32 inç tv tavsiyesi

K Çevrimdışı

kasif

Yeni Üye
2 Ağu 2018
5
44
Arkadaşlar hepinize iyi günler

TV tavsiyesi arıyorum,

Şu an kullandığım 10 senelik Samsung serie4 HDready Tv vardı, 10 senedir de sd uydu kullanıyordum. Artık televizyon açılırken çok sorun çıkarıyor, bazen düğmeye bastıktan 15 dakika sonra açılıyor, çocukların ekrana attığı oyuncak ile de ekranda hasar oluştu ve yeni bir televizyon alalım istedim.

TV nin karşısındaki koltuk yaklaşık 2 metre mesafede, yani yaklaşık 190 cm den tv seyrediliyor.
Ayda bir iki defa bilgisayar bağlayıp film seyrederim.
Futbol maçları veya oyun konsolları ile hiç işim olmadı.
Genelde dizi, belgesel, çocuk kanalı, film seyrederiz.
Çok büyük beklentimiz yok ama görüntü kötü olmasın, titremesin vs.

1-2 seneye kadar TV yi mutfağa alma durumu olacak ve orada çaprazdan(45 dereceden daha fazla eğim, ayrıca televizyon normalden daha yüsek yere montaj edilmesi gerekcek) seyretme durumu olacak, geniş açı çok önemli olacak. Çaprazdan seyredince siyah bir ekran da görmek istemiyorum.

Mesafeleri düşününce 32inç yetecek gibi, dahili HD uydu alıcısı mutlaka olmalı, smart ve wifi olursa daha iyi olur ama olmazsa da şart değil(smart, web browser üzerinden film izlemek ve wifi için 200 civarı fark verebilirim).

Ucuz bir televizyon arıyorum, 1-2 sene sonra salon a 55 inç veya daha büyük tv alacağım, asıl bütçeyi oraya saklamayı düşünüyorum.

Mesafe kısa olduğu için 32 inç yeterli gibi görüyorum, bu mesafeden 40 inç veya daha büyük bir ekranı takip etmek gözler için zor olur gibi, bu konuda da tavsiyelerinizi isteyeceğim

Vaktim var, alım işini ağırdan alacağım, garanti konusunda da bizi üzmeyecek tavsiyelerinizi bekliyorum.

Herkese teşekkürler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaşlar hepinize iyi günler

TV tavsiyesi arıyorum,

Şu an kullandığım 10 senelik Samsung serie4 HDready Tv vardı, 10 senedir de sd uydu kullanıyordum. Artık televizyon açılırken çok sorun çıkarıyor, bazen düğmeye bastıktan 15 dakika sonra açılıyor, çocukların ekrana attığı oyuncak ile de ekranda hasar oluştu ve yeni bir televizyon alalım istedim.

TV nin karşısındaki koltuk yaklaşık 2 metre mesafede, yani yaklaşık 190 cm den tv seyrediliyor.
Ayda bir iki defa bilgisayar bağlayıp film seyrederim.
Futbol maçları veya oyun konsolları ile hiç işim olmadı.
Genelde dizi, belgesel, çocuk kanalı, film seyrederiz.
Çok büyük beklentimiz yok ama görüntü kötü olmasın, titremesin vs.

1-2 seneye kadar TV yi mutfağa alma durumu olacak ve orada çaprazdan(45 dereceden daha fazla eğim, ayrıca televizyon normalden daha yüsek yere montaj edilmesi gerekcek) seyretme durumu olacak, geniş açı çok önemli olacak. Çaprazdan seyredince siyah bir ekran da görmek istemiyorum.

Mesafeleri düşününce 32inç yetecek gibi, dahili HD uydu alıcısı mutlaka olmalı, smart ve wifi olursa daha iyi olur ama olmazsa da şart değil(smart, web browser üzerinden film izlemek ve wifi için 200 civarı fark verebilirim).

Ucuz bir televizyon arıyorum, 1-2 sene sonra salon a 55 inç veya daha büyük tv alacağım, asıl bütçeyi oraya saklamayı düşünüyorum.

Mesafe kısa olduğu için 32 inç yeterli gibi görüyorum, bu mesafeden 40 inç veya daha büyük bir ekranı takip etmek gözler için zor olur gibi, bu konuda da tavsiyelerinizi isteyeceğim

Vaktim var, alım işini ağırdan alacağım, garanti konusunda da bizi üzmeyecek tavsiyelerinizi bekliyorum.

