4k Film Sorunu

F Çevrimdışı

ferman21

Yeni Üye
21 Mar 2025
6
44
Merhaba, 2.5 yıldır sorunsuz kullandığım ve çok memnun olduğum IPTV aboneligimdeki 4k filmlere kafayı taktım son günlerde. Mibox s kullanıyorum ve bu 4k filmlerden bazilarinda sorun yaşıyorum. Takılma, donma, ses kayması gibi sorunlar. (Bu arada 4k canlı kanallarda hiç sorun yok akıyor maşallah. Sorun bazı filmlerde)

Kaynaktan olduğunu sanmıyorum çünkü telefondaki IPTV uygulamasiyla hepsi sorunsuz. Iptv uygulamasından olabilir mi diye düşünüp 10-15 tane farklı uygulamada denedim hepsi aynı. Zaten sanırım çoğunun video oynatıcısı aynı. Hep aynı şekilde takılma oluyor. Harici oynatıcı denedim VLC, Mxplayer,kodi. Hepsinde farklı farklı sorunlar.

Miboxtan olabilir mi diye TV'nin androidini denedim yine aynı.

Denemedigim birşey kaldimi bilmiyorum ama birşeyi kafaya taktım mi çözmeden rahat edememe gibi bir huyum var. O yüzden yardımınızı bekliyorum.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,336
Kaynağın kendisi yani film dosyaları sorunludur?
Stream kaç megabit ile yapıyor acaba?
Ses kayması gibi şeyler de yine dosya kaynaklı olabilir.
İnternet hızınız yetmiyordur veya iptv sağlayıcının sunucu çıkışı zayıftır.

Bilgisayarda VLC player ile deneyin mesela.
Hala aynı sorunlar, aynı dosyalarda varsa, yapabileceğiniz bir şey yok.
Bir de bu testleri aynı filmlerde kablolu bağlantı ile yaparsanız iyi olur.

F Çevrimdışı

ferman21

Yeni Üye
21 Mar 2025
6
44
Kaynağın kendisi yani film dosyaları sorunludur?
Stream kaç megabit ile yapıyor acaba?
Ses kayması gibi şeyler de yine dosya kaynaklı olabilir.
İnternet hızınız yetmiyordur veya iptv sağlayıcının sunucu çıkışı zayıftır.

Bilgisayarda VLC player ile deneyin mesela.
Hala aynı sorunlar, aynı dosyalarda varsa, yapabileceğiniz bir şey yok.
Bir de bu testleri aynı filmlerde kablolu bağlantı ile yaparsanız
Kaynak sorunu seçeneğini telefonda deneyerek eledim. Telefonda hiç sorunsuz akıyor film.

İnternet hızıda sanmıyorum 500 mbit ve dediğim gibi aynı internetle telefonda sorun yok.

Pcde VLC ile denedim aynı telefon gibi ordada yağ gibi akıyor film. Ama aynı VLC android boxta batırıyor görüntü donuyor sadece ses devam ediyor
Tv. kendisinde de oluyorsa sorun tv kaynaklı olmasın.! Tv marka modeli nedir.?
Bende şüphelendim bundan ama 4k canlı yayınlarda, 4k YouTube videolarında ve bazı 4k filmlerde sorunsuz.

Tv TCL 75C645

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,336
Kaynak sorunu seçeneğini telefonda deneyerek eledim. Telefonda hiç sorunsuz akıyor film.

İnternet hızıda sanmıyorum 500 mbit ve dediğim gibi aynı internetle telefonda sorun yok.

Pcde VLC ile denedim aynı telefon gibi ordada yağ gibi akıyor film. Ama aynı VLC android boxta batırıyor görüntü donuyor sadece ses devam ediyor

Bende şüphelendim bundan ama 4k canlı yayınlarda, 4k YouTube videolarında ve bazı 4k filmlerde sorunsuz.

Tv TCL 75C645

TV'yi veya kutuyu ethernet ile bağlayıp deneyin.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,927
40
Yalnız televizyonda oynatmak ile telefonda oynatmak arasında fark olur. Telefonda çözünürlük daha küçük olduğu için işlemciyi televizyondaki kadar zorlamaz ve veri akışı da daha az olur.

IP TV zaten illegal bir yapı olduğu için sorun kaynağın kendisinden kaynaklanabilir. Orijinal Netflix, Amazon vb. uygulamadan 4K içerik açıp denemeniz lazım takılıyor mu diye. İnternet hızı testi yaptınız mı, ne kadar hız gösteriyor IP TV'de?

