40-50.000 TV Tavsiyesi

J Çevrimdışı

justpub

Yeni Üye
19 Ocak 2025
7
34
Merhaba şubat sonu mart başı gibi televizyon almayı düşünüyorum. Bu süreçte indirimleri takip edebilmek için öncelikli olarak model belirleme kararı verdim.

Boyut olarak 55 inç alacağım.
Samsung, LG, TCL markalaları bana daha güvenli geliyor.
OLED teknolojisinde yaşanan ekran yanığı olayı tedirgin ediyor bu yüzden, OLED yerine MiniLED, QLED, Neo QLED daha mantıklı geliyor.
PS5 Pro ile kullanım sağlayacağım, oyun dışında platformlar üzerinden dizi film izlemeye düşünüyorum.

Beklentilerim bu şekilde aslında bir süredir araştırıyorum, genelde önerilen modeller.

Samsung 55qn90D.
Samsung 55qn85D.
TCL 55C755.

Bunlar arasında en mantıklı tercih ne olur farkları nedir ve nedeni ile birlikte iletebilir misiniz? Ya da başka önerileriniz var ise onları da öğrenmek isterim.

Bütçe aslında 40.000-45.000 arasında düşünüyorum. Ama mantıklı bir neden olur ve biraz daha yükseltmem daha iyi olur derseniz onu da öğrenmek isterim.

Son olarak televizyonlar için yılın belli bir zamanı indirim oluyor mu yakın bir tarih var mı yeni ürünlerin gelmesi gibi.

Şimdiden teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,935
Ülkemiz şartlarında zannetmiyorum olmaz. Enflasyon nedeniyle
Normal şartlarda TV de yılsonu Kasım indirimi ve yeni modeller çıktığı zaman onlara yer açmak için eski modelleri indirirler bu da Mart Nisan aylarına denk gelir. Çünkü 2025 modelleri markalar Mart in sonuna doğru piyasaya sürer.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,935
Birde TV piyasasında qled, Neo, Nano. Mini LED vb ne varsa bunlar pazarlama için çıkarılan terimlerdir. Bunların hepsi LCD dir sadece oled farklı teknolojidir. Yani oled ve LCD vardır

J Çevrimdışı

justpub

Yeni Üye
19 Ocak 2025
7
34
Ülkemiz şartlarında zannetmiyorum olmaz. Enflasyon nedeniyle
Normal şartlarda TV de yılsonu Kasım indirimi ve yeni modeller çıktığı zaman onlara yer açmak için eski modelleri indirirler bu da Mart Nisan aylarına denk gelir. Çünkü 2025 modelleri markalar Mart in sonuna doğru piyasaya sürer.
O zamana kadar bekleyebilirim aslında hocam ama bu süreçte zam gelmeside beni tedirgin ediyor. Bu yüzden en azından bir model belirleyip bir indirim yakalarsam almak istiyorum. 2025 model tv leri özellik bakımından beklememin bir faydası olacağını düşünmüyorum çünkü bu modeller bile bana yeterli geliyor

Birde TV piyasasında qled, Neo, Nano. Mini LED vb ne varsa bunlar pazarlama için çıkarılan terimlerdir. Bunların hepsi LCD dir sadece oled farklı teknolojidir. Yani oled ve LCD vardır
Evet hocam bu yüzden teknolojisinden ziyada görüntü kalitesi olarak özetleyebiliriz

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,935
Bu sene çıkaracakları ve yüksek fiyatlar çekecekleri micro LED adını verdikleri modellerde LCD. Microled RGB adını vermişler. Bunlarda LCD dir. Fald LCD lerin daha çok bölgeli olan LCD i.
Bu tanıtılan yeni modeller ces te.
Firmalar ne diyorsa tanıtımda.
Mart ayında çıktığı zaman. Vaat ettiklerinin yarisi olur.
Oled dedikleri gibi 4000 nit .
Aslında 2000 nittir.
Birde ekranın yüzde 2 sinde.
Artı bu niti gosterebilmesi için yüzde 2 lik kısmın dışında kalan piksellerin tümünün kapalı olması lazım.
Kısaca markaların anlayışı böyle. Sallamak serbest tanıtımda

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,935
O zamana kadar bekleyebilirim aslında hocam ama bu süreçte zam gelmeside beni tedirgin ediyor. Bu yüzden en azından bir model belirleyip bir indirim yakalarsam almak istiyorum. 2025 model tv leri özellik bakımından beklememin bir faydası olacağını düşünmüyorum çünkü bu modeller bile bana yeterli geliyor

