4k Tv Tavsiyesi

M Çevrimdışı

Modality

Yeni Üye
11 Şub 2020
13
35
Merhaba arkadaşlar

Aranıza yeni katılanlardanım bende

12 senelik Lg 1080p led tv'mi artık emekli etme zamanı geldi.Fakat o kadar çok ürün tavsiyesi geldi ki karar veremedim. Çünkü çok bilgi kirliliği var.

Aslında en başta aklımda lg 49sm8000pla modeli vardı fakat başka modellerde aklımı çeldi.

toshiba 58ul3a63dt Toshiba 49L2863DAT veya philips 50pus6704/62 50" 126 ekran 3 taraflı ambilight 4k uhd smart tv

Bütçe ise 3.000 tl ile 3750 civarı değişiyor.

Kullanım ve özellik açısından uzun vadede hangsini tavsiye edersiniz.Farklı önerilerde olabilir + ve -leri ile belirtirseniz sevinirim.

İyi akşamlar.

T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
Hocam 58 inc Toshiba bende var. A101den aldım. Ondan önce seg 42inc vardı. Seg IPS panel Toshiba ise Va panel. Daha önce hiç bilmediğimden farkları yeni yeni anliyorum. Segde renkler daha belirgindi toshibada biraz daha soluk gibi ama çok rahatsız edici değil. Fakat gece ışıklar kapalı TV izlemek istiyorsan seg çok kötüydü toshibaya göre. Gerçi buna benzer şeyler forumun genelinde yazıyor. Açıkçası bende karar veremedim bir kaç olumsuzluk yasamistim. Ama yetkili servis ililgili. En azından benim yaşadığım bölgede bu şekildeki. Akıllı tvsi iyi. Menüsü güzel. Biraz abimdeki Samsung'a benzettim. Ama yinede Va ile IPS arasindaki farkı gormenizin gerektiğini düşünüyorum. O teknoloji marketlerdeki dönen videolar gibi olmuyor özellikle uydu yayınları. Hatta netfilix 4k bile o kadar kaliteli olamiyabiliyor.

M Çevrimdışı

Modality

Yeni Üye
11 Şub 2020
13
35
Hocam 58 inc Toshiba bende var. A101den aldım. Ondan önce seg 42inc vardı. Seg IPS panel Toshiba ise Va panel. Daha önce hiç bilmediğimden farkları yeni yeni anliyorum. Segde renkler daha belirgindi toshibada biraz daha soluk gibi ama çok rahatsız edici değil. Fakat gece ışıklar kapalı TV izlemek istiyorsan seg çok kötüydü toshibaya göre. Gerçi buna benzer şeyler forumun genelinde yazıyor. Açıkçası bende karar veremedim bir kaç olumsuzluk yasamistim. Ama yetkili servis ililgili. En azından benim yaşadığım bölgede bu şekildeki. Akıllı tvsi iyi. Menüsü güzel. Biraz abimdeki Samsung'a benzettim. Ama yinede Va ile IPS arasindaki farkı gormenizin gerektiğini düşünüyorum. O teknoloji marketlerdeki dönen videolar gibi olmuyor özellikle uydu yayınları. Hatta netfilix 4k bile o kadar kaliteli olamiyabiliyor.

Ben toshibanın panda panel diye adlandırılan normalde bildiğimiz ips paneli kullandıgını duymuştum.Haliyle gece de tv izleme ihtiyacı oluyor.Aslında çok fazla detaya da takılan birisi değilim fakat madem ben bunu alıp bir kere kullanacağım insan uzun vadede iyisi olsun da istiyor.Bende teknoloji marketlerde görüpte almanın mantıklı oldugunu düşünmekteyim herhalde en iyisi bir tane vae panel model seçip bir tane de ips panel model seçip arasındaki farklara bakıp karar vermek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

M Modality,
T tim_ozz

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

LynXMaSTeR 

Aktif Üye
16 Ocak 2020
145
ben bimde satılan JVC 55vu6905t modelini 2399 TL ye aldım. LG IPS panel olmasına rağmen dolby vision sayesinde siyahlar tam siyah görünüyor.
izlediğiniz içerikler gerçekten kaliteliyse eğer televizyon hakkını veriyor. ancak siyahları tam siyah olmayan sıkıştırılmış formattaki videoları izlerseniz tabi ki tv den verim alamazsınız.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Marka olarak

Samsung

Vestel Dışında Marka Almayın Derim Model ve detayları bilgileri ustalarımız Yardımcı olur.

Geri
Üst Alt