5 Farklı Firmware Deneyimi p75-2841v6.0 rtk2841

HBPLUS Çevrimdışı

HBPLUS 

Yeni Üye
11 Ara 2025
16
37
Selamun aleykum dostlar.

2 günde bir ton şey öğrendim sayenizde. Ben de deneyimimi paylaşmak istedim.

Umarım birilerine yardımı dokunur.

Şimdilik yeni kumanda bulana kadar chromecast ile idare ederim. Umarım servis gizli menu de sorunlarımı çözümü vardır. Kazimelecom sitesinde Servis Gizli menüsü için TV kapandığı zaman ayarların sıfırlandığı yazıyor.

Keşke orjinal yazılımı olsaydı.

Televizyon bilgilerim: SABA 43'' FHD
İçimden bir ses TV modelinin Skytech 43ST4103 olabileceğini söylüyor ama kasalar/çerçeveler farklı.

➡️ Anakartın hemen dışında D430x01-01 yazan bir etiket var. Arka kapakta bir model yazmıyor.

➡️ Anakartın kendisinde p75-2841v6.0 yazıyor.

➡️ Tcon PCB'sinde HV430FHB-N4D kodu var, ancak Tcon etiketinde HV430FHB-N10 yazıyor. Tcon da daha 2 tane köprü/modifiye yapılmış sebebini bilmiyorum.

Deneyimim:

Fiziksel TV tuşlarıyla da gürültü azaltma menüsüne girdim ama "off, auto, low, high" bir değişim yapmıyor. Medium sadece biraz düzeltiyor.

UZAKTAN KUMANDA: Hiçbir sürümde uzaktan kumanda düzgün çalışmıyor, sadece bazı düğmeler rastgele komutlara yanıt veriyor, örneğin "0" tuşu Ses Kısma işlevini görüyor.

Kazmielecom FHD Sürümleri:
2 tane de 1366x768 olanlar var ben denemedim.

Revolution Galaxy FHD = metinler ve görüntüler çok gürültülü. Her şeyi ters gösteriyor. Bu yüzden kurulumu tamamlamadım.

DREAMSAT DS40S1 = kurulum ters başlıyor ancak kurulumdan sonra otomatik olarak kendini düzeltiyor. Ayrıca metin ve her şey çok gürültülü.

Grunkel 40USB = ayrıca metin ve her şey çok gürültülü.

Skytech Sürümleri:

5050B (tavsiyeforum'dan Ömer Genç Ömer Genç teşekkürler) = ayrıca metin ve her şey çok gürültülü.

SST-4350C (FB grubundan biri paylaştı) = en kötüsü, renkler sürekli değişiyor ve görüntüler titriyor.

Ayrica Tv'ye Chromecast Google TV 4k baglayarak denedim ama kalitede değişim olmadı. Sadece 3-4 metre geriden film rahat izleniyor ama Yazılar ve iconlarb yine noise/gürültü olarak belli. Satacak olsam almazsınız.

Herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
HBPLUS Çevrimdışı

HBPLUS 

Yeni Üye
11 Ara 2025
16
37
Yapılabiliyor olması lazım ama sizin panele ait dosya nerede nasıl bulunur ona bir şey diyemiyorum.
Sota Sota
Canın sağolsun. En azından yeni bir fikir oldu. Konudaki detayı gördünüz mü?
Tcon pbc de basılı olan kod ile tcon üzerine yapıştırılmış kodun sonları farklı.
Acaba hangisini yüklemek lazım 🤔

Geri
Üst Alt