Evet hocam bu yüzden teknolojisinden ziyada görüntü kalitesi olarak özetleyebiliriz
Evet haklısınız. Belirlediğiniz modeller bence yeterli. Fiyatlarını takip edin. Şuan ki durumdan bir düşüş yaşarsa o zamana kadar alın bence beklemeyin o zamana kadar

J Çevrimdışı

justpub

Yeni Üye
19 Ocak 2025
7
34
Evet haklısınız. Belirlediğiniz modeller bence yeterli. Fiyatlarını takip edin. Şuan ki durumdan bir düşüş yaşarsa o zamana kadar alın bence beklemeyin o zamana kadar
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, bu ürünler arasında öneriniz hangisi olurdu ? Yada bir sıralama yapmanızı istesem. Bu TV lere ek önermek istediğiniz başka model var ise onu da öğrenmek isterim.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,935
C755 fiyatı artmış. Fiyatı düşmedikce alınma nedeni yok bence.
Belirlediğiniz modeller iyi. Buna 55Q80D koyarsınız.
Samsung 55 inç leri iyi görüntü performansı var bu sene . Daha tutarlı olmuş yerel karartma çalışma sistemi, bir de panel farkından mi nedir bu modellerin 65 inç ve üzeri inç lerden daha başarılı 55 inç in performansı var görüntüde

J Çevrimdışı

justpub

Yeni Üye
19 Ocak 2025
7
34
65c755. Büyük ekran her zaman iyidir.
Hocam yakın konumdan izleyeceğim için en ideali 55''

C755 fiyatı artmış. Fiyatı düşmedikce alınma nedeni yok bence.
Belirlediğiniz modeller iyi. Buna 55Q80D koyarsınız.
Samsung 55 inç leri iyi görüntü performansı var bu sene . Daha tutarlı olmuş yerel karartma çalışma sistemi, bir de panel farkından mi nedir bu modellerin 65 inç ve üzeri inç lerden daha başarılı 55 inç in performansı var görüntüde
Eski fiyatını bilmediğim için birşey diyemeyeceğim hocam, ama bir sıralama yaparsak
QN90D>C755>QN85D demek doğru mudur ?

55Q80 özelliklerini bilmediğim için birşey diyemiyorum ama inceleyeceğim.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,935
J justpub,
55Q80D model hemen hemen 55QN85D aynı.
55C755 sıralamanın sonunda olur. Bölge sayısının fazla olması yalnız birşeyi ifade etmez. Doğru çalışması bölgeler arası geçişleri, bölgelerin kısılması bunları bir uyum içinde yapabilmeli. Doğru ve sorunu daha az olan yerel karartma önemli. Sayısı değil

J Çevrimdışı

justpub

Yeni Üye
19 Ocak 2025
7
34
J justpub,
55Q80D model hemen hemen 55QN85D aynı.
55C755 sıralamanın sonunda olur. Bölge sayısının fazla olması yalnız birşeyi ifade etmez. Doğru çalışması bölgeler arası geçişleri, bölgelerin kısılması bunları bir uyum içinde yapabilmeli. Doğru ve sorunu daha az olan yerel karartma önemli. Sayısı değil
Hocam youtubeden izlediğim de aslında 55QN85D ile 55C755 kıyaslamalarında 55C755 için çoğu alanda önde olduğunu söylüyorlar hatta video şuydu sanırım

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,935
İzledim. Benzer TV ler diyor. Fiyat farkını vurguluyor hep. Tcl daha ucuz olduğu için tavsiye ediyor. Anladığım kadar. Onun ülkesinde C755 ucuz. Bizde pahalı.
Aynı fiyatta satılıyor.
Bence aynı fiyatta olsa o da Samsung u tavsiye eder.

J Çevrimdışı

justpub

Yeni Üye
19 Ocak 2025
7
34
İzledim. Benzer TV ler diyor. Fiyat farkını vurguluyor hep. Tcl daha ucuz olduğu için tavsiye ediyor. Anladığım kadar. Onun ülkesinde C755 ucuz. Bizde pahalı.
Aynı fiyatta satılıyor.
Bence aynı fiyatta olsa o da Samsung u tavsiye eder.
Çok teşekkürler hocam bu doğrultuda indirim kovalayacağım. İyi akşamlar diliyorum

Geri
Üst Alt