2. el sony TV alınır mı

macserver

Yeni Üye
Puan 3
Çözümler 0
Katılım
24 May 2020
Mesajlar
8
Yaş
43
macserver
Herkese hayırlı bayramlar öncelikle...

Lafı uzatmadan, dünya tatlısı evimizin böcüğü 40" ekran TV mizin ekranını kırdığı için yeni TV arayışına girdim ama malum fiyatlar çok yüksek ve tekrar aynı şekilde başına bir iş gelme olasılığını düşününce 2. el ürünlere yöneldim. Sony 46HX750 model bir tv buldum, ekranın dış yüzeyinde alt tarafında yaklaşık 8-10 cm yüzeysel bir çizik var ancak bu çizik çalışırken belli olmamakla çalıştığında da ekranın üst tarafında ufak bir ölü pixell bulunmakta ve sonuç olarak satıcı ile 1000-1200 TL arasında anlaşma sağladık gibi, ürün fiyat olarak sizce iyi midir, sonuç olarak da 8 yaşında bir cihaz ancak o yıllardaki model olarak gayet üst nesil sayılabilecek bir üründe olmakta, dahili uydu alıcısı olmaması halinde tüm özellikleri mevcut, SİZCE BU ŞARTLARDA BU ÜRÜN ALINIR MI yoksa A101 de yer alan ve perşembe günü satışa çıkacak olan Toshiba marka 49L2863DAT marka ürün (2599 TL) için ekonomik durumu zorlayarak mı satın almaya yoluna mı gitmeliyim, veya yine A101 üzerinde satışta olan Toshiba 43LL3A63DT (2299 TL) ürünümü satın almalıyım. (mantıken yeni ürün tabiki alınması daha doğru ama onunda başına bi iş gelmeyeceğinin garantisini vermek imkansız) siz olsanız 7-8 yaşındaki 46" sony i makul sayabileceğiniz fiyatta mı almalıyım yoksa garantili ürünlere mi yönelmeliyim.
Satıcı ürünün pek kullanılmadığını beyan etmekte Son olarak biraz daha bekleyip belki bir mucize olurda fiyatların düşeceğini varsayıp 4 K ekranlı tv leri mi beklemeliyim (Ya da hayal kurmayı bırak al şu 2. elimi dersiniz)
Şimdiden benim için değerli olan yorumlarınıza teşekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yarı iletkenin ne zaman su koyuvereceği belli olmaz bence.
8 yıllık ürüne çiziği olmasa da 1000 TL vermem açıkçası.
 
hoşgeldiniz. böcüğün canı sağ olsun. 2. el sony ye hiç girmeyin toshiba tavsiye ederim artı ekran koruyucu bu gibi durumlardan sizi kurtarır
 
Böcüğün gözlerinden öperim ama 8 yıllık bir cihaza yatırım yapmazdım, 5 yıl daha sorunsuz çalışabilir ya da 3 gün sonra bozulabilir
 
hepiniz sonuna kadar haklısınız ama çıta bu defa toshibaya +1500 civarı vererek kayınca da gözler 4 K yı arıyor :)
 
Bende almanızı tavsiye etmem. Evimde bir tane 40 inç Sony öyle duruyor. Floresanlardan biri yada bir kaçı anlık ark yaptığından çalıştıktan 4-5dk sonra TV devamlı kendini korumaya alıyordu. Koruma devresini kandırdım. Şimdi problemsiz çalışıyor ama bu haliyle satmaya gönlüm el vermiyor. Yedek tv olarak kaldı. Olmadı bir ara led aydınlatmaya dönüştürebilirim. O zaman problemi ortadan tamamen kalkacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eski Sony'ler birçok sürprize gebe olabiliyor.
 
peki nasıl bir yol izlemem daha mantıklı olabilir beklemede kalsam daha mı iyi olacak
 
43 inç Hi-Level'i 1550TL'ye aldık 2 gün evvel A101'den bir akrabama. O işinizi görmez mi?
 
peki nasıl bir yol izlemem daha mantıklı olabilir beklemede kalsam daha mı iyi olacak

Acil TV ihtiyacı varsa, ya beklentilerinizi biraz düşüreceksiniz ya da bütçe artana kadar TV almayacaksınız hocam.
İlla ki kafayı takarım diyorsanız iyi bir TV bakmanız yararlı olur.
Ama ikinci elden uzak durmanızda fayda var.
 
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim... ikinci eli gidip yerinde görüp kafaya yatarsa pazarlığa gider yok satıcı kabul etmezse ve halihazirda zaten içime sinmezse; dediğiniz gibi beklemede kalacam artık (13.cumayı beklerim :))
 
Geri
Üst Alt