50hz vs 100hz panel

C Çevrimdışı

Cenkez

Yeni Üye
10 Nis 2020
5
41
Merhabalar, televizyonda oyun oynanmayacak ise günlük kullanım için ( film maç izleme vs) 50 mhz veya 100 mhz olması çok önemli mi?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
100Hz olanlar pahalıdır zaten ,benim bildiğim standart 50 olması lazım ,ama dostlarım en iyi cevabı verirler mutlaka :ok

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Hareketli sahne de hertz farkını hissettirir. Paneli 100 Hertz olan bir TV daha akıcı oynatacaktır görüntüyü diye düşünüyorum.
Tabi bütçe isteyen bir durum.

En uygun 100-120 Hertz paneller bunları buldum;

smili72 smili72 C Cenkez

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
100hz artık ne kadar ihtiyaçtıur bu tartışılır.
Fake Refresh Rate çıktı mertlik bozuldu o nednele firmalar artık çok elzem değilse 100hz panel zaten kullanmıyor zira maliyeti yüksek

Yine de benim Profesyonel Konsol oyuncuları, Hasta Futbolseverler ve Kronik Epidemik Obsesif Kompülsif bozukluğa sahip olduğunu düşünenlere tavsiyem elbette 100hz panel ile üretilmiş tv ler olur.

Bazen bu söylediğim itici bulunsa da durumu tam anlamı ile özetleyecek durum ise şu dur;

Eğer evde, ATV nin saçma sepet ağalı paşalı, Plaza sahibi genç çocuk ile tesadüfen sekreter olan manken kız dizileri izleyecekseniz 30hz panel bile çok size o kadarını yazayım. :ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
daha önce de yazmıştım

teorik ve çoğu kere de pratik de 100Hz bir artı olsa bile,devamını iyi okuyun beyler şimdi....

şöyle biraz eskiye dönelim örneğin 5/10 yıl geriye,panellerin o zaman çoğu 100Hz idi!
ama çoğu bir şekilde tabiri caizse yavaştı her haliyle,hatta Samsung 2 yıl kadar 200/240Hz de çıkarmıştı
HiEnd bazı serilerine yine falsoydu hareketli sahneler de! millet bunun muhabbetini yapıyordu!

evet 100 hatta 200 olması çok iyi ama neye göre iyi yaw???
senin motorun hareketlenme ve hız tepki v.s yapamıyor asıl sıkıntı burada işte! motorun hikaye

örnek Merso arabaya kendi motorunu indirip Hacı Murat motoru takmışlar gibi:haha

daha somut bir örnek ise kulandığım Tosh hem IPS hem de 50Hz hem de "3D" dahası da
3D si LG sistemi olan dandik FRP değil de Active-shutter sistem!! bütün bu negatif durumlara göre bile olsa
panel CRT/TN kadar hızlı,TN yi geçtim CRT ile kapışır o derece yani:ok

CEVO-Engine var üzerinde,Ferrari gibi yapıyor paneli,tek rakibi F16 yaw:kiskis

bu panel ezberleri bozan olarak lanse edilmişti o zamanlar!

sadece 3D olması diğer tüm markalarda ciddi hız dezavantajı iken Tosh bunu "Active" yapmış
yani daha da negatif ama tam tersi en hızlı olmuş,neden 3D li paneller kalktı ve tutmadı???

herifler LAG dan lug dan motion sıkıntısından bıktılar çareyi bu işi bırakmak da buldular,ayarlar da tutmuyordu zaten
ne yapsan smooth resim akmıyordu!

sonuç olarak Adem hocanın da dediği gibi şimdi başka atraksiyonlar yapıyorlar v.s derken bu işi götürmeye
çalışıyorlar,kullanılan malzemeler panel dahil maliyetleri dip yapmış elemanlar! her hangi bir üreticinin
kalkıp yeni bir teknik ve uygulama v.s bulduğu yoktur,sizin gördükleriniz bazı "marketing" türü işlerdir!
adamlar bir şey bulmuyorlar,ucuz Çin malı elemanları bir araya getirip alın size TElevizyon budur diyorlar
Samsung ve SONY diye gördüğünüz sözüm ona markalar bile!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
daha önce de yazmıştım

teorik ve çoğu kere de pratik de 100Hz bir artı olsa bile,devamını iyi okuyun beyler şimdi....

şöyle biraz eskiye dönelim örneğin 5/10 yıl geriye,panellerin o zaman çoğu 100Hz idi!
ama çoğu bir şekilde tabiri caizse yavaştı her haliyle,hatta Samsung 2 yıl kadar 200/240Hz de çıkarmıştı
HiEnd bazı serilerine yine falsoydu hareketli sahneler de! millet bunun muhabbetini yapıyordu!

evet 100 hatta 200 olması çok iyi ama neye göre iyi yaw???
senin motorun hareketlenme ve hız tepki v.s yapamıyor asıl sıkıntı burada işte! motorun hikaye

örnek Merso arabaya kendi motorunu indirip Hacı Murat motoru takmışlar gibi:haha

daha somut bir örnek ise kulandığım Tosh hem IPS hem de 50Hz hem de "3D" dahası da
3D si LG sistemi olan dandik FRP değil de Active-shutter sistem!! bütün bu negatif durumlara göre bile olsa
panel CRT/TN kadar hızlı,TN yi geçtim CRT ile kapışır o derece yani:ok

CEVO-Engine var üzerinde,Ferrari gibi yapıyor paneli,tek rakibi F16 yaw:kiskis

bu panel ezberleri bozan olarak lanse edilmişti o zamanlar!

sadece 3D olması diğer tüm markalarda ciddi hız dezavantajı iken Tosh bunu "Active" yapmış
yani daha da negatif ama tam tersi en hızlı olmuş,neden 3D li paneller kalktı ve tutmadı???

herifler LAG dan lug dan motion sıkıntısından bıktılar çareyi bu işi bırakmak da buldular,ayarlar da tutmuyordu zaten
ne yapsan smooth resim akmıyordu!

sonuç olarak Adem hocanın da dediği gibi şimdi başka atraksiyonlar yapıyorlar v.s derken bu işi götürmeye
çalışıyorlar,kullanılan malzemeler panel dahil maliyetleri dip yapmış elemanlar! her hangi bir üreticinin
kalkıp yeni bir teknik ve uygulama v.s bulduğu yoktur,sizin gördükleriniz bazı "marketing" türü işlerdir!
adamlar bir şey bulmuyorlar,ucuz Çin malı elemanları bir araya getirip alın size TElevizyon budur diyorlar
Samsung ve SONY diye gördüğünüz sözüm ona markalar bile!
Can abi, tv üreticileri için çok ciddi ekonomik sorunlar başgösterdiği için artık tam anlamı ile kalite olgusundan uzaklaşmış durundalar.

Önüme gelen arızalı panellerin yaş ortalaması gün geçtikçe daha da düşüyor. Bir yandan 7 8 yaşında lg panel ilk arızası, diğer yanda 2 3 4yaşında lg panel bazılarının ikinci arızası.

Son birkaç yıldır iyice sapıttılar artık.

Vestel eskiden 4 sabit marka ile çalışırdı ve bunla lg smsng cmo auo iken şimdi bakıyorum meslek hayatımda ilk defa duyduğum (sen biliyorsundur bence) Chot gibi veya Panda gibi üreticiler ile de çalışmaya başladı.

Panel panel değil, görüntü görüntü değil ama 58" diye büyük paneli 3000tl 'ye sahaya sürünce vatandaşa da bir şey diyemiyorum artık.

