10.000-12.000 tl Tv Tavsiyesi

Y Çevrimdışı

yakubayram

Yeni Üye
10 Nis 2023
2
28
Merhaba arkadaşlar. 50 inç Televizyon almak istiyorum. Genel olarak film odaklı olacak çok üst düzey bir beklentim yok sadece bu bütçe ile alabileceğim iyi bir TV bulmak istiyorum. Araştırırken bulduğum bir kaç model.

Samsung 50BU8100​

TCL 50C725​

Philips 50PUS8507​

LG 50UQ81006LB ve LG 50UQ75006LF (bu iksinin farkını bilmiyorum ama biri daha ucuz)​

tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
Listedekilerin hepsi VA panel olması lazım, LG normalde IPS kullanıyor fakat 50'' ebatlarda VA diye biliyorum.

LG marka olanların ikisi de 8 bit panel, o nedenle bunları listeden elemenizi öneririm. 8 bit ile 10 bit arasındaki farkın ne olduğunu biliyorsunuzdur umarım, bilmiyorsanız internetten bakın. 8 bit panel toplam 16 milyon civarı renk gösterirken, 10 bit panel 1 milyarın üzerinde renk tonu gösterir.

Geri kalanların arasında bence en iyisi Philips 8507. Televizyonu gündüz kullanacağım, çok parlak olmasın diyorsanız BU8100 de bakabilirsiniz.

Çok fazla fiyat farkı olmazsa bir de Samsung Q60B modeline bakın.

Y Çevrimdışı

yakubayram

Yeni Üye
10 Nis 2023
2
28
Listedekilerin hepsi VA panel olması lazım, LG normalde IPS kullanıyor fakat 50'' ebatlarda VA diye biliyorum.

LG marka olanların ikisi de 8 bit panel, o nedenle bunları listeden elemenizi öneririm. 8 bit ile 10 bit arasındaki farkın ne olduğunu biliyorsunuzdur umarım, bilmiyorsanız internetten bakın. 8 bit panel toplam 16 milyon civarı renk gösterirken, 10 bit panel 1 milyarın üzerinde renk tonu gösterir.

Geri kalanların arasında bence en iyisi Philips 8507. Televizyonu gündüz kullanacağım, çok parlak olmasın diyorsanız BU8100 de bakabilirsiniz.

Çok fazla fiyat farkı olmazsa bir de Samsung Q60B modeline bakın.
Cevabınız için teşekkürler. sadece bu liste değil de, bu fiyat bandında sizin önerebileceğiniz bir model var mı peki ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
Cevabınız için teşekkürler. sadece bu liste değil de, bu fiyat bandında sizin önerebileceğiniz bir model var mı peki ?
TCL C725, Samsung BU8000, Philips PUS8507 dışında aklıma gelen bir model yok. Q60B var ama bütçenizi aşıyor. Vestel'in modellerine de bir göz atın.

H Çevrimdışı

husoelrey

Yeni Üye
21 Nis 2023
4
24
Samurai Unforgotten Hocam 8k-12k arası TV arıyorum. Ailecek izliyoruz ips olması önemli. Hangi TV'yi önerirsiniz işlemciden panelden çok anlamıyorum uzun ömürlü olsun yeter.

BİM'de 10.000 TL F/P olarak alınır mı?

Ya da 1000 TL daha koyup bunu mu almalıyım

Bu ikisi haricinde önerinize açığım

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
Samurai Unforgotten Hocam 8k-12k arası bir tv arıyorum. Ailecek izliyoruz ips olması önemli. Hangi TV'yi önerirsiniz işlemciden panelden çok anlamıyorum uzun ömürlü olsun yeter.

BİM'de 10.000 TL F/P olarak alınır mı?

Ya da 1000 TL daha koyup bunu mu almalıyım
Merhaba.

TCL'ler olmaz çünkü hepsi VA panel. 50'' ebatlar genelde VA oluyor. Size 55 mi lazım yoksa 50 mi ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
IPS istediğiniz için çok fazla alternatif sunamıyorum. LG, Philips gibi markalar fiyat olarak pahalı, Samsung hem pahalı hem de VA satıyor, Sony zaten Türkiye'den çekildi. IPS olmasaydı TCL önerebilirdim. Geriye bir tek Vestel kalıyor.

Vestel'in şu modellerine bir bakın;
- Vestel 55QA9700 (Android TV)
- Vestel 55UA9090 (Android TV)
- Vestel 55UG9630 (Google TV)

H Çevrimdışı

husoelrey

Yeni Üye
21 Nis 2023
4
24
Teşekkürler hocam 55QA9700 modeli iyi gibi.
VA panellerin hepsi kötü mü? Farklı açılardan kötü görünmez derseniz daha uygun fiyatlı olarak hangi modelleri önerirsiniz?

(Minimim 49'')

(Android)

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
Teşekkürler hocam 55QA9700 modeli iyi gibi.
VA panellerin hepsi kötü mü? Farklı açılardan kötü görünmez derseniz daha uygun fiyatlı olarak hangi modelleri önerirsiniz?

(Minimim 49'')

(Android)
VA panellerin büyük çoğunluğunda izleme açısı dar oluyor. IPS paneller de üst seri olmadıkça siyah kalitesi ve siyah renk homojenliği çok zayıf oluyor.

Bütçeniz dahilinde alacağınız bütün VA panellerin izleme açısı dar olur. Yine de opsiyon olarak değerlendirmek isterseniz TCL C635 modeline bakabilirsiniz.

H Çevrimdışı

husoelrey

Yeni Üye
21 Nis 2023
4
24
VA panellerin büyük çoğunluğunda izleme açısı dar oluyor. IPS paneller de üst seri olmadıkça siyah kalitesi ve siyah renk homojenliği çok zayıf oluyor.

Bütçeniz dahilinde alacağınız bütün VA panellerin izleme açısı dar olur. Yine de opsiyon olarak değerlendirmek isterseniz TCL C635 modeline bakabilirsiniz.
Çok teşekkürler hocam vesteli alacağım galiba.

Samurai Unforgotten, Hocam çok soru soruyorum kusura bakmayın, şu model hakkında çok bilgi bulamadım, paneli nasıldır acaba?

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt