edemiyorum. Bu anlamda CMO paneller SAMSUNG panelleri ikiye katlar kalite olarak :ok:

9650 yi ben özellikleri ve kullanılan panel nedeniyle oldukça beğenirim ancak sanki fiyatı, ederinden fazla gibi geliyor bana. Tamam kabul bu model firmanın prestij ürünlerinden biri lakin yine de fiyatının yüklekliği şahsi fikrimdir elbette. :ok:

E Çevrimdışı

eminbim

Yeni Üye
26 Ocak 2018
46

Ado Hocam gunlerdir beklediğim cevabı bu yazıda buldum doğru yolda oldugunumu anladım panel işi tamam simdi modelde 9350 min fiyat yüksek geldi bana hem bütçe hemde krd kartı kullanmadığım için tek bir yerden alma imkanım olduğu için seçenek fazla yok  evkurdan olan Vestel modelleri    7300. 8400 .9350 bu modelere bakınca hangisi doğru seçenek  olur  modelide  sectikten sonra mağazada istegidim paneli bulma  kaliyor  evdeki TV tüplü 72 Vestel Zeta serisi ekran renk cümbüşü örnek adam beyaz gömlek ile içeri giriyor devamında gömlek kırmızı siyah mavi yanlarda kırmızı renkler yani yakın zamanda TV almasam gözden olacağız

D Çevrimdışı

DoktorT

Yeni Üye
10 Şub 2018
4
Sagol Hocam :sapka:

biraz arastirdim 'net de ne bulduysam. iste sonuclar:
(cogu ayni olan özellikleri yazmadim)

Lg WebOs yüzünden puan kaybediyor.
Samsung kumandasi kullanisli degil gibi.
Vestel ise HDR yok ve panel belirsizligi tedirgin ediyor.

Tv yi genellikle PS4 icin ve film/dizi izlemek icin istiyorum.
Simdi PS4 diyince Motion performance önemli oluyor.
Bunda Samsung Mu7000 Lg den önde deniliyor.
Samsung Kontrast konusunda da Lg den önde deniliyor ve bu iki özellik Samsung un yüksek fiyatini belirliyor gibi.

Vestel in iki ürünüde özelliklere bakilirsa Samsung ve Lg ile basa bas gibi gözükse de pek derin bilgi bulamadim 'net'te.

Motion Performance ve Kontrast nasil acaba?
PS4 ile oynarken karanlik sahneler ve hizli hareketler sorun cikarir mi?

Vestel 55UD9400 bu ara MediaMarkt da cok uygun bir fiyata satiliyor.
Sizin ve baska yardimci olabilecek arkadaslarin yorumlari üzerine bu Tv'ler arasinda secim yapmak istiyorum.

Selamlar

(kusura bakmayin yurt disindan gelen bir klavye ile yazdim. Yazarken benim bile sinirlerim bozuldu :kızgın:)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

DoktorT' Alıntı:
Sagol Hocam :sapka:

biraz arastirdim 'net de ne bulduysam. iste sonuclar:
(cogu ayni olan özellikleri yazmadim)

Lg WebOs yüzünden puan kaybediyor.
Samsung kumandasi kullanisli degil gibi.
Vestel ise HDR yok ve panel belirsizligi tedirgin ediyor.

Tv yi genellikle PS4 icin ve film/dizi izlemek icin istiyorum.
Simdi PS4 diyince Motion performance önemli oluyor.
Bunda Samsung Mu7000 Lg den önde deniliyor.
Samsung Kontrast konusunda da Lg den önde deniliyor ve bu iki özellik Samsung un yüksek fiyatini belirliyor gibi.

Vestel in iki ürünüde özelliklere bakilirsa Samsung ve Lg ile basa bas gibi gözükse de pek derin bilgi bulamadim 'net'te.

Motion Performance ve Kontrast nasil acaba?
PS4 ile oynarken karanlik sahneler ve hizli hareketler sorun cikarir mi?

Vestel 55UD9400 bu ara MediaMarkt da cok uygun bir fiyata satiliyor.
Sizin ve baska yardimci olabilecek arkadaslarin yorumlari üzerine bu Tv'ler arasinda secim yapmak istiyorum.

Selamlar

(kusura bakmayin yurt disindan gelen bir klavye ile yazdim. Yazarken benim bile sinirlerim bozuldu :kızgın:)

Listenizde belirtmemişler lakin aşağıdaki kodlarını yazdığım 9400 ve 9650 de sadece HDR değil ilaveten DB de mevcut. Bu anlamda fiyatlarına göre kıyaslayacak olursak VESTEL bu listede istediklerinizi verir diye düşündürüyor beni. 

SAMSUNG markasından alacağınız panel performansını, yine SAMSUNG panel olması nedeniyle VESTEL TV den de alacağınızı düşünüyorum.

Ancak her zaman söylediğim gibi görerek ve test ederek almanız en makul yöntemdir. 

55UD9650 V10115599 HDR10+DOLBY VISION 
55UD9400 V10115598 HDR10+DOLBY VISION

Geri
Üst Alt