17MB130 connected anakart kullanıcılarına yeni güncelleme çıktı. 3.4.7.1.1.0

D Çevrimdışı

Darkgod

Yeni Üye
3 Şub 2018
24
Cvp: 17MB130 connected anakart kullanıcılarına yeni güncelleme çıktı. 3.4.7.1.1.0

Ado' Alıntı:
Darkgod' Alıntı:
Öncelikle Merhaba, size bazı sorularım olacak cevaplarsanız sevinirim.
Jvc marka tv aldım ve üzerinde  yüklü gelen versiyon 3.47.6.2 (eğer yanlış yere bakmıyorsam) ve sizin yüklediğiniz sürüm acaba 3.47.11.0 mı oluyor yani bende yüklü olan versiyondan daha yüksek değil mi ? Özetle yazılım güncellemem gerekiyor mu ? Güncelleme ile neler değiştiği bilgisi var mı acaba?
Emin olmanız için aşağıda bazı bilgileri paylaşıyorum.
SN: 7938754700664

Diğer sorularım,
Tv karton kutusunun üzerinde pass 2 diye yeşil bir etiket mevcut ve forumda açılmış olan Jvc tv konusunda bir etiket üzerinde pass 1 diye aynı etiket var bunların anlamı nedir acaba ?
Tv ilk kurulumunu sizin forumda bulunan yönergenize göre yaptım.İlk defa dahili ve tkgs olan bir tv kullanıyorum ve şuanda trt1 hd ve trt4k kanalları sinyal yok yazarak çalışmıyor. Hepsini detaylıca incelemedim ve fakat çoğu normal çalışıyor diye biliyorum. (Tek çanak ve doğrudan tv' ye bağlı kablo) Acaba ilk başta önceki yedeği kurdurduğumuz için mi böyle oldu ? Güncel tarama vs gerekir mi ?(Aslında Daha önce kullandığım harici uydu alıcısı için kanalları bilgisayar üzerinden düzenleyip atabiliyordum. Tkgs sisteminde böyle birşey var mı ? Zira kanalları tek tek kumanda ile düzenlemek sıkıntı benim için , hoş düzenlemeye izin veriyor mu onu daha denemedim.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Merhabalar;

Yazılımı yükseltebilirsiniz veya bana kalırsa bu hali ile bir süre kullanıp daha sonra yüklerseniz en azından aradaki farkı hissedebilirsiniz.

TRT paketinde sorun yaşıyorsanız LNB polarite ayarı sorununuz vardır.
Yani Türkçesi, çanağın yanına gidip LNB yi biraz çevirmeniz yeterlidir.

Kanal tablsou gncellemek tv üzerinden oldukça basit, PC den uğraşmak yerine 5 dakikanızı ayırırsanız tv üzerinden rahatça halledebilirsiniz. :ok:

Cevabınız için teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: 17MB130 connected anakart kullanıcılarına yeni güncelleme çıktı. 3.4.7.1.1.0

Darkgod' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Merhabalar;

Yazılımı yükseltebilirsiniz veya bana kalırsa bu hali ile bir süre kullanıp daha sonra yüklerseniz en azından aradaki farkı hissedebilirsiniz.

Kanal tablsou gncellemek tv üzerinden oldukça basit, PC den uğraşmak yerine 5 dakikanızı ayırırsanız tv üzerinden rahatça halledebilirsiniz. :ok:

Cevabınız için teşekkür ederim.

Rica ederim azizim :ok:

D Çevrimdışı

Dej1980

Yeni Üye
3 Şub 2018
39
Ado' Alıntı:
Darkgod' Alıntı:
Öncelikle Merhaba, size bazı sorularım olacak cevaplarsanız sevinirim.
Jvc marka tv aldım ve üzerinde  yüklü gelen versiyon 3.47.6.2 (eğer yanlış yere bakmıyorsam) ve sizin yüklediğiniz sürüm acaba 3.47.11.0 mı oluyor yani bende yüklü olan versiyondan daha yüksek değil mi ? Özetle yazılım güncellemem gerekiyor mu ? Güncelleme ile neler değiştiği bilgisi var mı acaba?
Emin olmanız için aşağıda bazı bilgileri paylaşıyorum.
SN: 7938754700664

