2021 Araç Muayne Ücretleri

A Çevrimdışı

aykuttt 

Aktif Üye
14 Şub 2019
137
37
Ben önüne geçtiğini görmedim. Muayenede ayarı kaçmış farlar hafif kusurdan geçiyor zaten. Hafif kusur olduğu için araç sahibnin de umrunda olmuyor.

DPF, katalizör iptal edenler, sanayide bunları temin edip öyle muayeneye giriyor. Muayene sonrası tekrar söktürüyorlar. Ne anladık muayeneden?
İşte ben de bunu diyorum hafif kusur kapsamından çıkarılmalı. Gitsin far ayarını 2 senede bir yaptırsın en azından. O da olmuyorsa yeni far alsın. İnsanların gece araç sürerken hayatlarını riske atmasınlar. Bu arada xenon far değişimi vb şeyler TÜV'ün suçu değil. Bizim insanımızın yanlış zihniyeti. Geçemeyeceğini bildiği için orijinal sarı ampuşl takup tüve gider, sonra ise dönüşte xenon farlarını geri takar. Her gün kontrol olsa, zihniyet değişmedikten sonra önüne geçilmez bu durumun. Partikül filtreye gelince, o da maddi yetersizliklerden kaynaklı bambaşka bir konu. Cebinde yeterli parası olsa, zaten partikül filtresini değiştirir. Ama xenon için aynısı söyleyemem.
Pert ve ağır hasasrlı araçların dahi trafikten tamamen çekilmesi gerekiyor. Bu araçlar bile tüvden geçiyor.
1- Zihniyet
2- Para
 
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,238
62
Bazen yollarda öyle araçlar görüyorum ki trafik bunlara nasıl müsaade ediyor şaşırıyorum.Hem içindeki kişileri,hem diğer araçlardaki kişilerin hayatını tehlikeye atacak şekilde kullanılıyor.Demek ki yeterli denetim ve kontrol yapılmıyor.Arkadaşların yazdığı gibi önce zihniyetin değişmesi gerekiyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri