2 Katlı Daire İçin Wifi Router Önerisi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,561
Merhaba. Arkadaşım 2 katlı dairesi için Wi-Fi router tavsiyesi istiyor.
500 megabit interneti yüksek oranda aktarabilecek bir ürün arıyoruz.
Önceliğimiz çekim gücü ile hız.

Sota Sota

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
148
23
Xiaomi ax3000t 2 3 tane alip mesh olarak kurun

1 tane de yetebilir ama routerin konumu cok önemli mesela bizim eve fiber geldi fiberden once dsl prizi mükemmel yerdeydi xiaomi ax1800 vardi tüm eve yetiyordu ev 4+1 160m2 dubleks ama fiber geldi kapının oraya gitti sağında kiriş solunda kiriş 3 4 metre öteden wifi komple gider hale geldi mecbur 3 2 tanr ax3000t aldım bide wifi extender olarak eski router ax1800 var 3 cihaz var toplam da

1000203127.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,561
Xiaomi ax3000t 2 3 tane alip mesh olarak kurun

1 tane de yetebilir ama routerin konumu cok önemli mesela bizim eve fiber geldi fiberden once dsl prizi mükemmel yerdeydi xiaomi ax1800 vardi tüm eve yetiyordu ev 4+1 160m2 dubleks ama fiber geldi kapının oraya gitti sağında kiriş solunda kiriş 3 4 metre öteden wifi komple gider hale geldi mecbur 3 2 tanr ax3000t aldım bide wifi extender olarak eski router ax1800 var 3 cihaz var toplam da

1000203127.jpg
İşin sonu wifi mesh sistem gibi duruyor.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
944
Huawei markası kaliteli stabil ağ ürünleri barındırıyor, kendilerine baz istasyonu da ürettikleri için olsa gerek bir yakınlık duyuyorum

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
148
23
Huawei markası kaliteli stabil ağ ürünleri barındırıyor, kendilerine baz istasyonu da ürettikleri için olsa gerek bir yakınlık duyuyorum
Huawei kullanan arkadaşım mesh sistemi düzgün çalışmıyor uzaktaki router a bagli kaliyor hiz düşüyor diyordu xiaomi de evde gezerken bakiyorum sürekli router degistiriyor mükemmel calisiyor

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,973
Ağ genişletme işinde donanım ve yazılım uyumu oldukça önemli.
Mikrotik, UBNT pahalı olsalar da bu ağ ürünleri benim ilk tercihim olurdu.

2 cihaz çözümlerde genellikle bir cihaza yük biner ağ hızında yavaşlama olur.
Biliyorsun 5ghz sinyal çabuk kırılır duvar,betondan geçerken zorlanır Kör nokta kalmasın diyorsan enaz 3-4 cihaz alman gerekecek.

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
148
23
Ağ genişletme işinde donanım ve yazılım uyumu oldukça önemli.
Mikrotik, UBNT pahalı olsalar da bu ağ ürünleri benim ilk tercihim olurdu.

2 cihaz çözümlerde genellikle bir cihaza yük biner ağ hızında yavaşlama olur.
Biliyorsun 5ghz sinyal çabuk kırılır duvar,betondan geçerken zorlanır Kör nokta kalmasın diyorsan enaz 3-4 cihaz alman gerekecek.

Guncel cihazlar gayet kaliteli tek cihaz olsa bile yavaşlama olmaz 3 4 cihazs gerek yok xiaomi ax1800 tek başına 20 cihaza yetti 4 sene

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,973
Guncel cihazlar gayet kaliteli tek cihaz olsa bile yavaşlama olmaz 3 4 cihazs gerek yok xiaomi ax1800 tek başına 20 cihaza yetti 4 sene
5ghz 2 katlı dairede çekim sorunu yaşatır.
En az 2 cihaz lazım ayrıca konumlandırma çok iyi yapılmalı.
Mesh yapılırken cihazların bir birini sinyal olarak iyi görmesi gerekiyor bunu yaparkende arka odaların sinyal kalitesi düşebilir.

Ben olsam en az 2 cihaz alır. alt ve ust katı cat6 birbirine bağlar ayrı ayrı yayın yapardım.

Geri
Üst Alt