Diğer sorularım,
Tv karton kutusunun üzerinde pass 2 diye yeşil bir etiket mevcut ve forumda açılmış olan Jvc tv konusunda bir etiket üzerinde pass 1 diye aynı etiket var bunların anlamı nedir acaba ?
Tv ilk kurulumunu sizin forumda bulunan yönergenize göre yaptım.İlk defa dahili ve tkgs olan bir tv kullanıyorum ve şuanda trt1 hd ve trt4k kanalları sinyal yok yazarak çalışmıyor. Hepsini detaylıca incelemedim ve fakat çoğu normal çalışıyor diye biliyorum. (Tek çanak ve doğrudan tv' ye bağlı kablo) Acaba ilk başta önceki yedeği kurdurduğumuz için mi böyle oldu ? Güncel tarama vs gerekir mi ?(Aslında Daha önce kullandığım harici uydu alıcısı için kanalları bilgisayar üzerinden düzenleyip atabiliyordum. Tkgs sisteminde böyle birşey var mı ? Zira kanalları tek tek kumanda ile düzenlemek sıkıntı benim için , hoş düzenlemeye izin veriyor mu onu daha denemedim.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Merhabalar;

Ado Hocam ,

Bende jvc televizyondan aldım. bugün çekirdek yazılım yükleyeceğim. Öncesinde sana sormak istediğim bir konu var. Bu tvde hdr10 panel olduğunu söylemiştin. Bu özelliği aktif midir? Yoksa yükleyeceğimiz bir çekirdek yazılım yada full yazılım ile aktif hala mi gelir? 
teşekkürler.

D Çevrimdışı

Dej1980

Yeni Üye
3 Şub 2018
39
Dej1980' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Merhabalar;

@Ado Hocam ,

Bende jvc televizyondan aldım. bugün çekirdek yazılım yükleyeceğim. Öncesinde sana sormak istediğim bir konu var. Bu tvde hdr10 panel olduğunu söylemiştin. Bu özelliği aktif midir? Yoksa yükleyeceğimiz bir çekirdek yazılım yada full yazılım ile aktif hala mi gelir? 
teşekkürler.

@Ado Hocam ,

teşekkürler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Dej1980' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Merhabalar;

Ado Hocam ,

teşekkürler.

Selamlar;

TV de kullanılan panel 10 bit yani HDR destekli ancak ürün lansmanında HDR ye dair herhangi bir ibare yok, dolayısı ile size BU BİR HDR TV DİR demiyorum, ancak panelinizde HDR desteği olduğunu gönül rahatlığı ile yazabilirim.

Firma ilerleyen dönemlerde sahaya süreceği yazılımlarda bu özelliği genel veya belli durumlarda aktif hale getirecek uygulamalar yapabilir. Veya modlayan arkadaşların girişimleri ile özellik aktif hale getirilebilir.

Ben orijinalci olduğumdan dolayı bu yorumlara girmemeyi tercih ediyorum :ok:

R Çevrimdışı

rommy6719

Yeni Üye
7 Şub 2018
39
Ado hocam merhabalar.Bugün vestel manisa teknik destekten aradılar.Panel ve Hdr konusunu kendilerine sordum.Panelin Hdr 10 bit  olduğunu ve yazılım ile aktif şekilde kullanılabileceğinden bahsettiler.Güncelleme için diğer arkadaşları bekleyeceğim.

D Çevrimdışı

Dej1980

Yeni Üye
3 Şub 2018
39

Dej1980' Alıntı:
Dej1980' Alıntı:
@Ado Hocam ,

teşekkürler.

@Ado Hocam ,

teşekkürler.

Cevap için teşekkür ederim. bu akşam bir deneme gerçekleştireceğim. önce mevcut sürümde bir hdr denemem olacak, sonrasında bir sonraki sürüme ihtiyaç duyarsam onla deneme yapacağım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

rommy6719' Alıntı:
Ado hocam merhabalar.Bugün vestel manisa teknik destekten aradılar.Panel ve Hdr konusunu kendilerine sordum.Panelin Hdr 10 bit  olduğunu ve yazılım ile aktif şekilde kullanılabileceğinden bahsettiler.Güncelleme için diğer arkadaşları bekleyeceğim.

Evet azizim ben de sizden bir önceki mesajımda aynı durumu belirtmiştim. Ürün panei HDR, ancak mevcut hali HDR TV değil :ok:

D Çevrimdışı

Dej1980

Yeni Üye
3 Şub 2018
39

Ado' Alıntı:
Dej1980' Alıntı:
Ado Hocam ,

teşekkürler.

Selamlar;

TV de kullanılan panel 10 bit yani HDR destekli ancak ürün lansmanında HDR ye dair herhangi bir ibare yok, dolayısı ile size BU BİR HDR TV DİR demiyorum, ancak panelinizde HDR desteği olduğunu gönül rahatlığı ile yazabilirim.

