17MB130 connected anakart kullanıcılarına yeni güncelleme çıktı. 3.4.7.1.1.0

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44
Teşekkür ederim Adem abim :) Burası yeri değil ama Siz ile ilgili Manisa'ya mail projem vardı hep aklımda ama bir türlü vakit bulup bir metin düzenleyemedim. Bu konuda kendimi size karşı mahçup hissediyorum. Evde ikizlerim var eşime yarıdımcı olup aynı zamanda işime gitmek zorundayım. Sizin beni anlayış ile karşılayacağınıza emin olduğumdan dolayıda içim rahat ediyor bir yönden :) Kardeşinize gönül koymayın olurmu abicim :) @ado

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
delibozuq' Alıntı:
Adem abicim selamlar. Uzun süredir foruma girmeye pek fırsarım olmuyor. Geçen gün yeni yazılımı gördüm indirdim ama yoğunluktan yüklemek dün geceye nasip oldu. 

Yeni yazılımda alt yazılarda kendini belli eden titreme var. Bazı uydu alıcılarında vardır 50 herzde titremez ama 60'a aldığında titrer öyle birşey. 

Yapmamı önerdiğiniz birşey varmı yoksa eski sürüme geri döneyim mi ? Varsa bir test edip öyle geri döneyim. Olumlu sonuç olursa buraya yazmış olurum arkadaşlarda bilgilenmiş olurlar. 

Bildiğim kadarı ile Vestel tv'lerde herz seçeneği ayar menüsü yok. @ado

Film Algılayıcı (Movie Sense) ayarı varsa onu artırmayı deneyin.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: 17MB130 connected anakart kullanıcılarına yeni güncelleme çıktı. 3.4.7.1.1.0

delibozuq' Alıntı:
Teşekkür ederim Adem abim :) Burası yeri değil ama Siz ile ilgili Manisa'ya mail projem vardı hep aklımda ama bir türlü vakit bulup bir metin düzenleyemedim. Bu konuda kendimi size karşı mahçup hissediyorum. Evde ikizlerim var eşime yarıdımcı olup aynı zamanda işime gitmek zorundayım. Sizin beni anlayış ile karşılayacağınıza emin olduğumdan dolayıda içim rahat ediyor bir yönden :) Kardeşinize gönül koymayın olurmu abicim :) @ado

Bu konudaki düşüncelerimi daha önce dile getirmiştim bu nedenle içiniz rahat olsun :ok:

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44
Arkadaşlar bu yazılımda bir sorun var sanırım. Yukarıda belirtmiş olduğum şikayetim Bir süre sonra yeniden başlıyor. Herz ayarı yeri olmadığı için müdehale edilemiyor. 

Yazılımı yükleyen arkadaşlarda durum nedir ? 

Eski yazılıma geri döneceğim ama Adem abi sizin bir fikriniz varmı acaba ? @ado

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: 17MB130 connected anakart kullanıcılarına yeni güncelleme çıktı. 3.4.7.1.1.0

delibozuq' Alıntı:
Arkadaşlar bu yazılımda bir sorun var sanırım. Yukarıda belirtmiş olduğum şikayetim Bir süre sonra yeniden başlıyor. Herz ayarı yeri olmadığı için müdehale edilemiyor. 

Yazılımı yükleyen arkadaşlarda durum nedir ? 

Eski yazılıma geri döneceğim ama Adem abi sizin bir fikriniz varmı acaba ? @ado

Geri dönüşler ile ilgili bir sorun yok.
İstisnai bir kaç titreme şikayeti var ancak kaynağı henüz belli değil.

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44
Ben bir iki deneme daha yapıp olmazsa mecburen yazılıma geri döneceğim abi. 

Sorun uydu alıcılarında bulunan 50 herz 60 herz olayı gibi. 60'ta titreme yaparken 50'de yapmıyor. 

Böyle bir seçenek olsa sorun kalmayacak. 

Birde abi bulutlanma var sandım servisi çağırdım tozlanma var ekranda dedi temizleyeceklermiş. Tozlanma olmaya devam edecekmiş. Bu tozlanmanın önüne nasıl geçebiliriz acaba ? Siyah gölgeler çok rahatsız edici. @ado

D Çevrimdışı

Darkgod

Yeni Üye
3 Şub 2018
24

Ado' Alıntı:
Darkgod' Alıntı:
Öncelikle Merhaba, size bazı sorularım olacak cevaplarsanız sevinirim.
Jvc marka tv aldım ve üzerinde  yüklü gelen versiyon 3.47.6.2 (eğer yanlış yere bakmıyorsam) ve sizin yüklediğiniz sürüm acaba 3.47.11.0 mı oluyor yani bende yüklü olan versiyondan daha yüksek değil mi ? Özetle yazılım güncellemem gerekiyor mu ? Güncelleme ile neler değiştiği bilgisi var mı acaba?
Emin olmanız için aşağıda bazı bilgileri paylaşıyorum.
SN: 7938754700664

Diğer sorularım,
Tv karton kutusunun üzerinde pass 2 diye yeşil bir etiket mevcut ve forumda açılmış olan Jvc tv konusunda bir etiket üzerinde pass 1 diye aynı etiket var bunların anlamı nedir acaba ?
Tv ilk kurulumunu sizin forumda bulunan yönergenize göre yaptım.İlk defa dahili ve tkgs olan bir tv kullanıyorum ve şuanda trt1 hd ve trt4k kanalları sinyal yok yazarak çalışmıyor. Hepsini detaylıca incelemedim ve fakat çoğu normal çalışıyor diye biliyorum. (Tek çanak ve doğrudan tv' ye bağlı kablo) Acaba ilk başta önceki yedeği kurdurduğumuz için mi böyle oldu ? Güncel tarama vs gerekir mi ?(Aslında Daha önce kullandığım harici uydu alıcısı için kanalları bilgisayar üzerinden düzenleyip atabiliyordum. Tkgs sisteminde böyle birşey var mı ? Zira kanalları tek tek kumanda ile düzenlemek sıkıntı benim için , hoş düzenlemeye izin veriyor mu onu daha denemedim.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Merhabalar;

Yazılımı yükseltebilirsiniz veya bana kalırsa bu hali ile bir süre kullanıp daha sonra yüklerseniz en azından aradaki farkı hissedebilirsiniz.

TRT paketinde sorun yaşıyorsanız LNB polarite ayarı sorununuz vardır.
Yani Türkçesi, çanağın yanına gidip LNB yi biraz çevirmeniz yeterlidir.

Kanal tablsou gncellemek tv üzerinden oldukça basit, PC den uğraşmak yerine 5 dakikanızı ayırırsanız tv üzerinden rahatça halledebilirsiniz. :ok:

Sayın Ado,

Size daha öncesinde TV üzerinde yüklü gelen sürümün daha yüksek olduğunu düşündüğümü yukarıda ki mesajda belirtmistim/sormuştum ve sizde yazılımı yükseltebilirsiniz diye cevap vermistiniz.
Yeni yazılan mesajlarda ise TV ile gelen surumun daha yüksek olduğunu yazmissiniz. Sehven yazilan bir mesaj mı acaba? Veya jvc , Toshiba kullanıcılari bu yazılımı yüklemesin mi ? Lütfen bu kısmı bir acikliga kavusturun lütfen. (Not: Ben tavsiyenize uyarak aradaki farki görmek sebebiyle henüz yukleme yapmadım)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

delibozuq' Alıntı:
Ben bir iki deneme daha yapıp olmazsa mecburen yazılıma geri döneceğim abi. 

Sorun uydu alıcılarında bulunan 50 herz 60 herz olayı gibi. 60'ta titreme yaparken 50'de yapmıyor. 

Böyle bir seçenek olsa sorun kalmayacak. 

Birde abi bulutlanma var sandım servisi çağırdım tozlanma var ekranda dedi temizleyeceklermiş. Tozlanma olmaya devam edecekmiş. Bu tozlanmanın önüne nasıl geçebiliriz acaba ? Siyah gölgeler çok rahatsız edici. @ado

Ortamın toz ve hava sirkülasyon durumuna göre bu tozlanma süresi değişkendir.
Daha önce de bazı konularda yazmıştım, ISI ve NEM oranının yüksek olduğu yerlerde bu olasılık her zaman daha yüksek ve süre daha kısadır. Bu nedenle odun sobalı evlerde bu sorun ile daha çok karşılaşılır. :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Darkgod' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Merhabalar;

Yazılımı yükseltebilirsiniz veya bana kalırsa bu hali ile bir süre kullanıp daha sonra yüklerseniz en azından aradaki farkı hissedebilirsiniz.

TRT paketinde sorun yaşıyorsanız LNB polarite ayarı sorununuz vardır.
Yani Türkçesi, çanağın yanına gidip LNB yi biraz çevirmeniz yeterlidir.

