Bu gün sabahın köründe (benim için öyle bir saattı
) sen kap tvyi getir,sonra fişe taktım yan düğmeye basıp denemeler yaptım ,sonra vidalarını söküp ameliyata başladım, mutfakta kullanılmış, yağ falan olabilir diyerek ana kartı asperox sarı güce yatırdım
,iyice kuruttuktan sonra monteleyip fişe taktım,aynı idi, eğer kumandadan bir tuşa basarsam kaynaklara geçiyor tek tek tv den tutun kaç tane giriş kaynağı varsa atlama yapıyor,tv açıp kapatırsam sadece seste bunu yapıyor
Hemen İzmir'den satılık 17mb82s kart aradım ,bulamadım ,sonra izban-metro ikilisini kullanarak Çankaya'ya gittim,oradaki tv tamircilerini gezdim, gittiğim 3 dükkan sahibi bana ellerindeki kartları gösterdiler hiç bir sorgulama yapmadan,ama onların kartı bendeki lvsd kartına uymuyordu.Bendeki çıkış 30 pinli çıkıştı,sonra bir tavsiye ile 4.cü dükkana gittim, "gitmez olaydım" demiyorum ama "yazmasam olmaz" diyor ve yazıyorum
Tamirci gence kart olup olmadığını sordum ve muhabbet başladı ;
Ben: 17mb82s 30 pin lvsd çıkışlı kart arıyorum,elinde var mı acaba
Tamirci: Nasıl bir kart arıyorsun
B: 30 pin çıkışlı mb82s
T: Tamam da nasıl bir kart arıyorsun
B: Kart satışı yapıyorsun değil mi, yanlış gelmiş olmayayım
T: Evet yapıyorum,nasıl bir kart arıyorsun
Bu arada dükkanda bir arkadaşı var,açıkça benimle kafa buluyor kendince ama umursamıyorum.
Sevgili gençler inanın çok üzüldüm,hiç dükkanın fotosunu çekmek aklıma gelmedi ama bir daha gittiğimde karşıdan çekeceğim mutlaka çünkü kart istedim kartım yok dedi.Uzun uzun yazmadım, ama gerekli cevabı verdim ,kendimi tanıttım ve ona "belki de benim verdiğim yöntem ile ters görüntüyü ve karışık renkleri düzeltip para kazanıyorsundur,sana hayırlı işler" dedim yine metro-izban hattı ile eve döndüm.
Eve dönünce internetten lvsd dönüştürücü aradım,geçenlerde bir arkadaşa almıştım ama şimdilik kendime bulamadım, neden aradığımı da belirteyim, sevgili
hosbulduk bana hem 181tc hem 170 kart göndermişti kargo ile, Almanya'dan gelirken getirmiş ve göndermişti,ayrıca ben de de mb211 kart var ama bunların çıkışı 52 pin, işte bu nedenle 52 to 30 pin dönüştürücü bulmam lazım,tabii asıl olan tam uygun 17mb82s kart bulmak
Bu arada eve geldiğimde başka bir tamirci ile görüştüm telefonda, bana o düğmeyi sök,ona bağlı parçaları da sök genelde işlem tamam olur dedi,çay içmeye de beklerim diye de belirtti.
Aşağıda 30 pinli lvsd çıkışı görünüyor,başka da lvsd çıkışı yok yani,bilmem anlatabiliyormuyum
Bu arada ilginç bir şey oldu, kırmızı noktalı yeri ölçüm yaparken ses sabit kaldı,siyah ölçme ucunu şaseden çekince ses 0 oldu,önce bana öyle geldi sandım,karşıma ayna koyup sesi açtım ve aynı işlemi tekrar yaptım,ses sabit kaldı hiç düşmedi,haıma da kumandayı verdim kanal değiştirdi ölçüm sırasında hiç kaynaklara geçmedi ses değişmedi,bakalım elimde dursun olmazsa yeni bir kart alacağım