Herkese teşekkürler

İzleme açınıza göre almanız gereken IPS paneldir, zaten oyun konsolu ve futbol merakınız da olmadığı için panel tepkimesindeki kısmi kayıptan yana sorunumuz olmayacak.

Smart özellikli bir tv bakmadım zira o ebattaki tv ye sırf smartlı olduğu için o paraların verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu nedenle size sadece dahili uydu alıcısı olan IPS panelli 32'' tv baktım.

Bu koşullarda ilk olarak size LG 32LJ510 önerirdim lakin Sırf önünde LG yazıyor diye bu özelliklerde ve üstelik 2 yıl garantili bir tv ye 1159TL ödemeniz yerine, Yine LG IPS panel ile üretilmiş olan, 3 yıl garantili 32R4020 REGAL tv yi incelemenizi de önerebilirim. üstelik 949TL

Siz bu iki model arasında kıyas yapıp düşüncelerinizi belirtin, sonra duruma göre başka modeller bakıp başka fikirler de üretebiliriz :ok

K Çevrimdışı

kasif

Yeni Üye
2 Ağu 2018
5
44
Cevabınız için teşekkürler Adem Helvacı Ado

Biraz arada kaldım. birkaç sene oturma odasında seyredip sonra mutfağa alınacak küçük bir televizyon mu alsam yoksa. 50inç(tv ünitesine ancak sığıyor) bir TV alıp birkaç sene sonra salona mı koysam hala aradayım.

Şok marketler e 32inç axen uydu alıcılı TV gelmiş 729 TL ye , ama model belirtmiyor. İşe yarar bir cihaz mı yoksa hip para verilmez mi?

Eski televizyon bazen hemen açılıyor bazen de yarım saat açılmadığı oluyor, açılmadığı zaman gidip yeni alacağım diyorum ama açılınca da vazgeçiyorum :)

K Çevrimdışı

kasif

Yeni Üye
2 Ağu 2018
5
44
Baya bir zaman sonra tekrar düşünmeye başladık televizyon almayı.

32 inç olacak de karar verdik, zaten 1-1,5 metreden seyredilecek, burada karar kesinleştirdirdik.

axen awox tarzı ekonomik ürünlerde özellikle ses ile ilgili sıkıntı okudum. zaten fiyatları 950-1.000 TL bandında gidiyor.

Vestel 32HB5000 ürününü 1.175 TL ye bulabiliyorum (ama garanti vs bilemiyorum). vestel markası için 175 TL fazla verilir.

Ayrıca vatan bilgisayar da GRUNDIG 32VLE6730 ürünü 1.400 TL ye sadece mağazalarda demiş, Full HD ve smart olması ve grundig markasını düşününce 1.400 TL eder mi karar veremedim. Fakat bu modeli vatan bilgisayar mağazaları haricinde online satan 1 kişi bile görmedim.

GRUNDIG 32VLE6730 hakkındaki düşünceniz nedir?

Vestel 32HB5000 hakkındaki düşünceniz nedir?

32 inç, dahili uydulu, uygun fiyatlı fakat güvenilir markalı yeni tavsiyeniz nelerdir?

Son olarak, vestel alırsam 100-150 TL ye satılan, TV lerin HDMi girişlerine takılan android sticklerden almayı düşünüyorum, tv de youtube tıngırdasın, ara sıra film seyredeyim(browseri olsun) yeterli, bunlardan da tavsiyeniz var mıdır?

Teşekkürler.

Not:
Telefunken 32TH4020 diye bir cihaz daha var 1.079 TL ye, bunun hakkında da yorum alabilir miyim? (sanırım bu da vestel üretimi ve vestel garantisi ama bilemiyorum)

Not 2: Bu televizyonları duvara takacağım, ayaksız kalınlıkları ve ölçüleri ne kadar olduğunu, uydu bağlantı ucu dik mi yatay mı bunları görebileceğim bir adres var mıdır?

Not 3: Telefunkenden vazgeçtim. 100 TL fazlasına vestel varken telefunken istemiyorum. Ama 1370 TL ye "Philips 32PFS4132" in uydu alıcılı Full HD si var.

Mutfak televizyonu olacağı için 32 inçten büyük almayacağız.
smart olsun istedim ama fiyat çok farkediyor, üstelik sonradan android stick ile smart özelliği kazanabiliyor
ama full HD alıp yakından daha net seyredebilmek için +200 tl daha verilebilir.

Sadece bu ürün iyi midir, birkaç kişi kanalların kendi kendine silindiğini söylemiş, bütün seri de böyle sorunlar var mıdır?

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt