- 23 Kas 2017
- 21,561
İşin sonu wifi mesh sistem gibi duruyor.Xiaomi ax3000t 2 3 tane alip mesh olarak kurun
1 tane de yetebilir ama routerin konumu cok önemli mesela bizim eve fiber geldi fiberden once dsl prizi mükemmel yerdeydi xiaomi ax1800 vardi tüm eve yetiyordu ev 4+1 160m2 dubleks ama fiber geldi kapının oraya gitti sağında kiriş solunda kiriş 3 4 metre öteden wifi komple gider hale geldi mecbur 3 2 tanr ax3000t aldım bide wifi extender olarak eski router ax1800 var 3 cihaz var toplam da
![]()
Zaten Xiaomi düşünmüyorum. Aklımda Tplink veya Mikrotik var.Mieko sitesinden almayın göndermiyorlar uğraşırsınız not olarak bırakayım xiaomi resmi distribütörü diye güvenmeyin
Maksimum 3-4 cihaz bağlar diye tahmin ediyorum.3 lü tp link deco x50 veya x60 en iyi seçenek. 700-800mbps görülebilir çok alet bağlanmıyorsa.
Zaten arada çok fazla fark yok. X60 ideal olur diye düşünüyorum.Maksimum 3-4 cihaz bağlar diye tahmin ediyorum.
Huawei kullanan arkadaşım mesh sistemi düzgün çalışmıyor uzaktaki router a bagli kaliyor hiz düşüyor diyordu xiaomi de evde gezerken bakiyorum sürekli router degistiriyor mükemmel calisiyorHuawei markası kaliteli stabil ağ ürünleri barındırıyor, kendilerine baz istasyonu da ürettikleri için olsa gerek bir yakınlık duyuyorum
Guncel cihazlar gayet kaliteli tek cihaz olsa bile yavaşlama olmaz 3 4 cihazs gerek yok xiaomi ax1800 tek başına 20 cihaza yetti 4 seneAğ genişletme işinde donanım ve yazılım uyumu oldukça önemli.
Mikrotik, UBNT pahalı olsalar da bu ağ ürünleri benim ilk tercihim olurdu.
2 cihaz çözümlerde genellikle bir cihaza yük biner ağ hızında yavaşlama olur.
Biliyorsun 5ghz sinyal çabuk kırılır duvar,betondan geçerken zorlanır Kör nokta kalmasın diyorsan enaz 3-4 cihaz alman gerekecek.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
5ghz 2 katlı dairede çekim sorunu yaşatır.Guncel cihazlar gayet kaliteli tek cihaz olsa bile yavaşlama olmaz 3 4 cihazs gerek yok xiaomi ax1800 tek başına 20 cihaza yetti 4 sene