3d yazıcı tıkanmayı sürdürüyor

F Çevrimdışı

farklost

Yeni Üye
13 Şub 2023
16
23
Merhaba daha önce forumda destek aldığım Ender 5 plus yazıcım nedenini bilmediğim şekilde sürekli tıkanıyor birçok defa sıfır nozzle taktım PTFE borusunu değiştirdim ancak makine baskıya başlıyor ve baskı devam ederken tıkanıyor söküp baktığımda PTFE borunun tıkalı olduğunu görüyorum ve filament kalınlaşmis oluyor hatırladığım kadarı ile 1.85mm idi dikkatimi çeken bir diğer husus ise filament el ile rahat ittirilemiyor sizce bunların sebebi ne olabilir?

IMG-20231223-WA0032.jpg
IMG-20231223-WA0029.jpg
IMG-20231223-WA0028.jpg

F Çevrimdışı

farklost

Yeni Üye
13 Şub 2023
16
23
Eğer ayarlardan bahsediyoraaniz hayır çünkü ayarlar doğru en azından her seferinde tıkanmayacak kadar aynı zamanda curadan prusaya geçtim yeni .

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,957
Eğer ayarlardan bahsediyoraaniz hayır çünkü ayarlar doğru en azından her seferinde tıkanmayacak kadar aynı zamanda curadan prusaya geçtim yeni .
Başka filament deneme imkanınız var mı?
Sıcaklık hatalı ölçülüyor olabilir mi?
Ben de 3D yazıcı aldım ama henüz kurcalama fırsatım olmadı.
Creality CR6 SE aldım ikinci el.

F Çevrimdışı

farklost

Yeni Üye
13 Şub 2023
16
23
Başka filament deneme imkanınız var mı?
Sıcaklık hatalı ölçülüyor olabilir mi?
Ben de 3D yazıcı aldım ama henüz kurcalama fırsatım olmadı.
Creality CR6 SE aldım ikinci el.
Öncelikle hayırlı olsun makineniz, filament konusunda 2 farklı filament denedim birinde direk kesiyor diğerinde ise biraz daha az da olsa ipliklenme gibi basıyor belli bir yere kadar bu tamamen filament ile alakalı mi bilmiyorum sıcaklık sensörü ile kesinlikle alakalı değil diyebilirim çünkü termistör değiştirdim orijinal, hotendi sökerken düşürdüğüm için kırılmıştı o yüzden değiştim fakat öncesi de aynı idi zaten o yüzden olacağını sanmıyorum çünkü ısıtıyor ilk başta filament akıyor sonra tıkanıyor muhtemelen hotend kısmında bir problem var lakin bir türlü bulamadım 😔

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Öncelikle hayırlı olsun makineniz, filament konusunda 2 farklı filament denedim birinde direk kesiyor diğerinde ise biraz daha az da olsa ipliklenme gibi basıyor belli bir yere kadar bu tamamen filament ile alakalı mi bilmiyorum sıcaklık sensörü ile kesinlikle alakalı değil diyebilirim çünkü termistör değiştirdim orijinal, hotendi sökerken düşürdüğüm için kırılmıştı o yüzden değiştim fakat öncesi de aynı idi zaten o yüzden olacağını sanmıyorum çünkü ısıtıyor ilk başta filament akıyor sonra tıkanıyor muhtemelen hotend kısmında bir problem var lakin bir türlü bulamadım 😔
Büyük ihtimalle soğuyor veya flament soğutuyor( çok bilmiyorum ama mantık yürütüyorum) bu nedenle de tıkanıyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,957
Filamenti iten sisteme bakın derim.
Belki fazla itiyordur.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,957
Bende ilk öyle düşündüm ama filament el ile de zor gidiyor (eskiye göre)acaba dediğiniz gibi yeterince ısınmıyor mu nozzle
Multimetre veya lazer termometre varsa onunla ölçün.
Ya da internetten bakın, nozulu ısıtan parça kaç amper kaç volt çekmesi gerekiyor vs.
Sizde değerler farklıysa, bir anormallik düşünülebilir.
Tabi referans alacağınız senaryo ile aynı olmalı.
Sonuçta her işlem için aynı sıcaklığı kullanmıyor olabilirsiniz.
Henüz yazıcı kurcalamadığım için net bir şey diyemiyorum.
Sizin için arkadaşıma sordum, o da nokta atışı bir şey diyemem, anlatması uzun ve zor bir durum dedi.
Sizin için tekrar sorarım.

F Çevrimdışı

farklost

Yeni Üye
13 Şub 2023
16
23
Multimetre veya lazer termometre varsa onunla ölçün.
Ya da internetten bakın, nozulu ısıtan parça kaç amper kaç volt çekmesi gerekiyor vs.
Sizde değerler farklıysa, bir anormallik düşünülebilir.
Tabi referans alacağınız senaryo ile aynı olmalı.
Sonuçta her işlem için aynı sıcaklığı kullanmıyor olabilirsiniz.
Henüz yazıcı kurcalamadığım için net bir şey diyemiyorum.
Sizin için arkadaşıma sordum, o da nokta atışı bir şey diyemem, anlatması uzun ve zor bir durum dedi.
Sizin için tekrar sorarım.
Çok teşekkür ederim 2 hafta kadar şehir dışında olacağım fakat dönüşte mutlaka denerim.

Geri
Üst Alt