5000 TL civarı oyun bilgisayarı tavsiyesi

E Çevrimdışı

eygt95

Yeni Üye
30 Mar 2020
6
29
Bikaç gün içinde almayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım
Gta V , ass.creed odyses tarzı oyunlarda performansı iyi bir laptop arıyorum şunlar arasında kararsız kaldım ayrıca önerebileceğiniz başka laptoplar var mı

1

2

3

4

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Öncelikle şunu soralım, taşınabilirlik önemli mi? Taşınabilirlik önemli değilse masaüstü tavsiye edeyim.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Oyun için bu tip standart ürünlerden uzak durun illa Notebook olsun diyorsanız moonster gibi özel üreticilere veya aynı markaların üst seviye gaming ürünlerine bakın

Zira günlük kullanım için yapılmış ürünlerin çoğunda yeterli soğutucu kapasitesi yok buda uzun kullanımlarda sizi üzer

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Oyun için bu tip standart ürünlerden uzak durun illa Notebook olsun diyorsanız moonster gibi özel üreticilere veya aynı markaların üst seviye gaming ürünlerine bakın

Zira günlük kullanım için yapılmış ürünlerin çoğunda yeterli soğutucu kapasitesi yok buda uzun kullanımlarda sizi üzer

Monster mı özel üretici?
Monster üretici bile değil.
Çin'de Clevo'ya ürettiriyor bilginiz olsun.
Aynı kasalara sahip, Exper & Viktor marka bilgisayarlar mevcuttu.
Clevo üretimi Exper kullanmıştım, yumruk attığımda bozulmuştu. :kiskis

Ayrıca Monster'da da fiyatlar uçmuş durumda, şu an belli ki stok sıkıntısı var veya döviz nedeniyle ürünleri satıştan çekenler olmuş, GTX 1650 ekran kartına sahip güzel bir cihaz bulamadım. Konu sahibine tavsiyemdir, acelesi yoksa bir müddet beklesin. Veya taşınabilirlik önemli değilse dizüstü almasın masaüstü sistem tavsiyesi vereyim.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Monster mı özel üretici?
Monster üretici bile değil.
Çin'de Clevo'ya ürettiriyor bilginiz olsun.
Aynı kasalara sahip, Exper & Viktor marka bilgisayarlar mevcuttu.
Clevo üretimi Exper kullanmıştım, yumruk attığımda bozulmuştu. :kiskis

Ayrıca Monster'da da fiyatlar uçmuş durumda, şu an belli ki stok sıkıntısı var veya döviz nedeniyle ürünleri satıştan çekenler olmuş, GTX 1650 ekran kartına sahip güzel bir cihaz bulamadım. Konu sahibine tavsiyemdir, acelesi yoksa bir müddet beklesin. Veya taşınabilirlik önemli değilse dizüstü almasın masaüstü sistem tavsiyesi vereyim.

Özel üreticiden kastım piyasada ki günlük kullanımdan ziyade oyun için özel ürettiği yada topladığı ürünleri bahsettim senin dediğin gibi özel üretici olarak bakarsak herbir şeyin kendine has olması gerekir onda haklısın

Apple bile özel üretici değildir o bile özel üreticiligini power mac g5 den sonra bırakmıştır tv notebook vs ile kıyaslarsan hala sony muamelesi görür

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
hocam masaüstü düşünmüyorum gamer biri değilim ancak oyunları orta yüksek kalitede çok fazla kasmadan oynayabileyim yeterli diyorum

Bu gamer biri olmaktan çok kâr ile ilgili bir durum. Notebook dediğimiz şey yükseltilemiyor.
Taşınabilirlik önemli değilse masaüstü almak bu açıdan daha faydalı olabilir.

Bir de Assassin's Creed Odyssey optimizasyon yönünden sıkıntılı bir oyun bildiğim kadarıyla, fazla beklentiniz olmasın.
8 GB RAM de o oyuna yetmeyebilir.

E Çevrimdışı

eygt95

Yeni Üye
30 Mar 2020
6
29
Bu gamer biri olmaktan çok kâr ile ilgili bir durum. Notebook dediğimiz şey yükseltilemiyor.
Taşınabilirlik önemli değilse masaüstü almak bu açıdan daha faydalı olabilir.

Bir de Assassin's Creed Odyssey optimizasyon yönünden sıkıntılı bir oyun bildiğim kadarıyla, fazla beklentiniz olmasın.
8 GB RAM de o oyuna yetmeyebilir.
anladım hocam önerdiğniiz amazondaki sistem ilerleyen zamanda 8gb daha ram yükseltmenin maliyeti ne olur

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
anladım hocam önerdiğniiz amazondaki sistem ilerleyen zamanda 8gb daha ram yükseltmenin maliyeti ne olur

Döviz kuru sabit kalırsa, aşağı yukarı bu olur;

Tabi alırken CL değerine dikkat etmeniz gerek.
Farklı değerlerde takarsanız çalışmaz çünkü masaüstü bilgisayardaki gibi zamanları manuel olarak giremezsiniz dizüstü bilgisayar BIOS'larında.
Bir de çalışma gerilimine dikkat etmekte fayda var. DDR3L gibi DDR4L bellekler de olabilir.
Buradaki farklılık da alacağınız belleğin çalışmamasına neden olabilir, alırken danışırsınız.

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Biraz beklersen Ryzen 4000 serisi laptoplar gelecek. Laptopa bakışımızı değiştirebilir.

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Evet ama yazdan önce gelmez tahminimce, üstelik virüs sorunu ortadayken gecikebilir diye düşünüyorum. :bilmiyom
Tabi bir de döviz kuru kaç olur bilmiyorum.
Normalde bu aylarda piyasaya sürülecek ama Türkiye'de satılması Mayıs-Haziran ayını bulur. Performansı muazzam olacak gibi duruyor. Ryzen 3000 serisi ile yarışıyor. GPU tarafında ise 5600 XT'ye denk bir performanstan bahsediliyor sanırım giriş seviyesi için. İlla laptop alacak olsaydım bekleyip görürdüm. Çünkü uzun yıllar değiştiremeyeceğim bir sistem alıyorum ve şuan Intel en kötü tercih olur.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Normalde bu aylarda piyasaya sürülecek ama Türkiye'de satılması Mayıs-Haziran ayını bulur. Performansı muazzam olacak gibi duruyor. Ryzen 3000 serisi ile yarışıyor. GPU tarafında ise 5600 XT'ye denk bir performanstan bahsediliyor sanırım giriş seviyesi için. İlla laptop alacak olsaydım bekleyip görürdüm. Çünkü uzun yıllar değiştiremeyeceğim bir sistem alıyorum ve şuan Intel en kötü tercih olur.

Arkadaşın acelesi yoksa bekleyebilir tabi.
Döviz konusunda hüsrana uğramaz umarım. Düşer mi hiç bir fikrim yok.
Satıcıların da elinde stok mu bitti yoksa ürünleri satıştan mı çektiler ona dair de bir fikrim yok. :bilmiyom :kiskis

Geri
Üst Alt