35.000 Bütçe İle Laptop Tavsiyesi

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,905
40
Selamlar herkese,

Yeğenim dizüstü bilgisayar istiyor, maksimum bütçe 35.000 TL.

Kullanım amacı excel ve orta seviye oyun. Sadece Windows olacak ya da freedos, Macbook istemiyor.

Önerilerinizi bekliyorum.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
837
Marka bazında monster ve asuslar anakart arızası sık açıyor, son üretimleri nedir ne degildir bilmiyorum. Lenovo kullanıyorum memnunum çok stabil, bir takım fan değiştim.

Acer Hp Lenovo tercihim olurdu, msi adını etmedim çünkü donanım olarak aynı fiyatta rakiplerinden geride kalıyor ama en kalitelisi de msidır.

Şu makinede 4060 var, bu fiyatlara 4060 yok. Nesil olarak da 13. nesil. 16GB. Zaten hepsinde 512GB bulunuyor.

Tercihim MSI olurdu. Gerçekten rekabetçi fiyat olarak da.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
837
Evet 3-5 mağaza gezdim 4060 olup 35000TLye MSI çok avantajlı. İlk defa rekabetsiz ve markada kuşku duymadan bulabildiğim laptop aramam bu oldu. Baktım bi anormallik mi var diye, özellik olarak TN panel demişler ama her yerde kendi sitesi dahil IPS panel odluğu belirtilmiş.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
837
Acer var ondan sonra 37000TL civarında 4060 bulunan cihaz, lakin şöyle bir durum var ki, MSI marka olarak ilk tercihim olur, fiyat olarak tam tersi olsaydı 2-3 bin daha verip msı da mantıklı olabilir derdim, ama şu an 2-3 daha verip acere geçmenin hiçbir mantığı olmaz.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
837
Isınma hariç bir sorun olmaz. O da MSI Center yazılımı ile çözülür muhtemelen.
Alınabilecek en iyi seçenek.
Isınmıyorlar ya 120Wlık adaptörden ısınmayacağı tahmini yürütülebilir, benim şuanki lenovom 170wattlık adaptör ve 3060 ekran kartıyla ısı sorunu oluşmuyor.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,198
Isınmıyorlar ya 120Wlık adaptörden ısınmayacağı tahmini yürütülebilir, benim şuanki lenovom 170wattlık adaptör ve 3060 ekran kartıyla ısı sorunu oluşmuyor.
Genelde giriş seviye cihazlar ve Intel işlemcilerle oldukları için, normal denilebilecek bir ısınmaları oluyor.
Dediğim gibi fan ayarı ile halledilir. Gündelik kullanımda kolay kolay bozulmaz.
Oyun ağırlıklı kullanıldığında da mutlaka iyi soğutulmalı.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
837
Hiçbişey olmaz MSI böyle konuda insanın yüzünü kara çıkaracak marka değil

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,905
40
Çok teşekkür ederim. MSI cihazı beğendik fakat şöyle bir sorun var klavyenin sağ taraftaki numerik kısmınının tuş diziliminin farklı (alışılmışın dışında, değişik) olduğunu söyledi. 4060 kartlı başka alternatifimiz var mı ?

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
837
Ya beni mazur görün ama, bence bu cihazda ikna olması daha güzel olurdu. Baktım düzenine, kullanıma engel olacak hiçbir sorun yok. Bazı laptoplarda numerik takım hiç olmuyor, öyle zannettim değilmiş. Klavye düzeni her bilgisayarda alışılmak gerekiyor zaten. Israrımın sebebi, numerik takımda kullanacağın 1-9 arası tuş aynı olduktan sonra diğer tuşları zaten nadiren kullandığın için üstüne bakmak gerekiyor. Bir de klavye aydınlatmasından dolayı tuş seçememe durumu olmuyor.

Bu da çok güzel laptop. Ryzen 5 işlemciyle 3 senem geçti laptopta, intelden aşağı kalır yanı yok, hatta pil tüketimi çok daha iyi. Ryzen 7 = intel'in i7si gibi düşünebilirsiniz. Yani daha üst seviye işlemcidir muhtamelen karşılaştırmasına bakmadım.

Giriş çıkış portları da aynı gibi. Ekran kaliteleri ne kadar fark var ne yok bakmak gerekir.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
837
Acer'in AMD İşlemcisine baktım, tam intelin işlemcisinin dengiymiş, daha iyidir diye düşünüyordum dengi gibi çıktı. AMD diye şüphe kalmasın ryzenli laptoplar sorunsuzlar. Ekran kartı AMD olsa pek sıcak bakmazdım.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,905
40
Acer'in AMD İşlemcisine baktım, tam intelin işlemcisinin dengiymiş, daha iyidir diye düşünüyordum dengi gibi çıktı. AMD diye şüphe kalmasın ryzenli laptoplar sorunsuzlar. Ekran kartı AMD olsa pek sıcak bakmazdım.
Ben masaüstü bilgisayarlarımda şu ana kadar hep AMD kullandım; Athlon 64'ten, FX8350'ye, oradan Ryzen 5 1600'e. İşyerinde Intel kullandım sadece. MSI'yi beğendik, mağazada bir de canlı görüp kararımızı vericez.

Excel'de profesyonel düzeyde kullanım yapıyor, hesaplamalar, makrolar falan. Bu yüzden tuş takımına önem veriyor, alışmış olduğu bir düzen var. Bir de son gönderdiğine bakalım.

Teşekkür ederim bu arada.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
837
Eğer öyle bir işte kullanıyorsa tabi yadırgayabilir, ama ekran kaliteleri de seçimde çok fark edeceğinden eminim.

FX-8350 ve FX-6300 gibi modeller vardı sanırsam, o işlemciler tek çekirdekte intelin güncel pentiumlarına bile yetişemiyordu hatırlıyorum. Çoğu oyun fps drop yiyordu benchmarklarda. İntele göre iki kat çekirdek olmasına rağmen sönük kalıyordu. İntel o zamanlarda altın çağını yaşıyordu her işlemcisi çok iyi geliyordu, sonradan iş AMDye geçti.

Geri
Üst Alt