Abi belki alakasız olacak ama ben bu işi XP ve WİN10 gibi görüyorum.
WİN10 o kadar çok yer kaplıyor ki, sistemden de oldukça güç alıyor, o gücü ben kendime kullanmak isterdim aslında. XP ise basit düz ama her şeyi yapabildiğin, çok az yer kaplayan çok daha hızlı çalışan bir sistem.
Sorun şu ki stabilite dediğin zaman da XP afedersin zıçıp kalıyor
Bu gün ben size standart bir yazılım yazılım paylaşayım desem 100-200mb civarıdır. Android yazlım paylaşayım desem 2-2.5gb dolayıdır (Yazılıma göre yukarısı aşağısı vardır mutlaka)
100mb dosya ile de bir tv de binlerce işlem yapıyorum, 2gb dosya ile de.
Haa aradaki en temel fark, android dedinmi o artık benim gözümde bir tv olmaktan çıkıyor ve o bir AİO oluyor benim için.
Geçenlerde bir arkadaşım ile tartışıyorduk ve dedim ki;
-''Abicim artık üst segment tv leri tv anakartı ile üretmeleri saçmalık, bu tvlere İNTEL ATOM işlemcili bir anakart takıp, ona uygun bir işletim sistemi yükleyip öyle satmalılar zira kullanıcılarda çığırından çıktı artık''
Bunu söylememin sebebi şu idi, Abiler bakınız buı bir TV, ısrarla ve defalarca belirtiyoruz ki bu bir TV dir. Bazı beklentileriniz bana göre fazla yüksek. Az yaksın ama çok kaçsın, 2.000TL olsun ama 65'' olsun, HDR olsun ama yanında WCG standart gelsin, TV internete bağlansın ama kotamdan düşmesin, Pastam dursun ama karnım da doysun. Gibi bir hal aldı artık durum.
Bu nedenle bence üst segment tv ler şu şekilde üretilmeli.
1- TV boş olmalı, yani üretici benim adıma gidip anlamsız bir sürü firmaya lisans bedeli ödememeli
2- TV de tv anakartı değil pc anakartı olmalı ve plug&play uyumlu olmalı.
3- TV de ATOM tarzı soğutucu fansız işlemci olmalı, işlem gücü yüksek ancak fan olmadğı için sessiz olmalı.
4- TV de sadece standart tv yayınlarını gösterecek kabiliyet yüklü olmalı bunun dışındaki her uygulama için TV yüklemeye uygun olmalı ancak TV de hiç bir şey yüklü olmamalı. TV bana boş gelmeli, ben hangi dijital platformu istiyorsam marketten ücreti karşılığında indirip kullanabilmeliyim.
Böylece TV üreticileri benim hiç kullanmayacağım abuk subuk smart uygulamalarına lisans bedeli ödeyip o bedeli de tv fiyatına eklemiş olmayacaklar.
NETFLİX Puhu tv, turkcell+, filbox, filmbox,abox,bbox,cbox gibi anlamlı anlamsız bir sürü firmaya ödeyeceği lisans bedellerinin fiyatı tv den düşülmeli ve 65'' bir tv 4.000TL bantlarında satımalı.
Ben eğer netfix istiyorsam markete girer netflix indirir ve sadece netflix parası öderim senelik olarak.
Bu şekilde olursa
1- İnsanların TV anakartlı tv lerden beklediği bazı saçma durumların da yerine getirilmesi mümkün olur,
2- Android gibi ağır sistem kaynağı kullanan yazılımların istediği gücü sağlayabilecek bir donanıma sahip olunur
3- Dileyen insan dilediği şekilde tv sini kullanır (Futbol, PC, Oyun konsolu vs)
Haaa alt segment market ürünlerine tak sen yine tv anakartını olsun bitsin ona lafımız yok
[/QUOT