Bazı markalar bu durumu çözdü aslında ama bazıları hala fatura istiyorlar , mesela ben bundan 5 sene önce mi ne HP notebook almıştım , aldıktan sonra HP sitesine girip notebook bilgilerini felan girmiştim , anında ekranda garanti bilgileri çıkmıştı , garanti başlangıç ve bitiş tarihi , notebook seri numarası felan yazıyordu sistemde , artık ne belgeye ne de faturaya gerek kalmıştı. Bilgileri girdikten sonra beni HP den aramışlardı hayırlı olsun , güle güle kullanın diye. Notebook artık sistemimiz de kayıt altındadır , her hangi bir sıkıntıda bize gönderebilirsiniz , ben belge , fatura felan da gönderecek miyim dediğimde , hayır garanti bilgileri , model ve seri numarası artık sistemimiz de kayıtlıdır , sadece notebook göndermeniz yeterlidir demişlerdi. Ben de helal olsun sisteme bak felan diye şaşırmıştım
şu an Vestel de bu sistemi kullanıyor , garanti belgesi fatura felan istemiyor , giriyor sisteme seri numarayı herşeyini görüyor ürünün. Ad , soy ad felan sormuyor , kimin üstüne olduğu da önemli değil , adamlar için önemli olan ürünün seri numarası.