35.000 TL Civarı 55"/65" TV Önerileriniz

by_bozkurt Çevrimdışı

by_bozkurt 

Yeni Üye
14 Ocak 2020
45
Merhaba,

35.000 TL bandında tv arayışındayım. 55"/65" boyutlarında önerileriniz nelerdir?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi forumlar.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,905
40
Merhaba, hoşgeldiniz.

TV'yi daha çok ne tür içerikler izlemek için kullanırsınız ?
- Daha çok normal uydu yayını mı yoksa ağırlıklı olarak Netflix vb. yerlerden 4K içerik izliyor musunuz ?
- Maç ve spor yayınları izleniyor mu ?
- Oyun oynanacak mı ?
- Tam karşıdan mı izleyeceksiniz yoksa oturma düzeniniz L şeklinde ve yan açıdan mı izlenecek ?
- Daha önce kullandığınız tv modeli neydi, memnun muydunuz ?

Bunları bilirsek daha iyi olur. 55'' sizin için yeterli olursa Umut Barış Umut Barış ın önerdiği C755 çok güzel bir cihaz.

by_bozkurt Çevrimdışı

by_bozkurt 

Yeni Üye
14 Ocak 2020
45
Merhaba, hoşgeldiniz.

TV'yi daha çok ne tür içerikler izlemek için kullanırsınız ?
- Daha çok normal uydu yayını mı yoksa ağırlıklı olarak Netflix vb. yerlerden 4K içerik izliyor musunuz ?
- Maç ve spor yayınları izleniyor mu ?
- Oyun oynanacak mı ?
- Tam karşıdan mı izleyeceksiniz yoksa oturma düzeniniz L şeklinde ve yan açıdan mı izlenecek ?
- Daha önce kullandığınız tv modeli neydi, memnun muydunuz ?

Bunları bilirsek daha iyi olur. 55'' sizin için yeterli olursa Umut Barış Umut Barış ın önerdiği C755 çok güzel bir cihaz.
Teşekkürler cevaplar için;

Sorulara gelecek olursam;
*Hem uydu yayını, hemde netflix, tivimate üzerinden iptv vb. maç izleme vb. karma izleme olacak,
*Oyun oynama olayı yok,
*Oturma düzenide net değil çoğunluk karşıdan ama yandan da izlenme olacak,
*Daha önce philips vardı ama kanal geçişleri çok kötüydü, şuan onvo marka bir cihaz var ekran boyutları bu ölçülere yakın fakat onda da görüntü kalitesi pek iyi değil.

Edit:
Linkte 2 adet cihaz var. Birisi 2. mesajdaki cihaz.
Fiyatı düşün olan cihazda Subwoofer ve farklı çözünürlükteki ekran yenilemeleri var.
İnceleme imklanınız varsa sevinirim.

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,905
40
Teşekkürler cevaplar için;

Sorulara gelecek olursam;
*Hem uydu yayını, hemde netflix, tivimate üzerinden iptv vb. maç izleme vb. karma izleme olacak,
*Oyun oynama olayı yok,
*Oturma düzenide net değil çoğunluk karşıdan ama yandan da izlenme olacak,
*Daha önce philips vardı ama kanal geçişleri çok kötüydü, şuan onvo marka bir cihaz var ekran boyutları bu ölçülere yakın fakat onda da görüntü kalitesi pek iyi değil.

Edit:
Linkte 2 adet cihaz var. Birisi 2. mesajdaki cihaz.
Fiyatı düşün olan cihazda Subwoofer ve farklı çözünürlükteki ekran yenilemeleri var.
İnceleme imklanınız varsa sevinirim.

TCL, modellerin ismini değiştirerek kafamızı karıştırıyor. T8B'nin karşılığı C745 diye hatırlıyorum. Bu nedenle C755 almanızı tavsiye ederim.

C755, 745'in yeni modeli oluyor. Hem donanım olarak daha güçlü hem de yeni modelde Mini LED aydınlatma mevcut, eskisinde normal led vardı. Bu da daha fazla karartma bölgesi ve dolayısıyla daha yüksek kontrast ve parlaklık demek. Daha yüksek kontrast ve parlaklık = Daha derin siyahlar ve daha etkileyici HDR deneyimi demek.

C745 modelinde Mediatek 9653 çip varken (Pentonic 700), 745 modelinde yani T8B'de daha eski bir çip olan Mediatek 9615 var. Bu iki çip arasındaki farkı ChatGPT'ye sorabilirsiniz.

Daha önce Philips kullandığınız için eğer benzer rakama bulabilirseniz Philips PML9009 da önerebilirim. Fakat dikkat etmeniz gereken 2 husus var;
1) Philips Titan OS yani kendi işletim sistemine geçti. Benim için önemsiz ama sizin için sorun olur mu bilemem. Android veya Google kadar özgür olmayabilir.
2) 2024 modellerde Pentonic 1000'den Novatek NT72676'ya geçildi yani SOC konusunda Philips bu sefer biraz ucuza kaçtı. Yanılmıyorsam çip değiştirmesinin sebebi Google TV'den Titan OS'ye geçmesi. Herhalde Titan OS'de Pentonic 1000 kullanamıyor.

* Kanal geçişleri sizin için önemli mi bilmiyorum ama yeni televizyonların neredeyse tamamı bu şekilde çalışıyor yani kanal geçişleri hızlı olan model bilmiyorum bu nedenle buna çok takılmayın. En kötü ihtimalle harici kutu takarsınız.

Fazla bulandırmadan toparlayacak olursam sırasıyla şu modelleri tavsiye edebilirim, sıralamayı kalite önceliğine göre yapıyorum haberiniz olsun. Yani öncelikle önerdiğim model 755 olacak,
- TCL C755
- Philips PML9009
- Philips PUS8909

Geri
Üst Alt