49UD9400 vs 49UD9650 arasında kararsız kaldım yardım !

R Çevrimdışı

reha.azizler

Yeni Üye
4 Haz 2018
3
35
Merhabalar ,
Evime yeni bir tv alacağım lakin dün 55pus7503 alıp kutuyu açmadan iadesini yapmış olup o kadar kafam karışmış durumdayım .
Bilgisayar ve internet üzerinden film ve dizi izlemeyi severim , yakında ps4 pro alacağım yani alacağım tv 4K ve HDR destekli olması lazım . (wcg de olursa süper)
Genel izleme alanım tv ile 3,5 metre mesafedeki karşısındaki koltuğum olsa da her iki tarafa da + - 30 derece civarı izleme açılarınada ihtiyacım var ama renk canlılığı ve parlaklık için VA panel istiyorum ( Tv izleme şemasını resim olarak ekledim . Genelde tam karşıdan izliyorum ama zaman zaman kırmızı ile işaretlediğim yerlerden de izleyebiliyorum. )
O kadar marka ve model incelesemde philips i ambilight için tercih etmiştim ama 5000 tl 50 Hz bi panele verme cahilliğinde bulunup (ihtiyacım doğrultusunda) sonra keskin bi dönüşle iade ettim . Yıllardır evimde Vestel ve Seg marka televizyonlar kullandım ve gayet memnundum ( şuan kendi evimde 8 yıllık LG lcd panel kullansam da yine Vestele dönüş yapacağım)
Gözüme 49UD9400 ve 49UD9650 kestiriyorum . Bütçeyi 5000 TL bandından 3000 TL ye düşürüyorum ve sizden tavsiye istiyorum .
4K , HDR , WCG , DV gibi özellikleri net olarak barındıran hangi modeli ve seriyi tercih etmeliyim ?
Şimdiden teşekkürler ...

tv-izleme-semasi.jpg

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
751
34
49UD9650 kullanıcısıyım. HDR yok tv de. Bu konuda net olarak HDR istiyorsanız kafadan eleyebilirsiniz. Fakat, genel olarak akıcılık ve renk performansı üst düzeyde. Çizdiğiniz şemada, sol koltuktaki kırmızı işaretli yerdeyim hatta şuan :) şemanız benim kullandığım şekile çok benziyor. Bu açıdan renk kaybı yok. Fakat sol koltuğun ön ucunda oturan için aynı şeyi söyleyemem :) Bahsettiğimiz philips tvden kuzenim aldı. 4K başta olmak üzere HD performansı dahil beğenmedim. İnsan yüzleri çok bozuk gözüküyor. O kadar para verip bu hayal kırıklığını yaşamak istemezdim. Tek güzel yanı sesi.
Kısacası vestel ile f/p ürünü almış olursunuz. @Ado hocam size en uygununu önerecektir.

K Çevrimdışı

kralkarga

Aktif Üye
9 May 2018
75
40
Merhabalar ,
Evime yeni bir tv alacağım lakin dün 55pus7503 alıp kutuyu açmadan iadesini yapmış olup o kadar kafam karışmış durumdayım .
Bilgisayar ve internet üzerinden film ve dizi izlemeyi severim , yakında ps4 pro alacağım yani alacağım tv 4K ve HDR destekli olması lazım . (wcg de olursa süper)
Genel izleme alanım tv ile 3,5 metre mesafedeki karşısındaki koltuğum olsa da her iki tarafa da + - 30 derece civarı izleme açılarınada ihtiyacım var ama renk canlılığı ve parlaklık için VA panel istiyorum ( Tv izleme şemasını resim olarak ekledim . Genelde tam karşıdan izliyorum ama zaman zaman kırmızı ile işaretlediğim yerlerden de izleyebiliyorum. )
O kadar marka ve model incelesemde philips i ambilight için tercih etmiştim ama 5000 tl 50 Hz bi panele verme cahilliğinde bulunup (ihtiyacım doğrultusunda) sonra keskin bi dönüşle iade ettim . Yıllardır evimde Vestel ve Seg marka televizyonlar kullandım ve gayet memnundum ( şuan kendi evimde 8 yıllık LG lcd panel kullansam da yine Vestele dönüş yapacağım)
Gözüme 49UD9400 ve 49UD9650 kestiriyorum . Bütçeyi 5000 TL bandından 3000 TL ye düşürüyorum ve sizden tavsiye istiyorum .
4K , HDR , WCG , DV gibi özellikleri net olarak barındıran hangi modeli ve seriyi tercih etmeliyim ?
Şimdiden teşekkürler ...

tv-izleme-semasi.jpg
Adem Helvacı Ado benim durumumda olan bir arkadaş daha geldi Ado hocam, bizler artıyoruz ama tv bulamıyoruz istediğimiz özelliklerde.

D Çevrimdışı

demoprazol

Aktif Üye
21 May 2018
71
33
Adem Helvacı Ado hocam banada yardım et Philips 55PUS6581 i spotçuya verecem dayanamıyorum artık güzel bir 65" ya da 55" vestel tavsiye ette alalım.

(Beyaz) Çevrimdışı

(Beyaz)

Aktif Üye
23 Haz 2018
143
44
Merhabalar ,
Şimdiden teşekkürler ...

tv-izleme-semasi.jpg
Vestelin ud8400 modeli nedense yan açılardan renk solması olmuyor neden acaba 49ud9400 aldım sırf bu yuzden geri verdim ama mağazada dikkatimi cekti 49ud8400 modeli oyle değil şimdide 50ud8400 çıkmış hemde hdr diyorlar ama panali 49ud8400 ile aynı mı bilmiyorum onunda cevabını ado hocadan bekliyoruz

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vestelin ud8400 modeli nedense yan açılardan renk solması olmuyor neden acaba 49ud9400 aldım sırf bu yuzden geri verdim ama mağazada dikkatimi cekti 49ud8400 modeli oyle değil şimdide 50ud8400 çıkmış hemde hdr diyorlar ama panali 49ud8400 ile aynı mı bilmiyorum onunda cevabını ado hocadan bekliyoruz

50UD8400 Tek kodlu üretim (Şimdilik) CMO AUO karma panel - MB130 - 1000hz - HDR WCG yok

49UD8400 İki kodlu üretim, SAMSUNG LG karma panel - MB130 - 1000hz - HDR WCG yok

D Çevrimdışı

demoprazol

Aktif Üye
21 May 2018
71
33
V10115879 kodlu 65UD8900 incelermisin (Ama alma hemen) :kiskis
Adem Helvacı Ado öncelikle cevap için çok teşekkür ederim, ürünü çok araştırdım ve almamak için kendimi zor tutuyorum, smart özellikler için iyi bir android tv box'ada sahibim, kendi tvmi alacak bir arkadaş ile anlaştım sayılır, philips 55pus6581 den kurtulup adam gibi bir tv almak için hemen hemen her şey tamam. Şimdi ki tek sorunum lg panel ve mb130 anakart olan 65UD8900 nasıl bulacam ? help :clap

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado öncelikle cevap için çok teşekkür ederim, ürünü çok araştırdım ve almamak için kendimi zor tutuyorum, smart özellikler için iyi bir android tv box'ada sahibim, kendi tvmi alacak bir arkadaş ile anlaştım sayılır, philips 55pus6581 den kurtulup adam gibi bir tv almak için hemen hemen her şey tamam. Şimdi ki tek sorunum lg panel ve mb130 anakart olan 65UD8900 nasıl bulacam ? help :clap
Abi tek yol satıcılardan seri veya kod alıp bana aktarmak :kiskis

Geri
Üst Alt