Bundan 2 yıl sonra gör bak neler neler yazıyor olacağız burada :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
bu iş bitmiştir artık,mevcut teknoloji zaten iflas etti,ortada adam gibi tek bir üretici kalmadı
yani "teknoloji üreten"

iş o kadar ayağa düştü ki hiç bir beklenti de olamayacak bundan sonra

yaw kimin aklına gelirdi markette TV satılacağı:hihi

SHARP var,o da dükkanı kapattı ve ne yaparsa zaten o yapıyor diğer Çin liler de bundan tekniği
Lisanslama yoluyla kiralayıp üretim yapıyorlar

Sharp 16K panel yapmış iyi de abi bana sana faydası ne??
12K da var 8 i 5 sene önce yaptı iyide bunların bize ne faydası varki:haha

HiSense $ 140 milyon bastı 40 yıllığına TOSHIBA markasını TV üretimi olarak kiraladı
bundan da bize bir iş çıkmadı yaw,Vestel den market işi Tosh paneller çıkıyor

yaw tam komedi kardeşim,malzeme kalitesi yerlerde marka değerleri de bitik gibi,şimdi
Samsung kaçtı kaçıyor,işi Sharp devretti gibi ya da keriz bir Çin li arıyor komple bu işden çıkmak için
Sharp şimdi QLED benzeri üst serileri üretecek görünüyor,Samsung a bakarsan hep TV den zarar ediyoruz deyip
ağlıyor yaw!

"Tavsiye vermek" zor artık,ucuz yollu bir şey alın takın demek en doğrusu

Yazılım işinin içine mıçtılar yaw,habire yazılım habire o board yok şu borad tantanası var Vestel de

Pio sıfır yazılım!
Toshiba HiEnd leri neredeyse sıfır yazılım!
Sharp ha keza öyle gibi

yada 1 tane çıkmıştır o da hikayeden bir şeydir hatta ben Pio için kesinlikle yüklemeyin diyordum!
(Uydu lu serisi için hikayeden bir update idi) bizim Tosh lara 1 tane çıktı yükemeyiniz demiştim
yani bir işe yarayan update değildi,herifler düzgün mal yapmışlar uyumlu süper bir yazılım yapmışlar
bas gaza gitsin yaw ne yazılım neyin update i:kiskis
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Değerli üyemiz, içeriklere yanıt gönderme ve mesaj yazma izinlerine tam erişim sağlayabilmek adına lütfen SMS Doğrulama Sistemi ile hesabınızı doğrulayınız. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

abi bu ne yaw???
şimdi IPTV başlığın da bir yere girdim bu uyarı var!

FAKE leri şutlayın,hatta kapatın iptv konularını,dileyen zaten buluyor oraları

veya üyeye belli bir sayı msg atma mecburiyeti getirin örneğin 50 veya 100 tane gibi!

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Değerli üyemiz, içeriklere yanıt gönderme ve mesaj yazma izinlerine tam erişim sağlayabilmek adına lütfen SMS Doğrulama Sistemi ile hesabınızı doğrulayınız. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

abi bu ne yaw???
şimdi IPTV başlığın da bir yere girdim bu uyarı var!

FAKE leri şutlayın,hatta kapatın iptv konularını,dileyen zaten buluyor oraları

veya üyeye belli bir sayı msg atma mecburiyeti getirin örneğin 50 veya 100 tane gibi!

SMS doğrulama eklentisini güncelledik abi.
Ondan dolayı tekrar telefon numaranı sisteme eklemen veya doğrulaman gerekiyor.
IPTV bölümüne de önüne gelen damlamasın diye SMS doğrulama zorunluluğu getirdik.
Telefon numarasını kaydedip reklam yapmaya cesareti olan varsa buyursun. :sirit

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
ok anladım+

ancak geçen gün ben bunu beceremedim yaw:hmm
telefon için tıkladım şifre istedi,numarayı girdim hata verdi!

yaw boşver o zaman dedim:kiskis
ancak IPTV olayı yazdığım gibi defalarca,fake kaynıyor bu işler

Geri
Üst Alt