hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Bu yazida Vestel in üretmis oldugu 17mb230 anakart basligi altinda diger anakartlar icinde gecerli olabilecek baska konularda aramaniza gerek kalmadan ihtiyaciniz olabilecek bazi bilgileri ve bazi aranilan modlama islemlerini bu konu icinde bir bütün olarak anlatmaya calisacagim.Burada anlatilanlar genel anlamda diger anakartlar icin de gecerlidir, sadece tv nizin sahip oldugu donanimlara göre farklilik gösterir.Genel olarak modlama olarak yapilabilecek uygulamalar tv niz destekliyor ise bütün anakartlarda aynidir,anlatilan bazi özellikler sizin anakartinizda mevcut degilse zaten toolbox programinda secenek olarak ortaya cikmayacaktir.Ayrica bazi özellikleri modlama ile acsaniz bile eger donanim olarak tv niz desteklemiyorsa aktif etmeniz bir ise yaramayacaktir.(DoVi)

17mb230 Vestel´in smarttv ler icin ürettigi en yeni tv anakartidir,hala bir takim eksikleri dolayisiyle güncellemeler cikmaktadir, fakat su ana kadar cikan güncellemeler ile görüntü konusunda ki sorunlari hala cözülememis bir anakarttir bilgisini ilk not olarak paylasayim.

Anakartimizin servis menü görüntüsüne göre bilmemiz gereken bilgileri ve aciklamalari asagidaki gibidir.
.
20201016_1906588da1b2a44e1c3166.jpg


1-anakartimizin modelini gösterir.
2-anakartimizin ram kapasitesini gösterir
3-yazilim versiyonunu gösterir,güncelleme olup olmadigini buradaki sürüme göre kontrol edebiliriz.
4-Bu satir var ise Panelinizin dolby vision özelligini destekledigini gösterir
5-profil dosyalarini alma islemi ve daha sonra kaydetme islemini icin kullanacaginiz secenek
6-Fabrika ayarlarina dönmek icin buradaki secenege tikliyoruz
7-Modlama üstadimiz sayin teraspy teraspy ye buradan sevgiler saygilar,tekrar aramiza bekliyoruz..

Anlatima ilk kurulumdan baslayabiliriz...

Ilk kurulum
Bu islem normal olarak garanti dayatmasi icinde ücret karsiliginda servis ilk kurulum islemini yapmaktadir.Fakat daha sonra bazi özelliklerin calismama durumu vs gibi cesitli sorunlar ortaya ciktigi zaman bizim de bu islemi yapmak zorunda kalabilecegimiz aslinda basit olan bir islemdir,iki sekilde yapilabilir: .
1-servis menüsünden
Servis menüsüne menü ve 4725 tuslarina pespese bastigimizda tv mizde bir ekran acilacak.Acilan pencerede diagnostic/diagnose secenegine ok tusu ile bastigimizda acilan yeni pencerede factory reset/fabrika ayarlari secenegine ok tusu ile bastiginiz zaman tv niz fabrika ayarlarina dönecektir.Tv otomatik olarak kapanip tekrar acildiktan sonra ekranda cikan yönlendirmelerle ilk kurulum islemini tamamlayabilirsiniz.
2-ayarlar menüsünden
menüyü actiktan sonra ayarlar ve kurulum basligi altinda ilk kurulum islemi baslatabilirsiniz.
.
20201012_2332381.jpg


her iki islemde de tv deki bütün ayarlar sifirlanacagi icin diger baslikda anlatacagim hotel menü de ayarlarinizi yedekleyebilir kurulum yaptiktan sonra tekrar yükleyebilirsiniz.

Kanal listesi yükleme, düzenleme
Forumda Kanal listesi By_Trol By_Trol ün hazirlamis oldugu ve devamli güncel tuttugu liste asagidaki linkte mevcut, listeyi ayarlar/kurulum/uydu ayarlari basligi altinda yüklemeniz mümkün.Ayrica listeyi kendi zevkinize göre pc de siraladiktan sonra tv nize yükleyebilirsiniz.Yükleme islemini ilk kurulum sonrasinda da yapmaniz mümkün..Eger tv nizi fabrika ayarlarina döndürmeniz gerekiyorsa otel menü seceneginde bulunan kopyalama islemiyle kanal ayarlarinizi da kopyalayip ilk kurulum islemi bittikten sonra sonra tekrar yüklemeniz mümkün.Kanal listesi düzenleme programi olarak "chansort" veya "nova satcodx programlari kullanabilirsiniz."
20201012_193704.jpg



Güncelleme
Güncelleme konusunda maalesef vestel son kullanici icin yeterli bilgi sunmuyor; yayinlanan güncellemeler ile ne türlü iyilestirmeler oldugu bilgisi verilmiyor ve cogunlukla tv nizden yaptiginiz güncelleme sorgulamalarinda güncelleme yok mesaji geliyor ama forumdaki güncelleme dosyalarina kontrol ederseniz olursaniz genelde güncelleme yazilimlari mevcut oldugunu göreceksiniz.O yüzden forumdan güncelleme yazilimlarini kontrol etmeniz daha iyi olacaktir.