Kanal tablsou gncellemek tv üzerinden oldukça basit, PC den uğraşmak yerine 5 dakikanızı ayırırsanız tv üzerinden rahatça halledebilirsiniz. :ok:

Sayın Ado,

Size daha öncesinde TV üzerinde yüklü gelen sürümün daha yüksek olduğunu düşündüğümü yukarıda ki mesajda belirtmistim/sormuştum ve sizde yazılımı yükseltebilirsiniz diye cevap vermistiniz.
Yeni yazılan mesajlarda ise TV ile gelen surumun daha yüksek olduğunu yazmissiniz. Sehven yazilan bir mesaj mı acaba? Veya jvc , Toshiba kullanıcılari bu yazılımı yüklemesin mi ? Lütfen bu kısmı bir acikliga kavusturun lütfen. (Not: Ben tavsiyenize uyarak aradaki farki görmek sebebiyle henüz yukleme yapmadım)

Selamlar;

Bu tarz yazmaktan hoşlanmıyorum lakin, cevap verme oranım çok yüksek bu nedenle genellikle yazıların özne kısımlarına daha çok odaklanıyor ve genel duruma göre cevap veriyorum, kişiye özel de yazıyorum elbette. Size ve bir çok arkadaşa ''Yazılım yükeltebilirsiniz'' diyorum elbette lakin Zaten yükseltilebilecek bir yazılım yok ortada yani var ise yazılım elbette yükseltin, Yükseltmek demek bir üst sürüme geçmek demektir, Sürüm üst olunca da rakamsal olarak büyüyor elbette, Yayınladığım sürüm 3.47.11, TV deki sürüm 3.47.62. Yani sürüm yükseltilmiş olmuyor bu durumda.

Lakin Bu yazılımlar (JVC-TOSHIBA) görsel olarak bu markalara özel dizayn edilmiş ve bir fark yaratılmış, gerisi teknik olarak MB130 ile zaten aynı. Sorun şu ki ilk defa bu yazılımlarda ya insanlar birbirinden etkilenerek ya da gerçekten sorun yaşadıkları için sürekli bir titreme sorunundan bahseder oldular. Ben kendim 2 ayrı tv de yükleme yaptım test ettim ancak böyle bir etki görmedim. Bu negatif etki gereksiz yayılmasın amacıyla da o konu başlığını açtım ki kimse psikolojik olarak da etkilenmesin.

ÖZETLE;
Teknik olarak yüklenmesinde bir sakınca yok, yalnız teorik olarak şu aralar yüklenmemesi tercihimdir. En azından gözler cihazın kendi performansına tam olarak alışana dek.

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44
Tamam abi o zaman ben vereyim temizletmeye :) Halı veriyormuş gibi hissediyorum abi şuan :) teşekkür ederim @ado abim. 

Alıntıla olmuyor abi cepten giriyorum.

Bu tv miyadını doldurduktan sonra artık projeksiyon kullanacağım kısmet olursa.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

delibozuq' Alıntı:
Tamam abi o zaman ben vereyim temizletmeye :) Halı veriyormuş gibi hissediyorum abi şuan :) teşekkür ederim @ado abim. 

Alıntıla olmuyor abi cepten giriyorum.

Bu tv miyadını doldurduktan sonra artık projeksiyon kullanacağım kısmet olursa.

Isınamadım ben o meretlere, belki de tamir ettiğim dönemlerde nefret etmişimdir  :haha:

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44
Mesaj alınmıştır abi :) @ado 

Bunca para ödediğimiz cihazları uzun süre kullanamamak can sıkıcı. 

Plazmaların bile 10 küsür yıl ömrü oldu. Kalite diye daha az ömür çok kötü bir durum. En azından kaliteli bir projeksiyon daha uygun ve uzun ömürlü olabilir diye düşünüyorum. 

Veya arkadaşların dediği gibi sadece monitör tv. Panel kalite olsun yeterli. Fiyatta daha ugun olmuş olur sanırım. 

Firmalar bu durumu gözetip büyük ekran monitör tv üretmeli.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

delibozuq' Alıntı:
Mesaj alınmıştır abi :) @ado 

Bunca para ödediğimiz cihazları uzun süre kullanamamak can sıkıcı. 

Plazmaların bile 10 küsür yıl ömrü oldu. Kalite diye daha az ömür çok kötü bir durum. En azından kaliteli bir projeksiyon daha uygun ve uzun ömürlü olabilir diye düşünüyorum. 

Veya arkadaşların dediği gibi sadece monitör tv. Panel kalite olsun yeterli. Fiyatta daha ugun olmuş olur sanırım. 

Firmalar bu durumu gözetip büyük ekran monitör tv üretmeli.

Monitör tv leri 32'' guruplarına oldukça ürettiler lakin bizim milletimiz amacına uygun ürün almıyor bir türlü. Dğal olarak da firmalar DOĞRU üretim yerine TALEP üretim yapıyor, çok da eleştiremiyorum aslnda bu durumu. :alala:

codehack Çevrimdışı

codehack

Yeni Üye
14 Şub 2018
3
gözle görülür bir fark bulamadım herşey aynı smart menünün değişmesini umutla beklemedim ama olmadı uygulama versiyonu 3.10

Geri
Üst Alt