48-50" televizyon tavsiyesi

M Çevrimdışı

mertekin

Yeni Üye
7 Eyl 2024
2
42
Merhaba,

48-50" arası yeni bir televizyon alacağım.
TLC50C755 ile LGOLED48C34LA arasında kaldım.
55" altındaki OLED ekranlarda yanma sorunlarının devam ettiğini duydum, doğru mudur?

Mibox kullandığım için işletim sistemi ikinci plandadır. Görüntü kalitesi önceliğimdir.
Televizyonda oyun da oynamayacağım

Hangi televizyonu tavsiye edersiniz, farklı bir model de olabilir.

Teşekkürler

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,733
40
Salon televizyonu olmayacaksa yani gündüz saatlerce açık kalmayacaksa kesinlikle Oled derim. Yalnız görüntü kalitesi önceliğim demişsiniz, bu bağlamda Mi Box kullanmanızı tavsiye etmem. LG'nin kendi görüntü işleme kalitesi Mi Box'dan çok daha iyidir. İlla harici kutu kullanacaksanız, görüntü kalitesi olarak en iyisi Apple TV.

M Çevrimdışı

mertekin

Yeni Üye
7 Eyl 2024
2
42
Salon televizyonu olmayacaksa yani gündüz saatlerce açık kalmayacaksa kesinlikle Oled derim. Yalnız görüntü kalitesi önceliğim demişsiniz, bu bağlamda Mi Box kullanmanızı tavsiye etmem. LG'nin kendi görüntü işleme kalitesi Mi Box'dan çok daha iyidir. İlla harici kutu kullanacaksanız, görüntü kalitesi olarak en iyisi Apple TV.
Tek tereddütüm, Oled ekranlarda 55" altında sorunun devam edip etmediği

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,733
40
Tek tereddütüm, Oled ekranlarda 55" altında sorunun devam edip etmediği
Piksel yanığı ile cihaz boyutu arasında uzaktan veya yakından hiçbir alaka yok. Nerden duydunuz bilmiyorum ama bu tam bir deli saçması. Burn in yani pikselin yanması diye tabir edilen şeyin sebebi ekranın statik görüntüye yani uzun süre sabit görüntüye maruz kalmasından kaynaklanıyor. Kanal logosu, ekrandaki sabit skor göstergesi, alttan sürekli kayan yazılar gibi.

Geri
Üst Alt