Güncelleme islemini 2 ayri sekilde yapmak mümkün
1.Menüde bulunan secenegi kullanarak internetten veya tv kanalindan güncelleme islemi yapilabilir
.
20201012_125951.jpg


2.Forumdaki güncelleme dosyalarini indirip usb dosyaya kaydedip usb den güncelleme islemi yapilabilir,ilk secenekte genel olarak güncelleme islemi olmasina ragmen bulamadigi icin anakartiniz ile ilgili forumdaki güncelleme dosyalarini kontrol ederek varsa tv nizi güncelleyebilirsiniz.Usb den güncelleme islemi icin forumdan indirdiginiz güncelleme yazilimini max 4gb kapasiteye sahip fat32 ile bicimlendirilmis olan usb bellege kaydedip tv ye takip daha sonra menü 1505 tuslarina bastiktan sonra baslatabilirsiniz.Usb den güncelleme icin forumdaki paylasilan bilgileri okumadan yapmaniz yanlis yazilim yüklemeniz tv nizin bozulmasina neden olacaktir aciklamalari dikkatlice okuyup sizin kartiniz icin olan güncellemeyi indirip yüklemeniz gerekir.

Ekran hatasi, pixel hatasi kontrolü pattern test
Ekranimizda herhangi bir hata olup olmadigini kontrol etmemize yarar.Test icin servis menüsüne giris yapip diagnostic/diagnose secenegine tikladiktan sonra acilan penceredeki pattern test seceneginde kumandanin sag sol tuslari ile ekranimizi test etmemiz mümkün.
.
20201013_0851181.jpg
20201013_0851351.jpg


Modlama
Ilk kurulum yaptik ,sonra güncelleme islemini yaptik fakat bazi özellikler yok veya bazi özellikler ile ilgili memnuniyetsizligimiz var, bunlari düzeltme imkani var mi sorusunun cevabi modlama islemi yapmaktir.Modlama ile bir takim iyilestirmeler yapabilir veya lisans problemleri nedeniyle yapilan bazi kisitlamalari kaldirmak mümkün olabilir.Modlama islemleri Tv niz eger donanim olarak destekliyorsa veya üretici firma tarafindan baska engellenme yapilmamis ise aktif edildikten sonra calisan özelliklerdir.

**Uyari Asagidaki modlama islemlerini denemek isterseniz tek tek yapmanizi öneririm ,hepsini ayni anda yapmaya kalkarsaniz veya bilmediginiz özellikleri acmaya kalkarsaniz tv nizin sistemi bozulur ve bir daha acilmaz hale gelir ,ancak fabrika yazilimini bulup tekrar yükleyerek calistirmaniz mümkün olur.

Modlama islemi yapabilmeniz icin tv mizden profil dosyasini almamiz gerekecek ,bunun icin gerekli aciklama sayin teraspy teraspy nin isledigi konuda mevcut,Linkteki konuyu inceleyin. Vestel tv profil alma dosyaları -tümü-
Profilden aldigimiz profil dosyasina müdahale etmemiz icin toolbox programini kullanmamiz gerekiyor ,en son versiyonu yine teraspy teraspy nin hazirladigi konu linkinde mevcut onu indirmeniz gerekiyor.Toolbox programinda maalesef mb120 anakarta kadar olan anakartlarin özellikleri cözülmüs durumda, diger kartlara yeni eklenen özellikler menüde bilinmeyen rakamsal olarak gösteriliyor,bu özellikler icinde konu linkinde tesekkür edilen kisilerin deneme yanilma metoduyla buldugu bazi özellikler eklendi. Eger sizin de buldugunuz özellikler olursa linkteki konuya yazdiginiz takdirde programa eklenecektir.
Aldiginiz profil dosyasinin bir kopyasini mutlaka saklayın bir sorun ortaya çıktığında ihtiyaciniz olacak.
Profil dosyamizi aldik toolbox programimizi indirdikten sonra neler yapabiliriz bu dosyalarla göz atabiliriz.
Vestel toolbox "Prime video" ve "Amazon Alexa" seçenekli toolbox dosyası...

1-dolby vision
Dolby vision modlama ile acilabilir olan bir özellik ama panel yaziliminiz desteklemiyorsa aktif yapsaniz bile calismayacaktir.config/picture basligi altindadir,secenegi true yapmaniz gerekir.
Dolby-Vision6d61addb6c658988.jpg

.
20201012_125712.jpg

20201012_132149.jpg


2-dolby atmos,dts virtual
Ses ile ilgili özelliklerdir config/sound basligi altindadir.Dolby atmos support degerini 0x00000001 yapmaniz gerekmektedir.dts virtualx icin dts virtualsupport true yapmaniz gerekiyor.
.
Dolby-Atmos244cda9c5f988038.jpg
Dolby-DTS-Virtual-Xf38636d17c6f297e.jpg
20201012_163249dab2d3ff33d0511e.jpg
20201012_125759e17912bfd40b2783.jpg



3-pixellence,softpix
pixellence özelligini aktif yapar ama zaten cogu kartta standart olarak acik durumdadir.Config/picture basligi altindadir.softpix ve pixellence secenegini true yapmaniz gerekir.

pixellenceb9259dbd448339df.jpg


4-pvr ve tv de kaydettigimiz videoyu pc de seyretmek
Bir yayini kayit etme özeligini acma islemidir.Config/pvr basligi altindadir.Pvrfeatures secenegini true yapmaniz gerekmektedir.Pvr de kaydettigimiz videoyu pc de seyretmek icin RecordingEncryptionmode "0" yapmaniz yeterli.
.
pvr-2.jpg
pvr7014619416f91c91.jpg


5-movie sense
görüntü iyilestirme özelligi eger menünüzde mevcut degilse memc özelligini aktif eder..Config/picture/moviesense basligi altinda true yapmaniz gerekir.
.
movisense.jpg


6-Amazon Alexa
Amazon alexa cihazla tv nize sesli komut vermeye yarar .Vestelin telefonlar icin hazirladigi Smart center uygulamasinda da sesli komut özelligi mevcuttur.
.
20201012_171256692314514fa56fd8.jpg
alexa459f256aca0978b6.jpg
amazon335456624a6400b9.jpg


7-Smart home
henüz cözülmedi deneme yanilma ile bulunacaklar listesinde su anda.

8-kulaklik ses ayari
Kulaklik ses ayarini tv sesinden bagimsiz ayarlayabilmenizi saglar.Config/commonvolcontrol secenegini true yapmaniz gerekir.Ses ayarlarinda yapilan degisiklikle 5.1 ses sisteminin ses ayarlarinin tv den bagimsiz olarak ayarlanmasi yine modlama islemiyle mümkün oldugu bilgisi,toolbox da ses kisimdaki degerleri degistirerek cözdügü bilgisini bir üyemiz paylasti,sorunu olan kisilerin tek tek deneme yaparak cözmeniz mümkün ses sistemim olmadigi icin deneme yapamiyorum.

.
16027161246511970651963.jpg


.
commonvolcont.jpg


9-bip görüntü yenileme hizi
Config/featureosd/bpi setting basligi altindaki seceneklerden birisini secip true yapiyoruz.
Yaptigim denemede görüntü yenileme hizi ile ilgili ayar 2200 sectigimde görüntüde yesil izler olustu, diger degerleri denemedim..

10-usb cloning
sahip oldugunuz ayarlari usb ye kayit etmenize yarar.

11-airmouse
airmouse özelligini aktif ediyor.islevsel olup olmadigi hakkinda tecrübem yok.
.
airmouuse.jpg


12-prime video, netflix
prime video su anda sadece mb130s mb211s ve mb230 anakartlara ait tv lerde destekleniyor,eger profillerinde pasif halde görünen kisiler var ise true yaparak deneme yapabilir, Menü itemsport ve smart menü basliklari altindaki seceneklerin true yapilmasi gerekiyor.Netflix de ayni seceneklerden aktif ediliyor ama artik mb9x lu kartlarda maalesef desteklenmiyor.
Edit: bende ki mb130s anakartli tv de modlama ile prime video aktif yaptigim halde smart menüde cikmadi,prime video tuslu kumanda ile acabiliyorum.
.
prime.jpg


13-local dimming
Degeri true yapmam bir ise yaramadi veya ben farketmedim.