Yine olmazsa tv'nin kendi dahili sisteminden deneyin veya farklı bir kutu takarak deneyin. Bence televizyondan problem yok çünkü C645 o kadar güçsüz bir cihaz değil. Ya IP TV'de sorun var, ya internet hızında ya da Mi Box'ta.

F Çevrimdışı

ferman21

Yeni Üye
21 Mar 2025
6
44
Yalnız televizyonda oynatmak ile telefonda oynatmak arasında fark olur. Telefonda çözünürlük daha küçük olduğu için işlemciyi televizyondaki kadar zorlamaz ve veri akışı da daha az olur.

IP TV zaten illegal bir yapı olduğu için sorun kaynağın kendisinden kaynaklanabilir. Orijinal Netflix, Amazon vb. uygulamadan 4K içerik açıp denemeniz lazım takılıyor mu diye. İnternet hızı testi yaptınız mı, ne kadar hız gösteriyor IP TV'de?

Yine olmazsa tv'nin kendi dahili sisteminden deneyin veya farklı bir kutu takarak deneyin. Bence televizyondan problem yok çünkü C645 o kadar güçsüz bir cihaz değil. Ya IP TV'de sorun var, ya internet hızında ya da Mi Box'ta.
Evet gerçekten maşallahi var TV'nin usb den 80-90 gblik remux 4k larda bile banamisin demiyor. Bugün denemek için nette 4k film ararken bir siteye denk geldim deneme üyeliği aldım güzel sistem kurmuş adamlar hem indirerek hem emby üzerinden deniyorum çok memnun kaldım şimdilik. IPTV lerde sıkıştırılmış 3-4 gblik 4k lar oluyor mecbur o yüzden peşini bıraktım bu sorunun TV'nin hakkını vermek için gerçek 4k lazım. 25 bin liralık tv alıp ayda 150-200 liralık aboneliklerden kaçmamak lazım.

TV'yi veya kutuyu ethernet ile bağlayıp deneyin.
Denedim hocam yine aynı. Zaten kablosuz olarak 80-90 gblik remuxlarda bile tık demiyor akıyor. 3-4 gblik 4k film için netten suphelenmedim. Büyük ihtimalle kaynak sıkıntılı.

Yardım cabaniz için hepinize teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,927
40
Evet gerçekten maşallahi var TV'nin usbden 80-90 gblik remux 4k larda bile banamisin demiyor. Bugün denemek için nette 4k film ararken bir siteye denk geldim deneme üyeliği aldım güzel sistem kurmuş adamlar hem indirerek hem emby üzerinden deniyorum çok memnun kaldım şimdilik. IPTV lerde sıkıştırılmış 3-4 gblik 4k lar oluyor mecbur o yüzden peşini bıraktım bu sorunun TV'nin hakkını vermek için gerçek 4k lazım. 25 bin liralık tv alıp ayda 150-200 liralık aboneliklerden kaçmamak lazım.
O tv şu an en az 45-50 kağıt, 25 olsa keşke. Ben iptv'den hoşlanmadığım için pek tavsiye etmiyorum, kalite sorunları çok oluyor. Bahsi geçen siteyi hiç denemedim, aylık alarak test edip ona göre karar vermek daha mantıklı.

Ben Apple'cıyım, bizimkiler film işini genelde Apple TV 4K kutu + Put.io + Infuse ile çözüyor.

F Çevrimdışı

ferman21

Yeni Üye
21 Mar 2025
6
44
O tv şu an en az 45-50 kağıt, 25 olsa keşke. Ben iptv'den hoşlanmadığım için pek tavsiye etmiyorum, kalite sorunları çok oluyor. Filmbol'u hiç denemedim, aylık alarak test edip ona göre karar vermek daha mantıklı.

Ben Apple'cıyım, bizimkiler film işini genelde Apple TV 4K kutu + Put.io + Infuse ile çözüyor.
Evet Türkiyede o fiyatlarda maalesef. Belçika Mediamarkttan 2 hafta önce 666 Euro'ya aldım. Samsung 75DU7100 de bu civarlardaydi ama TCL i seçmek çok daha iyi oldu galiba. Yakında Samsungu geçecekler gibi piyasada.

IPTV için 3-4 sene önce bende öyle düşünüyordum adam gibi bir IPTV bulamıyordum ama 2.5 senedir kullandığım IPTVden çok memnunum hiç sorun yaşamadım diyebilirim. Önceki tv full HD olduğu için film dizi içeriğide fazlasıyla yeterliydi ama 4k ve daha büyük bir TV'ye geçince film dizi için farklı bir platform gerekti.

Geri
Üst Alt