Firma ilerleyen dönemlerde sahaya süreceği yazılımlarda bu özelliği genel veya belli durumlarda aktif hale getirecek uygulamalar yapabilir. Veya modlayan arkadaşların girişimleri ile özellik aktif hale getirilebilir.

tekrar merhaba,

jvc başlığının altınada yazdım. dün akşam detaylı test etme imkanım oldu. Hdr destekli videolarda info kısmında hdr logosu beliriyor. profil dosyasında da hdr aktif durumda gözüküyor. asıl bahsetmek istediğim konu 3.4.1.1.0 yazılımından sonra hd görüntülerde neredeyse 4k hissi vermeye başladı . zaman kaybetmeden yüklemenizi öneririm.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Dej1980' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Selamlar;

tekrar merhaba,

jvc başlığının altınada yazdım. dün akşam detaylı test etme imkanım oldu. Hdr destekli videolarda info kısmında hdr logosu beliriyor. profil dosyasında da hdr aktif durumda gözüküyor. asıl bahsetmek istediğim konu 3.4.1.1.0 yazılımından sonra hd görüntülerde neredeyse 4k hissi vermeye başladı . zaman kaybetmeden yüklemenizi öneririm.

Geri dönüşünüz için çok teşekkür ediyorum.

Sizlerin kullanıcı deneyimleri, bizleirn burada yazdığı yorumlardan kat ve kat değerlidir bu nedenle sizlerin geri dönüşleri (olumlu/olumsuz) inanın beni çok mutlu ediyor.

Bu bilgiler, ilerideki olası kullanıcılar için oldukça değerli referanslardır :ok:

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
246
A101 de Hilevel 55" 4k 55UHL600 da mb130 demiştiniz. Acaba bu yazılımla HDR özelliği kazanabilir mi?

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44
Adem abicim selamlar. Uzun süredir foruma girmeye pek fırsarım olmuyor. Geçen gün yeni yazılımı gördüm indirdim ama yoğunluktan yüklemek dün geceye nasip oldu. 

Yeni yazılımda alt yazılarda kendini belli eden titreme var. Bazı uydu alıcılarında vardır 50 herzde titremez ama 60'a aldığında titrer öyle birşey. 

Yapmamı önerdiğiniz birşey varmı yoksa eski sürüme geri döneyim mi ? Varsa bir test edip öyle geri döneyim. Olumlu sonuç olursa buraya yazmış olurum arkadaşlarda bilgilenmiş olurlar. 

Bildiğim kadarı ile Vestel tv'lerde herz seçeneği ayar menüsü yok. @ado

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44
Her Yazılım yüklediğimde mutlaka fabrika ayarlarına döndükten sonra ayarlarımı yapar ve incelemelerimi yaparım. Bu son yazılımı yükledikten sonrada ilk kurulum olarak f.ayarlarına döndüm ve yukarıda bahsetmiş olduğum sorunla karşılaştım. Eksi sürüme dönmeden önce aklıma servis menüsünden factory reset yapmak geldi. Bu şekilde yaptıktan sonra bahsettiğim titreme sorunu kalmadı.

Görüntü kalitesinde artış olduğunu gözlemledim. Psikolojik olduğunu sanmıyorum çünkü bir önceki güncellemede görüntü kalitesi artışı gözlemlememiştim. markette ve smart menüde değişiklik olmuştu. Bu güncellemede görüntü için geldi sanırım. 

Tv özelliklerimde hdr mevcut olduğu gözüküyor ama youtube'tan hdr video açtığımda info tuşu aktif olmadığı için detay alamıyorum. Müsait bir ara usb'ye hdr video atıp info bilgisinde hdr aktif mi değil mi kontrol edeceğim. 

Yeni yazılım içinde ayrıca teşekkürler sevgili adem abi. @ado

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

delibozuq' Alıntı:
Her Yazılım yüklediğimde mutlaka fabrika ayarlarına döndükten sonra ayarlarımı yapar ve incelemelerimi yaparım. Bu son yazılımı yükledikten sonrada ilk kurulum olarak f.ayarlarına döndüm ve yukarıda bahsetmiş olduğum sorunla karşılaştım. Eksi sürüme dönmeden önce aklıma servis menüsünden factory reset yapmak geldi. Bu şekilde yaptıktan sonra bahsettiğim titreme sorunu kalmadı.

Görüntü kalitesinde artış olduğunu gözlemledim. Psikolojik olduğunu sanmıyorum çünkü bir önceki güncellemede görüntü kalitesi artışı gözlemlememiştim. markette ve smart menüde değişiklik olmuştu. Bu güncellemede görüntü için geldi sanırım. 

Tv özelliklerimde hdr mevcut olduğu gözüküyor ama youtube'tan hdr video açtığımda info tuşu aktif olmadığı için detay alamıyorum. Müsait bir ara usb'ye hdr video atıp info bilgisinde hdr aktif mi değil mi kontrol edeceğim. 

Yeni yazılım içinde ayrıca teşekkürler sevgili adem abi. @ado

Sevgiler kardeşim :ok:

Geri
Üst Alt