14-Hdr özelligini aktif etme
Config/picture basligi altinda hdr support aktif edilir ,büyük ihtimalle paneliniz desteklemiyorsa aktif etmeniz bir ise yaramayacaktir.
.
20201012_2352341932f73f553ad3e98.jpg


15-Gamut maping özelligi acma ve bekleme resimi özelligini acma
.
Bekleme-Ekrani-Resmi1eae2c84504aafa0-16ef95ffdd21e79d1.jpg

Gamut-Mapping3beddea19780aace.jpg


16-HLG görüntü formati
Hybrid Log Gamma (HLG), HDR10 ve Dolby Vision ile birlikte üçüncü ve belki de en önemli HDR formatıdır.
.
20201015_1508551328802765bbfe80.jpg


20201015_152049cd2403113c34a963.jpg


Toolbox programi ile yapilan degisiklikleri resimde görüldügü gibi iki sekilde yapabiliyoruz ,ayrica secenek üzerinde degisiklik yaptiktan sonra save secenegine tiklayip kaydediyoruz ,daha sonra programi kapatmadan önce ana menü üzerinde disket resimine basarak tekrar kaydetmemiz gerekiyor.
.

20201012_16393418f4d302f9cf60d6.jpg
oxoooo1a4b1ef0b9bb4a520.jpg



.
17- AVS Audio video sharing, Ses ve görüntü Paylasimi

Dlna serverde Ayni agda bulunan tv telefonlardan resim ses ve video paylasimina yariyor.Bu özelligi ile widi ile ayni aslinda ama farkli kullanim amaci olmasi gerekir.Telefonda Dlna uygulamasina ihtiyac var, Bubbleupnp gibi

Modlama islemini resimdeki 3 secenekten 0 olanlari 1 yapiyoruz ,false olan secenegi true yapip kaydedip kapatiyoruz.


20201101_0012150e6147bffe77b6bc.jpg
20201101_0109360d0950972458d9a9.jpg

.
20201101_000014099d3d2e9cc2d34d.jpg
20201031_235944bb7e8b8a65a42aa9.jpg

.


Profil dosyamizi toolbox programi ile gerekli degisiklikleri yaptiktan sonra tekrar tv mize yüklemememiz gerekiyor.Yükleme islemi icin usb de "profile" isimli dosya aciyorsunuz ve icine islem yaptiginiz profil dosyasini kayit ediyorsunuz.Servis menüsünü actiktan sonra en alttaki secenek olan usb operations secenegi ile tv mize yüklüyoruz ve tv mizi kapatip fisini cekiyoruz ,Tv mizi tekrar actigimizda yeni ayarlar kayit edilmis oluyor,nadir de olsa bazen degisiklikler kayit edilmeyebiliyor, bu durumda tv nizi fabrika ayarlarina döndürerek ilk kurulum yapmaniz gerekebilir.Hepsini denediniz ama istenilen özellik olmadi ise bu tv niz desteklemedigi icin aktif olmuyor demek maalesef yapacak bir sey yok.

Otel menü tv mizin bazi özelliklerinin kisitli calistigi, genelde otel veya hastanelerde kullanilan tv lerdeki sistemdir,"menü 7935" tuslari ile menü acilip aktif veya pasif hale getirilir.Son kullanici normal tv de olan bazi özellikleri otel menü aktif oldugunda kullanamaz.Otel menü yukarda acikladigim sekilde ayarlarimizi yedeklemek ve tekrar yüklemek icin kullanilabilir.
.
20201014_201231.jpg


Anakart hakkinda nette bulunan bilginin türkceye otomatik cevrilmis halini belki ilgisini ceken olabilir diyerek paylasiyorum.

s-l4003e787144021de9ff.jpg


17MB230 ana kartı Novatek SOC tarafından çalıştırılır. Bu IC, NTSC, PAL ve SECAM gibi ATV ve ISDB-T, DVB-T / -T2 / -C / -S / -S2 / -S2X, ITU-T gibi DTV standartlarıyla uyumlu tek çipli bir iDTV çözümüdür J.83B, 8VSB, DTMB, DTV ve multimedya AV kod çözücüyü, SIF demodülatörünü entegre eder ve A / V son işlemeyi destekler

SERVİS MENÜSÜ AYARLARI
Servis menüsüne ulaşmak için önce “MENÜ” tuşuna basın, sonra uzaktan kumandayı kullanarak “ 4725 ” yazın.
Servis menüsü ana ekranını görebilirsiniz.
Bu menüyü kullanarak SW sürümlerini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca video ayarları, ses ayarları başlıklarını kullanarak video, ses vb. Konularda değişiklik yapabilirsiniz.

