1 senelik ev boyanır mı?

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
Sıfır eve girdik daha bir sene oldu hanım tutturdu evi boyatalım diye. Yahu daha 1 sene oldu ,sıfır eve girdik neyin boyası bu diyorum. Sizler kaç senede bir boya yaptırıyorsunuz? Bir senelik evi boyatmak ne kadar mantıklı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Boyanın uygulaması kötü değilse gerekmez ama kaliteli boya ve kalitesiz boya farkı da var.
Herkesin göz zevki farklıdır, kötü görünüyorsa eşyalarla uyumlu değilse boyanır.
Müteahhit kaliteli boya kullandırmadıysa o boya dikiş tutmaz maalesef.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
702
50
Açılın her💩olog geldi... Üniversitedeykene bi süre boyacılık yapmışlığım vardır, 3-5 çorba çıksın diye.
Sonrasında bir daha evime boyacı giremedi zaten.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Muhtemelen eşiniz renkleri beğenmemiş ya da gördüğü bir yerde, gittiği bir evde beğendiği renkleri istiyor.

Ben 10 sene boya işine girmedim, müteahhitin boyası ile idare ettik. Sonrasında yaptığım boya ile idare ediyoruz. 6-7 sene oldu, kirlenen yerler var ama rötuş ya da silme ile kurtarıyor.

Evde duvarların canını okuyan küçük çocuk, evcil hayvan vb yoksa, haldır haldır soba falan yanmıyorsa, her yıl boya/badana işi ihtiyaç değil, keyfi yapılan bir eylemdir. Ben belli yerlerde ekstraya çıkıyorum:kiskis (mutfak, antre vb) ama onun dışında kirlenmeyen yatakodası duvarını niye boyayayım?

Boyaların yapı ve kalitesi de değişti son 20-30 yılda. Hemi de fena değişti. Eskiden her yıl, olmadı 2 yılda bir gereksinim idi. Boyanın ömrü o kadardı. Solardı, tozardı, lekelense silinemezdi, partiler arası renk farkı abarıktı, değil yarım duvar boyamak, komple oda boyanmalıydı falan filan. Şimdi bi 10 yıl ömrü oluyor duvarda.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Açılın her💩olog geldi... Üniversitedeykene bi süre boyacılık yapmışlığım vardır, 3-5 çorba çıksın diye.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Muhtemelen eşiniz renkleri beğenmemiş ya da gördüğü bir yerde, gittiği bir evde beğendiği renkleri istiyor.

Ben 10 sene boya işine girmedim, müteahhitin boyası ile idare ettik. Sonrasında yaptığım boya ile idare ediyoruz. 6-7 sene oldu, kirlenen yerler var ama rötuş ya da silme ile kurtarıyor.

Evde duvarların canını okuyan küçük çocuk, evcil hayvan vb yoksa, haldır haldır soba falan yanmıyorsa, her yıl boya/badana işi ihtiyaç değil, keyfi yapılan bir eylemdir. Ben belli yerlerde ekstraya çıkıyorum:kiskis (mutfak, antre vb) ama onun dışında kirlenmeyen yatakodası duvarını niye boyayayım?

Boyaların yapı ve kalitesi de değişti son 20-30 yılda. Hemi de fena değişti. Eskiden her yıl, olmadı 2 yılda bir gereksinim idi. Boyanın ömrü o kadardı. Solardı, tozardı, lekelense silinemezdi, partiler arası renk farkı abarıktı, değil yarım duvar boyamak, komple oda boyanmalıydı falan filan. Şimdi bi 10 yıl ömrü oluyor duvarda.
+1 diyorum :cak

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37

Yani 2 çocuk var ,ufak tefek lekeli yerler var ama abartacak birşey yok bence. Hem bugün boyatsam çocuk iki gün sonra yine kirletecek. Dediğiniz gibi komşu ziyaretlerinden sonra oldu bu iş. Klimanın yerini de beğenmiyor. Değiştirelim diyor:rant1 kanepenin yerini değişiyor sanki. Neyse bu boya işini seneye bırakacağım.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
702
50
Yani 2 çocuk var ,ufak tefek lekeli yerler var ama abartacak birşey yok bence. Hem bugün boyatsam çocuk iki gün sonra yine kirletecek. Dediğiniz gibi komşu ziyaretlerinden sonra oldu bu iş. Klimanın yerini de beğenmiyor. Değiştirelim diyor:rant1 kanepenin yerini değişiyor sanki. Neyse bu boya işini seneye bırakacağım.
Aman ha. Teknik ya da ağır ergonomik bir sorun yoksa, sıkıntısız çalışıyorsa girmeyin o topa.
Klasik mühendislik raconudur: çalışıyorsa bızıklama.

Tabi ben hallederim, eksiksiz vakum yaparım, hatasız gaz basar, kaynak işlerinin de içinden geçerim diyorsanız bilemem.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
766
30 yıl oturduğum evi 4 bilemedin 5 kere boyattım.
Ama şu var duvarlar toz oluyor arada süpürge ile almak yada silinebilir boya ise silmek gerekiyor.

Geri
Üst Alt