49uhl650 hi-level tv goruntu yok

H Çevrimdışı

hakan06

Yeni Üye
18 May 2018
33
40
Merhaba A101 den almis oldugum 49Uhl650 Tv aciliyor arka panel isigi geliyor ama goruntu gelmiyor bu tür sorunla karsilasan oldumu acaba arastirdigim kadariyla anakart sorunu yazilmis tamirin ucretleri nedir acaba beya baska bir sorun olabilir mi? Tesekkurler

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Anakartla ilgili sorunsa Anakart değişimi gerekli.
Bulunduğunuz bölgedeki servisi arayın gelip baksınlar..

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Panel, panel bağlantısında kullanılan LVDS kablo, T-CON kart ( Anakarta bütünleşik olabilir.) En sonda anakart kontrolü gerekir. Bunların sırayla kontrolü yapılmadan maliyet çıkartılması zordur. Eğer panelde problem varsa en büyük maliyeti (TV' nin sıfır alım maliyetine yakın) o çıkarır.

Panelde kullanıcı kaynaklı bir sorun yoksa ve garanti dahilindeyse @TC Yıldırım üstadın dediği gibi önce yetkili servisle görüşülmesi en doğrusu olacaktır. (UHL serisi Hi-Level TV' lerin çıkış tarihini düşündüğümde garantinin bitmiş olması muhtemeldir.)

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Anakart sorunu olma olasılığı yüksek bunlara soğutucu pad koymamış vestel içini açmıştım.
55UHL950 de soğutucu pad varken 49UHL650'de yok..

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Garanti bitti evet hocam randevu olusturdum
Bakalim maliyet ne cikacak ona gore yeni tvlere bakmayi dusunuyorum
Servisle görüşmenizde eğer panel arızası çıkarsa ücretli değişim uygulamaları var. (Eski TV' yi yeni bir cihaz için indirim faktörü olarak değerlendiriyorlar. Uygun olabilecek maliyetlere yeni TV temin ediyorlar.) Bunu görüşmeyi unutmayın. :ok

H Çevrimdışı

hakan06

Yeni Üye
18 May 2018
33
40
Servisle görüşmenizde eğer panel arızası çıkarsa ücretli değişim uygulamaları var. (Eski TV' yi yeni bir cihaz için indirim faktörü olarak değerlendiriyorlar. Uygun olabilecek maliyetlere yeni TV temin ediyorlar.) Bunu görüşmeyi unutmayın. :ok
Tesekkurler hocam bu önemli
Bilgi
İçin mutlaka gorusuurum daha uyguna gelir en azindan

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
55uhl950' nin senin versiyonunda pad var. (2020) 2015 versiyonunda onda da yok. ;)
Niye yok aslında olması gerekli anakart altında kare kare Pad yeri işaretli böyle üretim anlayışı yok keyfe keder rast gele TV üretiyorlar :haha1

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Niye yok aslında olması gerekli anakart altında kare kare Pad yeri işaretli böyle üretim anlayışı yok keyfe keder rast gele TV üretiyorlar :haha1
Biliyorsun pad uygulaması sıcaklıkla doğru orantılı. Muhtemelen ihtiyaç duymuyor. (Ki benim TV' de tek sorun 8 yıl sonrasında led bar arızasıydı. Anakartla ilgili (Aman duymasın.) hiçbir sorun çıkmadı.)🧿

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Biliyorsun pad uygulaması sıcaklıkla doğru orantılı. Muhtemelen ihtiyaç duymuyor. (Ki benim TV' de tek sorun 8 yıl sonrasında led bar arızasıydı. Anakartla ilgili (Aman duymasın.) hiçbir sorun çıkmadı.)🧿
Fazla mal göz çıkartmaz ama :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Fazla mal her zaman göz çıkartır. Adamların kablonun milimetresini hesapladığını bilmiyor muyuz? Kaldı ki thermal pad ucuz birşey değil. ;)
Maliyetten kaçan uyanık mühendisler var :kiskis
2-3 yıllık garanti süresini çıkarsın yeter gerisi tüketicinin sorunu :haha1

Geri
Üst Alt