T / T2 / C / A TUNER (U1)

MxL661, tüm küresel ve dijital kablo standartlarını hedefleyen son derece entegre, düşük güçlü bir silikon tuner IC'dir. Geniş bant giriş filtreleme ve kanal filtreleme, çip üzerinde tamamen entegre edilmiştir. Bu entegrasyon, küçük ayak izi, düşük Malzeme Listesi (BOM) maliyeti ve düşük güç tüketimi ile sonuçlanan kompakt bir tasarım sağlar.

75ohm RF girişindeki bir sinyal filtrelenir ve programlanabilir bir IF çıkış frekansına dönüştürülür. Otomatik Kazanç Kontrolü (AGC), LO üretimi ve kanal seçiciliği işlevleri, çipe tamamen entegre edilmiştir. IC'nin tüm fonksiyonları I2C arayüzü kullanılarak kontrol edilebilir. MxL, 4 mm x 4 mm x 0,85 mm3, 24 iğneli QFN paketinde mevcuttur.

• 44MHz'den 1002MHz'e ayar aralığı
• 6, 7 ve 8MHz programlanabilir kanal bant genişlikleri
• Entegre kanal filtreleme
• 3.3V ve 1.8V çift kaynaklı çalışma ile düşük güç tüketimi - 351 MW (dijital karasal)
• Çip üzerinde voltaj regülatörü, tek beslemeli 3.3V çalıştırma
• Programlanabilir IF frekansı ve IF spektrum dönüşümü
• H-Sync yöntemine dayanan ATV karıştırma sistemleri için programlanabilir RF'den IF'ye gecikme
• Maliyete duyarlı uygulamalar için isteğe bağlı balonsuz uygulama notu
• Yeniden kullanılabilir referans saat çıkışı - çok kanallı uygulamalarda demodülatörler ve ek ayarlayıcılar tarafından kullanım
• Giriş gücü raporlama
• Açık drenajlı Genel Amaçlı Çıkış GPO, çip dışı devre sistemini kontrol etmek için mevcuttur
• I2C uyumlu dijital kontrol arayüzü
• RoHS uyumluluğu.

S / S2 TUNER (U142)

AV2018, DVB-S2 standardı için son derece entegre bir silikon tunerdir. Bir sentezleyici, kristal osilatör, LDO, döngü yolu ve LNA, RF değişken kazanç amplifikatörleri, Mikser, programlanabilir kanal filtresi ve PGA dahil bir doğrudan dönüşüm alıcısını entegre eder. Alıcının düşük gürültü şekli ve geçiş yolu, harici bir LNA ihtiyacını ortadan kaldırır. Entegre kristal osilatör, demodülatör için bir referans saat sağlayabilir. LDO, yalnızca harici bir voltaj kaynağına ihtiyaç duyulan tüm dahili blokları sağlar. AV2018 yalnızca az sayıda harici bileşen gerektirir, bu nedenle çok rekabetçi bir tasarım sağlar. AV2018, bir kapalı döngü kazanç kontrolünden yalnızca demodülatörden gelen bir analog kontrol sinyalinin gerekli olduğu otomatik bir kazanç kontrol mekanizması uygular. Mekanizma, kontrol sinyali voltajına göre en iyi performansı elde etmek için alıcı bloklarının kazancını düzenleyecektir. Gömülü otomatik kalibrasyon mekanizması, kanal filtresi bant genişliğinin ve DC ofsetinin hassas kontrolünü sağlar, ek kalibrasyon prosedürü gerekmez.

• Giriş RF Frekansı: 950 Mhz ila 2150 Mhz
• Tek + 3,3 V güç Kaynağı
• Gömülü LNA, Mikser, VCO, kristal osilatör ve LDO
• Düşük Gürültü Şekil: 5 dB, tipik
• Gömülü DC ofset İptal Devresi
• 4MHz - 40MHz
• Otomatik kazanç kontrolü
• Yol boyunca gömülü RF sinyal döngüsü
• Tek uçlu I / Q arayüzü
• QFN3 * 3mm 16 pinli paket.

