+1 diyorumAçılın herolog geldi... Üniversitedeykene bi süre boyacılık yapmışlığım vardır, 3-5 çorba çıksın diye.
Sonrasında bir daha evime boyacı giremedi zaten.
Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Muhtemelen eşiniz renkleri beğenmemiş ya da gördüğü bir yerde, gittiği bir evde beğendiği renkleri istiyor.
Ben 10 sene boya işine girmedim, müteahhitin boyası ile idare ettik. Sonrasında yaptığım boya ile idare ediyoruz. 6-7 sene oldu, kirlenen yerler var ama rötuş ya da silme ile kurtarıyor.
Evde duvarların canını okuyan küçük çocuk, evcil hayvan vb yoksa, haldır haldır soba falan yanmıyorsa, her yıl boya/badana işi ihtiyaç değil, keyfi yapılan bir eylemdir. Ben belli yerlerde ekstraya çıkıyorum (mutfak, antre vb) ama onun dışında kirlenmeyen yatakodası duvarını niye boyayayım?
Boyaların yapı ve kalitesi de değişti son 20-30 yılda. Hemi de fena değişti. Eskiden her yıl, olmadı 2 yılda bir gereksinim idi. Boyanın ömrü o kadardı. Solardı, tozardı, lekelense silinemezdi, partiler arası renk farkı abarıktı, değil yarım duvar boyamak, komple oda boyanmalıydı falan filan. Şimdi bi 10 yıl ömrü oluyor duvarda.
dee mi ya? hele ki kuruşun hesabını yaptığımız bu günlerde.+1 diyorum
Yani 2 çocuk var ,ufak tefek lekeli yerler var ama abartacak birşey yok bence. Hem bugün boyatsam çocuk iki gün sonra yine kirletecek. Dediğiniz gibi komşu ziyaretlerinden sonra oldu bu iş. Klimanın yerini de beğenmiyor. Değiştirelim diyor kanepenin yerini değişiyor sanki. Neyse bu boya işini seneye bırakacağım.Açılın herolog geldi... Üniversitedeykene bi süre boyacılık yapmışlığım vardır, 3-5 çorba çıksın diye.
Sonrasında bir daha evime boyacı giremedi zaten.
Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Muhtemelen eşiniz renkleri beğenmemiş ya da gördüğü bir yerde, gittiği bir evde beğendiği renkleri istiyor.
Ben 10 sene boya işine girmedim, müteahhitin boyası ile idare ettik. Sonrasında yaptığım boya ile idare ediyoruz. 6-7 sene oldu, kirlenen yerler var ama rötuş ya da silme ile kurtarıyor.
Evde duvarların canını okuyan küçük çocuk, evcil hayvan vb yoksa, haldır haldır soba falan yanmıyorsa, her yıl boya/badana işi ihtiyaç değil, keyfi yapılan bir eylemdir. Ben belli yerlerde ekstraya çıkıyorum (mutfak, antre vb) ama onun dışında kirlenmeyen yatakodası duvarını niye boyayayım?
Boyaların yapı ve kalitesi de değişti son 20-30 yılda. Hemi de fena değişti. Eskiden her yıl, olmadı 2 yılda bir gereksinim idi. Boyanın ömrü o kadardı. Solardı, tozardı, lekelense silinemezdi, partiler arası renk farkı abarıktı, değil yarım duvar boyamak, komple oda boyanmalıydı falan filan. Şimdi bi 10 yıl ömrü oluyor duvarda.
Aman ha. Teknik ya da ağır ergonomik bir sorun yoksa, sıkıntısız çalışıyorsa girmeyin o topa.Yani 2 çocuk var ,ufak tefek lekeli yerler var ama abartacak birşey yok bence. Hem bugün boyatsam çocuk iki gün sonra yine kirletecek. Dediğiniz gibi komşu ziyaretlerinden sonra oldu bu iş. Klimanın yerini de beğenmiyor. Değiştirelim diyor kanepenin yerini değişiyor sanki. Neyse bu boya işini seneye bırakacağım.