ANA AMPLİFİKATÖR (U9) (6-8-10 W SEÇENEK)

AD82587D, bir çift 8 ohm, 20 W veya tek bir 4 ohm, 40 W hoparlörü çalıştırabilen dijital bir ses amplifikatörüdür ve her ikisi de harici ısı emici veya fan gereksinimi olmadan 24V besleme ile müzik çalma ile çalışır. I2C dijital kontrol arayüzünü kullanarak, kullanıcı AD82587D'nin giriş formatı seçimi, sessiz ve ses seviyesi kontrol fonksiyonlarını kontrol edebilir. AD82587D, AD82587D'yi bağlantı hatalarından korumak için birçok dahili koruma devresine sahiptir.

• I2S, Sola hizalama ve Sağa hizalama veri formatı ile 16/18/20/24-bit giriş
• PSNR ve DR (A-ağırlıklandırma) Hoparlör: 97dB (PSNR), 105dB (DR) @ 24V
• Çoklu örnekleme frekansları ( Fs)
32kHz / 44.1kHz / 48kHz ve
64kHz / 88.2kHz / 96kHz ve
128kHz / 176.4kHz / 192kHz
• Sistem saati = 64x, 128x, 256x, 384x, 512x, 768x,
1024x Fs 256x ~ 1024x Fs, 32kHz / 44.1kHz /
64kHz / 88.2kHz / 96kHz için 48kHz 128x ~ 512x Fs
128kHz /176.4kHz/192kHz için 64x ~ 256x Fs

Dijital devre için besleme voltajı 3.3V,
hoparlör sürücüsü için 10V ~ 26V
• Stereo @ 24V
10W x 2ch, 8_ @% 0.16 THD + N için hoparlör çıkış gücü
15W x 2ch içine 8_ @% 0.18 THD + N
20W x 2ch içine 8_ @ 0.24 THD + N
• Mono @ 24V için hoparlör çıkış gücü
20W x 1ch, 4_ @% 0.17 THD + N
30W x 1ch içine 4_ @ 0.2 THD + N
40W x 1ch, 4_ @% 0,24 THD + N
• Ses işleme şunları içerir:
Ses seviyesi kontrolü (+ 24dB ~ -103dB, 0.125dB / adım)
Dinamik aralık kontrolü
Güç kesme
Kanal karıştırma
Histerezis pencereli kullanıcı tarafından programlanmış gürültü geçidi
DC engelleme yüksek -geçiren filtre
• Anti-pop tasarımı
• Kısa devre ve aşırı sıcaklık koruması
• Seçilebilir cihaz adresli I2C kontrol arayüzü
• Dahili PLL
• LV
Düşük gerilim kapatma ve HV Düşük gerilim • algılama
• Güç tasarrufu modu
• Dinamik sıcaklık kontrolü.

SUBWOOFER AMPLİFİKATÖRÜ (U8) (12 W)

AD82586C, harici ısı emici veya müzik çalma ile fan gereksinimi olmadan 24V beslemede çalışan bir çift 8 ohm, 20W çalıştırabilen dijital bir ses amplifikatörüdür. AD82586C, 20 bant EQ işlevine sahiptir ve isteğe bağlı olarak 20W stereo veya 40W mono çalışabilir.

AD82586C, ses kontrolü, 20 bant hoparlör EQ, ses karıştırma, 3D surround ve DRC (dinamik aralık kontrolü) gibi gelişmiş ses işleme yetenekleri sağlayabilir. Bu işlevler, basit bir I2C kontrol arayüzü aracılığıyla tamamen programlanabilir.

AD82586C'yi kazara hatalı çalışma koşullarından kaynaklanan hasarlardan korumak için sağlam koruma devreleri sağlanmıştır. AD82586C, analog devre tasarımı tarafından uygulanan analog Sınıf-AB veya Sınıf-D ses amplifikatörü muadilinden daha gürültü ve PVT (İşlem, Gerilim ve Sıcaklık) varyasyonuna daha toleranslıdır. AD82586C, yerleşik, sağlam anti-pop devresi nedeniyle anlık güç anahtarı sırasında patlamaz.

• I2S, Sola hizalama ve Sağa hizalama veri formatı ile 16/18/20/24-bit giriş.
• PSNR ve DR (A ağırlıklı) Hoparlör: 99dB (PSNR), 104dB (DR) @ 24V. Yukarı
• Çoklu örnekleme frekansı (Fs)
32kHz / 44.1kHz / 48kHz ve
64kHz / 88.2kHz / 96kHz ve
128kHz / 176.4kHz / 192kHz
• Sistem saati = 64x, 128x, 192x, 256x, 384x, 512x, 576x, 768x, 1024x Fs
32kHz / 44.1kHz / 48kHz için
64x ~ 1024x Fs 64kHz / 88.2kHz / 96kHz için
64x ~ 512x Fs 128kHz / 176.4kHz / 192kHz için 64x ~ 256x Fs • Hoparlör sürücüsü için 10V ~ 26V dijital devre için
besleme voltajı
3.3V • Hoparlör çıkışı 24V 10W x 2CH'de güç, stereo için% 0.17 THD + N'de 8 ohm'a

Stereo için 20W x 2CH'den 8 ohm'a % 0,26 THD + N
• Ses işleme şunları içerir:
20 bant parametrik hoparlör EQ
Ses seviyesi kontrolü (+ 24dB ~ -103dB, 0.125dB / adım)
Dinamik Aralık Kontrolü (DRC)
Çift bant DRC
Güç kesme
3D Surround ses
Kanal karıştırma
Histerezis pencereli gürültü geçidi
Bas / Tiz ton kontrolü
DC bloke yüksek geçiş filtresi
• Anti-pop tasarımı
• Kısa devre ve aşırı sıcaklık koruması
• Seçilebilir cihaz adresli I2C kontrol arayüzü
• Destek donanımı ve yazılımı sıfırlama
• Dahili PLL
• LV Düşük Voltaj kapatma ve HV Düşük Voltaj algılama
• Güç tasarrufu modu.

KULAKLIK AMPLİFİKATÖRÜ (U5)

AD22657B, 2 Vrms kapaksız stereo hat sürücüsüdür. Cihaz, tek besleme elektroniği için idealdir. Kapaksız tasarım, daha iyi düşük frekans tepkisi ve maliyet tasarrufu için çıkış dc engelleme kapasitörlerini ortadan kaldırabilir.

AD22657B, 3.3V besleme ile 10k ohm yüke 2-Vrms çıkış sağlayabilir. Kazanç ayarları, kullanıcılar tarafından 1V / V ila 10V / V arasında harici olarak ayarlanabilir. AD22657B, POP gürültüsünü önlemek için düşük voltaj korumasına sahiptir. Yerleşik kapatma kontrolü ve pop-up kontrol dizisi de AD22657B'nin pop -less bir cihaz olmasına yardımcı olur. AD22657B, 10 pinli MSOP paketinde mevcuttur.

GÜÇ KADEMESİ

Güç soketi, 12V_stby ve 24V (power_pin1 üzerinden 10W seçeneği için VDD_Audio) olan voltajları almak için kullanılır. Bu voltajlar güç kartında üretilmektedir. Ayrıca güç kartı ile dimleme, arka ışık ve stand-by sinyalleri vermek için soket kullanılmaktadır.

C1 Modülü konektör ayrıntıları ve sorunları

TPS54528, uyarlanabilir bir açık zamanlı D-CAP2 ™ modu eşzamanlı buck dönüştürücüdür. TPS54528, sistem tasarımcılarının çeşitli son ekipman güç bara regülatörleri paketini uygun maliyetli, düşük bileşen sayısı, düşük bekleme akımı çözümü ile tamamlamasını sağlar. TPS54528 için ana kontrol döngüsü, harici kompanzasyon bileşenleri olmadan hızlı bir geçici yanıt sağlayan D-CAP2 ™ mod kontrolünü kullanır. Uyarlanabilir açık zamanlı kontrol, daha yüksek yük koşullarında PWM modu ile hafif yüklerde Eco-mode ™ çalışma arasında sorunsuz geçişi destekler. Eco-mode ™, TPS54528'in daha hafif yük koşullarında yüksek verimliliği korumasını sağlar. TPS54528 ayrıca, cihazın hem POSCAP veya SP-CAP gibi düşük eşdeğer seri direnç (ESR) çıkış kapasitörlerini hem de ultra düşük ESR seramik kapasitörleri benimsemesini sağlayan tescilli bir devreye sahiptir.

Cihaz 4,5 V ila 18 V VIN girişinde çalışır. Çıkış voltajı 0,76 V ile 6,0 V arasında programlanabilir. Cihaz ayrıca ayarlanabilir bir yumuşak başlatma süresine sahiptir. TPS54528, 8 pinli DDA paketinde mevcuttur ve –40 C ile 85 C arasında çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

MP8774, dahili güç MOSFET'lerine sahip, tam entegre bir yüksek frekanslı, senkron, rektifiye, düşürücü, anahtarlamalı dönüştürücüdür. MP8874, geniş bir giriş aralığında mükemmel yük ve hat düzenlemesi ile 12A sürekli çıkış akımına ulaşan çok kompakt bir çözüm sunar. MP8774, çıkış akımı yük aralığı üzerinde daha yüksek verimlilik için senkron mod çalışmasını kullanır. Sabit zamanlı (COT) kontrol işlemi, çok hızlı geçici tepki, kolay döngü tasarımı ve çok sıkı çıkış düzenlemesi sağlar. Tam koruma özellikleri arasında kısa devre koruması (SCP), aşırı akım koruması (OCP), düşük voltaj koruması (UVP) ve termal kapatma bulunur. MP8774, asgari sayıda hazır, standart, harici bileşen gerektirir ve yerden tasarruf sağlayan QFN-16 (3 mm x 3 mm) paketinde mevcuttur.

APL5910, 1A ultra düşük bırakmalı lineer regülatördür. IC'nin iki besleme voltajına ihtiyacı vardır; biri kontrol devresi için bir kontrol voltajıdır (VCNTL), diğeri güç kaybını azaltmak ve son derece düşük bırakma voltajı sağlamak için güç dönüşümü için bir ana besleme voltajıdır (VIN). APL5910 birçok işlevi bütünleştirir.

Bir Güç Açma Sıfırlama (POR) devresi, hatalı işlemleri önlemek için hem VCNTL hem de VIN pinlerindeki besleme voltajlarını izler. Termal kapatma ve akım sınırı işlevleri, cihazı termik ve akım aşırı yüklerine karşı korur. Bir POK, dahili olarak ayarlanan bir gecikme süresi ile çıkış voltajı durumunun olduğunu gösterir. Güç dizisi için diğer dönüştürücüyü kontrol edebilir. APL5910, diğer güç sistemleri tarafından etkinleştirilebilir. EN voltajını 0,4V'un altında çekmek ve tutmak çıkışı kapatır.

APL5910, SOP-8 gibi küçük boyutlara sahip bir SOP-8P paketinde ve uygulamaların güç aralığını genişletmek için birleşimden kasaya direncini azaltan bir Açık Tamponda mevcuttur.

NOVATEK NT72671TBG MİKRODENETLEYİCİ

NT72671TBG, çeşitli ATV standartları (NTSC, PAL ve SECAM) ve DTV standartları (ISDB-T, DVB-T / -T2 / -C / -S / -S2 / - ile şikayet eden entegre bir dijital TV sistemidir) S2X, ITU-TJ.83B, 8VSB ve DTMB) ve DTV ile multimedya AV kod çözücüyü, SIF demodülatörünü entegre eder ve A / V son işlemeyi destekler. Entegre video ADC ve video kod çözücü, PC VGA bağlantı noktasını, YPbPr veya SCART, CVBS ve SCART S-Video Girişini destekler. Video kod çözücü, evrensel TV video formatını destekler.

Entegre ses ADC'si video giriş kaynaklarına karşılık gelen stereo ses girişini destekler. Entegre TV ses kod çözücüsü, evrensel TV ses formatını destekler. Gelişmiş görüntü kalitesi ve renk motoru, her zamankinden daha canlı görüntü etkisi yaratır. HDMI alıcı v2.0, derin renkleri, CEC özelliklerini ve 3D giriş formatlarını destekler. USB yüksek hızlı ana bilgisayar, harici USB flash aygıtlarından ürün yazılımı kodunun güncellenmesini, multimedya oynatmayı destekler.

Bekleme denetleyicisi yalnızca ana sistemden çalışabilir, güç modülünden gelen bekleme güç kaynağıyla çalıştırılabilir, mümkün olduğunca düşük akım tüketir. Yeşil cihaz gereksinimini karşılar.

Konu icerigine katkisi olan herkese tesekkür ederim.
 
Son düzenleme:
ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,098
40


bu arada bir düzeltme yapayim; bende jvc full vardi ekran ayarlarinda ki isimler farkliydi modlama yapmak icin vestel ful yükleyince menüde degisti , memc modlama acilmaz demistim ama movie sense, true yapilarak aciliyor yanlis bilgiyi düzeltiyorum..

Abi bütün mb230 larda Memc Movie Sense yazılımsal olarak açılabiliyor ama mb130 daki gibi chip olmamasından dolayı tam işlevini yapamıyor bence yeni çıkan hi level 55uhl1000 de modlama çalışıyor
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri